Forum › Białołęka
Po co zabudowują balkony ?
# Toomek 25.05.2003 17:02 |
|
Po co zabudowują balkony ? Przeciez w ten sposób niszczy sie harmonie
budynków. Czemu taka zabudowa służy ? Przecież to dobre we Szwecji. Tam jest zimno i komary. Tu w Warszawie , każdy zabudowuje sobie balkon jak chce a miastu to przecież uroku nie dodaje. Dla mnie to badziewie i okropieństwo. |
# Alf- 26.05.2003 09:32 |
|
Aby w mieszkaniu było mniej powietrza...
|
m0n1ka 26.05.2003 21:48 |
|
Mnie się to też nie podoba, a w dodatku dużo kosztuje, ale sąsiedzi twierdzą, że nie słychać tak autobusów. Nie dowiedziałam się jednak, w jaki sposób dostarcza się wtedy powietrze do mieszkania. Chyba, ze inwestuje się jeszcze w klimę...
|
# Zabudowany 27.05.2003 01:36 |
|
Zabudowuje się balkon po to, aby było ciszej w mieszkaniu.
Z powietrzem nie ma to nic wspólnego, bo zabudowy najcześciej nie są szczelne. Mieszkania trzeba wietrzyć tak samo jak te bez zabudowy. |
# ka$ka 27.05.2003 06:51 |
|
Jest to zdecydowanie tańszy sposób powiększenia mieszkania.
|
# Dziejo 27.05.2003 15:08 |
|
I można postawić tam wózek w czasie deszczu, gdy w bloku nie ma piwnic. To czy jest dużo ciszej to dyskutowałbym, ale na pewno w zimie można mniej grzać w mieszkaniu.
|
# piwna 27.05.2003 21:53 |
|
Zauważ Toomku gdzie są te zabudowy. Przeważnie przy ulicach, np. wzdłuż Światowida - osiedle Buczynek. I jest zdecydowanie ciszej! Przetestowałam na sobie! Może Dziejo masz bardzo nieszczelną zabudowę... A poza tym rzeczywiście zwiększa się powierzchnię mieszkania. Jak się ma 40m2 i nie lubi się suszarek nad wanną, to można na balkonie, niezależnie od pory roku i pogody, postawić pranie.
|
# Matt Riggs 27.05.2003 22:43 |
|
Toomek jest pewnie "estetą", więc się zdenerwował i użył wyrazu "badziewie". Ciekawe co Ci jeszcze Toomku przeszkadza, bo na pewno zabudowany balkon jest ładniejszy niż smieci porozrzucane po lasach, wyrzucane z samochodów na ulicę pety, plucie na chodniki, graffiti na blokach, pomazane windy, rozbite przystanki autobusowe i jeszcze trochę innych niestety codziennie spotykanych aktów deblilizmu ludzkiego.
|
# Mateusz_Różański 27.08.2019 12:18 |
|
Jeżeli potrzebowalibyście profesjonalnie zabudować balkon w Krakowie, myślę, że warto się zgłosić do http://superspawacz.pl/ - w tym zakładzie świadczą profesjonalnie usługi spawania balustrad i wykonywania tego rodzaju konstrukcji.
|
# zet 27.08.2019 18:42 |
|
Tu jest forum Białołęki. Wstaw reklamę na forum Bronowic, Kleparza, Grzegórzek, czy Nowej Huty, albo postaw bilboard w Parku Krakowskim (pod Wawel Cię nie wpuszczą).
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.