Forum › Wawer
# swojak 08.06.2021 09:31 |
|
Nazwa mostu "z czapy". Równie dobrze można było za patrona wybrać Bolesława Prusa - pięknie opisał Warszawę w Lalce. Ale to nie jest przesłanka, aby most nazywać jego osobą. Ale "tęgie" głowy z PO wykombinowały tak, a nie inaczej i trudno. Rządzi nami taka właśnie "yntelygencja".
|
# Jelonkowy 08.06.2021 10:38 |
|
Równouprawnienie. Teraz każdy most będzie kobietą. Szkoda, że mieliśmy tylu królów, a królewien tak niewiele, stąd te problemy radnych z patronem. Historia jest szowinistyczna, więc radni próbują coś z nią zrobić.
|
# swojak 08.06.2021 18:46 |
|
To w takim razie powinni na patronkę mostu wybrać jakąś czarnoskórą lesbijkę, najlepiej wyznania mojżeszowego lub islamskiego. Wtedy za jednym zamachem można by zadowolić 2-5% społeczeństwa. Ale powinna też mieć polskie korzenie. Może kiedyś taką znajdą.
|
# Feminaviedzenie 09.06.2021 22:58 |
|
#Jelonkowy napisał(a) 08.06.2021 10:38 Tera każda mosta będzie kobietą.Teraz każdy most będzie kobietą |
# Rafał 10.06.2021 08:47 |
|
A mnie się nazwa nowego mostu podoba. Nie mam też problemu z tym, że każda mosta będzie kobietą. Kobiety nas rodzą, wychowują, chuchają i dmuchają, byśmy wyrastali na porządnych ludzi. W pełni zasługują na to, by być patronkami mostów.
|
# Arnold 11.06.2021 10:48 |
|
#swojak napisał(a) 08.06.2021 09:31 Nazwa mostu "z czapy". Równie dobrze można było za patrona wybrać Bolesława Prusa - pięknie opisał Warszawę w Lalce. Ale to nie jest przesłanka, aby most nazywać jego osobą. Ale "tęgie" głowy z PO wykombinowały tak, a nie inaczej i trudno. Rządzi nami taka właśnie "yntelygencja". Gdyby tęgie głowy z PISu rządziły w Warszawie to mielibyśmy most im. Lecha Kaczyńskiego, a to byłaby już tragedia. |
# z Wawra 11.06.2021 16:27 |
|
A mnie zarówno. Most jak most, może być nawet miedzeszyński albo nowy. My w domu wiemy, o który chodzi.
|
# Michal 15.06.2021 21:52 |
|
Ci co maja problem z żeńską nazwą dla mostu, bo most to "ON" niech rozpatrzą przypadki ulic z męskimi nazwami, po przecież ulica czy też aleja to "ONA" ;) Mnie tam się podoba ta nazwa -"jedź mostem Jagiellonki...", "jadę Jagiellonką...", "dobra, już przeleciałem Jagiellonkę..." lepiej brzmi niż "już przeleciałem Grota" ;P
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuWawer
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.