REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

ochroniarze nie wpuszczają gości

# Królewna Fiona

16.05.2004 00:15

...na osiedle Buczynek I ja pytam na jakiej podstawie...? W sobotę nie wpuszczono samochodem moich gości - nasi panowie i władcy stwierdzili że dzisiaj gości nie wpuszczą. Tak sobie - bez uzasadnienia.
Czy często Wam się zdarzają podobne sytuacje?
Mi po raz pierwszy - do tej pory wszyscy odwiedzający mnie dziwili się, że ochroniarze wpuszczają wszystkich, jak leci. Coś czuję że trzeba zrobić awaturę

Rudolf

16.05.2004 00:53

No to chyba dobrze że zaczęli w końcu wykonywać swą powinność tak jak należy. Przeciez nie stoja tam dla rozrywki.

# ika

16.05.2004 03:31

Witam.
Dobrze, że poruszyłaś ten temat.
Ja miałam podobną sytuację tylko, moich gości wpuścili, kierując ich pojazd na parking wielopoziomowy, za który musieli zapłacić.
Zdziwiła nas taka sytuacja. Tym bardziej, że w tym czasie było sporo wolnych miejsc na parkingach pod blokami.
Po naszej interwencji u uchroniarzy, dowiedzieliśmy się, że mają podpisane przez wspólnoty takie zalecenia i stosują je.
Nawet do tego stopnia, żeby nie wpuszczać gości ,taką informację otrzymaliśmy od pana z budki ochroniarskiej przy wjeździe na osiedle.
Kilka dni wcześniej czytałam ogłoszenie wywieszone przez administrację, że ochrona bezprawnie pobiera opłaty za parkowanie samochodów i prosi o zgłaszanie takich sytuacji wraz z dowodem wpłaty.
Chciałm zadziałać w tej sprawie , ale owego dowodu wpłaty nie mam, bo nasi goście przy wyjeździe musieli oddać bilecik.
Cwana ta nasza ochrona, zacierają za sobą ślady...
I tym sposobem zaniechałam interwencji.
Ale widać nie jest to incydent rzadki, myślę, że powinniśmy coś w tym kierunku zrobić.

REKLAMA

# ika

16.05.2004 03:40

Do Rudolfa
Chyba nie uważasz, że w przedstawionych sytuacjach ochrona postępuje jak należy?!

Rudolf

16.05.2004 12:01

No to widać jak administracja o Was dba. Sama wie co jest grane i nic w tej sprawie nie robi. Widać że czekają aż mieszkańcą ją wyręczą.

# filut

16.05.2004 13:04

wykastrować fiuty

REKLAMA

# Królewna Fiona

16.05.2004 13:43

Jak tak czytam to co napisałaś iko, to mam ochotę coś zadziałać w kierunku żeby tą mafię w ogóle zlikwidować. Nie dość że ograniczają moje swobody, to jeszcze ograbiają w bezczelny sposób ludzi i kłamią. A my za to płacimy 30 zł / mies.! I za co? Za to, że kradzieże są powszechniejsze niż na Powiślu na niechronionym osiedlu? Za to, że chuligani potrafią się drzeć w nocy i nikt im nie przeszkadza? A może za to, że nasi władcy nie potrafią upilnować nawet witryny sklepowej (piekarnia Lubaszka, a wcześniej sklep mięsny)?
Za znacznie mniejsze pieniądze można ubezpieczyć mieszkanie od kradzieży i wypadków losowych. Ale tu musi działać cała wspólnota - koszt miesięczny ok 5 zł. Ale my musimy być "elitarni" i dlatego poddajemy się tej bandzie która nas na każdym kroku stara się zrobić w balona.

# sasiad

16.05.2004 21:49

E tam, macie problemy.
My na osiedlu obok mamy średnio 2-3 razy droższa ochronę (płatna od m2 mieszkania)
Chlopaki są fajne, flirtują z mieszkankami osiedla, a na jego teren wpuszczaja każdego chętnego.

# TOST

17.05.2004 13:28

Kłania sie nieznajomość prawa. Pracownki ochrony ( a nie ochroniarz , jest od zabezpieczenia profilaktycznego) bez licencji nie moze nic , a wierzcie mi Państwo za 3.80 zł nikt chyba nie bedzie nadstawiał głowy. A tak na marginesie , wszystko zależy od ustaleń i wymogów jakie zostały zawarte podczas spisywania umowy z firmą ochroniarską..
Na pewnym osiedlu lokatorzy chcieli zabezpieczyc swoje tereny przed dostępem innych i wymyślili sobie że na ww teren można wchodzić tylko przez furtkę do której klucze mają tylko Oni. jakie był ich zdziwienie gdy pracownik ochrony nie chciał wpuścic przez szlaban,> wjazd i wyjazd samochodu odbywać się miał na podstawie przepustek , fakt nakazu pokazanie przepustki był juz obrazą mieszkańców. Juz nie wspomnę , że jak się domyslam wszycy trzymaja przepustki samochodowe w pojeździe. ( dla złodzieja jak znalazł)

REKLAMA

# TOST

17.05.2004 17:47

no to wolisz być wściekła czy zdziwiona ?

# kornik

17.05.2004 19:51

To że na nasze osiedle nie wpuszczają naszych gości to jest kiepska sprawa, ale to że do tej pory na naszym osiedlu parkowało dziennie, średnio około 100 obcych samochodów i to nieraz całymi tygodniami, lub przyjeżdżano na osiedle żeby zrobić zakupy w sklepie, to był między innymi powód ograniczenia. gdybyśmy my parkowali ZGODNIE Z PRZEPISAMI to na osiedlu było by sporo miejsca dla gości.
Art 49. ZAKAZ ZATRZYMANIA i POSTOJU ust 2 punkt 4) W STREFIE ZAMIESZKANIA W INNYM MIEJSCU NIŻ WYZNACZONE W TYM CELU.

# Patrycja

18.05.2004 08:13

Z tego co słyszałam, a opiera sie to na bardzo wiarygodnych źródłach informacji, oprócz gości na teren osiedla mają także nie wpuszczać jego mieszkańców. Musimy coś z tym zrobić. Stwórzmy jakiś komitet lub coś w tym rodzaju i przeciwstawmy się temu. Wczoraj np. nie wpuścili mojego męża. Stał po bramką 4 godziny i czekał jak ja wrócę z Deutsche Bank Polska, (nasze Volvo stało w tym czasie bez opieki) gdzie pracuję jako Dyrektor Departamentu.
Pozdrawiam Patrycja .
Ps. Jak mieszkałam w Biłgoraju, to takie sytuacje nie miały miejsca

REKLAMA

# Dark

26.06.2004 05:38

Zamieszkaj w Biłgoraju to będziesz sobie mogła stawiać swoje auto nawet na swoim własnym balkonie - a tu masz stawiać w miejscach do tego przeznaczonych za okazaniem odpowiedniego dokumentu

# mieszkaniec 9d

26.06.2004 06:51

Ludzie pokażcie mi prawo które nakazywało by zapewniać miejsca parkingowe dla gości. A jak przejdziecie się po budynkach przy ulicy Odkrytej, to się okaże że nie może tam wjechać nawet właściciel lokalu - jezeli nie ma wykupionego miejsca pod chmurką.
A swoją drogą wszystkich "dobrze poinformowanych" pragnę poinformować że ochrona wykonuje polecenia zarządów wspólnot tylko niestety nie chciało wam sie tego sprawdzić, więc skąd możecie o tym wiedzieć.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe

REKLAMA

REKLAMA

Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025