REKLAMA

Forum › Wola

REKLAMA

# Mama przedszkolaka

08.11.2022 16:02

Pieczywo od Tomaszewskich bardzo lubię, choć i wśród konkurencji mam swoich faworytów. Niestety, coraz mniejszy jest wybór pieczywa we wspomnianej piekarence, a i polityka właścicieli jest co najmniej dziwna. Od lat zamykają się codziennie około 15, czasem i wcześniej. Tuż obok mają szkołę, a vis a vis duże przedszkole. Wychodzące z placówek dzieci po drodze do domu kupują drożdżówki w pobliskich Grzybkach, co wielokrotnie widziałam. Wiele osób wraca z pracy około 17, wszystkie sklepy obok Tomaszewskich są jeszcze wtedy czynne - poza ich piekarnią. Okoliczne Grzybki mają pieczywo nawet do 20. Rozumiem, że Tomaszewscy są nastawieni na dawnego klienta, dziś emeryta, kupującego o poranku czy koło południa, ale jestem pewna, że większa dostępność asortymentu, reklama zewnętrzna produktów (a nie zaciągnięte kryjące rolety) i przede wszystkim godziny otwarcia dłuższe niż dotąd mogłyby mieć znaczący wpływ na obroty przedsiębiorstwa. Jakkolwiek smutno to zabrzmi, jeśli nie potrafią iść z duchem czasu, może to rzeczywiście pora na emeryturę? Choć szkoda by było...

# Franz

08.11.2022 21:18

Po przeczytaniu komentarza Mamy przedszkolaka wszystko jasne. Przypadek nieuleczalny niestety.

# Polak

09.11.2022 21:34

Mama przedszkolaka to opłacany przez lewaków troll.
A ludzie dalej wierza, że inflację wywołał Pootin. Nie, barany, inflację wywołał pusty dodruk pieniądza (polictycy), lockdowny (politycy) i przerwanie łańcucha dostaw (politycy).

REKLAMA

# Kolo

09.11.2022 21:37

Jeśli rzeczywiście piekarnia jest czynna do 15 ej to nie ma szans na funkcjonowanie choćby było tam najlepsze pieczywo. Większość robi zakupy (w tym pieczywo) w drodze powrotnej z pracy A nie o godz 12 ej lub 13 ej. Takie godziny otwarcia zasadzie ograniczają klientów do emerytów lub bezrobotnych (czyli grupy dla której istotna jest cena produktu jako element podstawiwy). Z kolei zamykanie się na ludzi aktywnych zawodowo dla których liczy się nie tyle cena ale dobry produkt to jak strzał w kolano na własne życzenie. Marketingowo to jest samobójstwo. Tego rodzaju placówki żeby mieć szansę na sukces muszą być bardziej elastyczne i dostosowane do godzin pracy klientów. Nie kumam jak może mieć kłopoty piekarnia oferująca bardzo dobrej jakości produkt w czasach gdzie jest moda na tego typu asortymenty. To jest tylko i wyłącznie kwestia błędnej polityki marketingowej i brak wizji a nie cena gazu etc. Cena nośników energii tylko pogłębila problemy ale bynajmniej nie jest ich źródłem. A źródło tych problemów to brak dostosowania do potrzeb rynku i warunków współczesności a nie wyższej ceny za dobry produkt i brak docenienia jego walorów. Trzymam mimo wszystko kciuki. Sam chętnie bym tam kupił ale o 15 ej to akurat jestem w ferworze pracy zawodowej. Od 7 ej to 14 ej to pracowało się w PRL. Dziś te godziny mocno przesuwają się w górę. Kto tego nie rozumie to niestety nie ma szans na biznes.

# 123w

10.11.2022 13:26

Niestety jakość pieczywa się pogorszyła a chleb na miodzie jest całkiem inny .Nie przypomina ani smakiem ani wyglądem chleba namiodzie.Dla mnie żadna strata są inne piekarnie gdzie pieczywo jest o wiele smaczniejsze.

# Mat

24.11.2022 23:28

Nikt nie zaplaci za dobry chleb tyle co jest wart, pojdą na pseudo chlebek, polepszany polepszacz polepszaczem na mączcce, eh mądrale

REKLAMA

Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuWola

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA