Forum › Warszawa
# Leon 25.01.2022 18:40 |
|
Gdzie jest prokurator?
|
# Solo 26.01.2022 08:06 |
|
Niech ten członek zarządu lepiej zajmie się tym co robi najlepiej, czyli dłubaniem w nosie. Od 10 lat są robione przetargi i zawsze MPO jest najtańsze w dzielnicach w których startuje.
Poza tym widać jak prywatni wykonują swoją prace - wystarczy się przejść po śmietnikach - niektóre osiedla przez 2 tyg nie miały odbieranych śmieci. Widać, że autor tego wpisu, to pajac i nie zna prawa - jest to typowe zamówienie In House. No ale jak się jest półgłówiem, to czego wymagać... |
# ktoś tam, coś tam 26.01.2022 09:09 |
|
#Solo napisał(a) 26.01.2022 08:06 Widać, że autor tego wpisu, to pajac i nie zna prawa - jest to typowe zamówienie In House. No ale jak się jest półgłówiem, to czego wymagać... A ja myślę, że chodzi o "napompowanie" miejskiej spółki przed jej nieuchronną prywatyzacją z powodu długów miasta. |
# księgowy 26.01.2022 13:14 |
|
#Solo napisał(a) 26.01.2022 08:06 Mam krańcowo przeciwne zdanie - mój śmietnik "obsługiwany" przez MPO jest regularnie przepełniony tak że czasem to ani wejść ani nawet kolory pojemników zobaczyć...Poza tym widać jak prywatni wykonują swoją prace - wystarczy się przejść po śmietnikach - niektóre osiedla przez 2 tyg nie miały odbieranych śmieci. Taka sytuacja jest odkąd opłata za wywóz śmieci trafia do Ratusza , a pieniądze z niej do firm które miały ten wywóz realizować - ale czy to Ratusz kontroluje ? Jak wywóz śmieci organizowała spółdzielnia to taka sytuacja była nie do pomyślenia. |
# Solo 26.01.2022 13:43 |
|
#ktoś tam, coś tam napisał(a) 26.01.2022 09:09 [A ja myślę, że chodzi o "napompowanie" miejskiej spółki przed jej nieuchronną prywatyzacją z powodu długów miasta. Przy formie In house nie ma możliwości prywatyzacji. Taki model działa w większości krajów wysokorozwiniętych. |
# Solo 26.01.2022 13:47 |
|
#księgowy napisał(a) 26.01.2022 13:14 Mam krańcowo przeciwne zdanie - mój śmietnik "obsługiwany" przez MPO jest regularnie przepełniony tak że czasem to ani wejść ani nawet kolory pojemników zobaczyć... Taka sytuacja jest odkąd opłata za wywóz śmieci trafia do Ratusza , a pieniądze z niej do firm które miały ten wywóz realizować - ale czy to Ratusz kontroluje ? Jak wywóz śmieci organizowała spółdzielnia to taka sytuacja była nie do pomyślenia. Odkąd miasto przejęło śmieci ich ilość lawinowo wzrosła - wcześniej ludzie bardziej kombinowali, bo wysokość opłaty zależała od ilości śmieci. Jeśli ludzie nie zgłaszają problemów z przepełnionymi śmietnikami, to jest to ich wina. Jak mi nie odebrali śmieci, to telefon i zaraz się śmieciarka wracała. Trzeba zgłaszać. |
# ksi%u0119gowy 26.01.2022 15:04 |
|
#Solo napisał(a) 26.01.2022 13:47 Chyba do kolegi wewnętrznym dzwoniłeś ...[. Jak mi nie odebrali śmieci, to telefon i zaraz się śmieciarka wracała. Trzeba zgłaszać. |
# lideksynubeka 26.01.2022 15:25 |
|
Pamiętajcie drogie dzieci,PO jest partią wolności gospodarczej,przedsiebiorców i zawsze uczciwie postępuje zgodnie z zasadami wolnego rynku. Brzydzi się koncesjami,cedowaniem zleceń do zaprzyjażnionych i miejskich spółek. Bo jest za przejrzystością obrotu gospodarczego.
|
# wap 26.01.2022 19:03 |
|
Ciekawe czy tego typu działania maja wpływ na ciągle rosnące koszty wywozu śmieci.
|
# Reksik 24.03.2022 08:57 |
|
Mam nadzieję, że ta zmiana w końcu obniży opłaty za śmieci.Ci , co protestują przeciwko zmianom chyba boją się utraty kokosów.Od 2 lat mieszkańcy Warszawy są bombardowani zawyżonymi opłatami, najbardziej dotyka to osób samotnie żyjących,a w sytuacji wielkiego napływu uchodźców opłaty te są naprawdę podzielone niesprawiedliwe.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.