Forum › Wawer
# jonasz 25.01.2013 12:25 |
|
Nie byłoby tego rozżalenia gdyby mieszkańcy właściwie odczytali zaproszenie "...dodaj do ulubionych", bo czy chodziło o to, aby spojrzeć ludziom w oczy i powiedzieć jak jest, albo jak jeszcze długo nie będzie ?
Czy też chodziło o to, aby "lajkować" Wawer na fejsiku? Zdecydowanie o to drugie. Bardzo mi się podoba wystąpienie MPWiK " 2013-2020", prawda ,że szeroka perspektywa. Gdy ja sprowadzałem się na rubieże Wawra ( praktycznie całe życie na nim spędziłem) urzędnik powiedział, że ceną za oddanie ziemi ( sprzedający o tym nie uprzedził) miało być to, że "w ciągu 5 lat będzie miał pan wszystko". Mieszkam już 9 lat i "wszystko" to jest wodociąg, z którego nie mogę korzystać, bo jestem ostatni w obiegu ( sieć miała być budowana, ale MPWiK dostało kilka lat temu zadyszki i pewnie teraz pokażą "do 2020"). Współczuję mieszkańcom Lasu, którzy wodociąg oglądają niczym ciastko przez szybę cukierni, dlaczego? "Bo nasza rola tu się kończy". Strategia UD jest nawet przyjazna środowisku - lajkując W. zgadzamy się, że nasze władze to dobry policjant. A kto jest złym? ONI - rada miasta, spółki miejskie, chytrzy inwestorzy ( jakoś musieli zdobyć te pozwolenia, a że umowy nie ko końca precyzyjne, cóż...). Dziś jesteśmy na skraju przepaści budżetowej jako miasto ( był kiedyś taki przywódca PRL- u -tow. Wiesław, który latami stał na skraju tej przepaści - to gdyby ktoś pytał jak długo jeszcze?) i uchwalanie MPZP nie wchodzi w grę, szczególnie w tych miejscach, gdy zaraz po uchwaleniu ustawi się kolejka prywatnych właścicieli po pieniądze za prywatne drogi i działki przeznaczone pod obiekty użyteczności publicznej. Kasa jest pusta, więc po co się łudzić? Ale każdy kij ma dwa końce - na dłuższą metę obiecując i nie dotrzymując ludzie przestają wierzyć, angażować się ( np. wybory do rad osiedli), chodzić na wybory - "cuda-wianki" zabijają kapitał społeczny, który stanowi o naszym jutrze. |
# wyborca 21.02.2013 14:41 |
|
politycy to goowno.. tyle mam do powiedzenia. Rzygać mi się chce jak patrze na te ryje nie skalane myśleniem.Mieszkam tu 30 lat ,ale takie burdelu to jeszcze nie było
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuWawer
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.