REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

korki

# Zakorkowany

12.01.2004 21:38

W sprzyjających okolicznościach powrót z pracy zajmuje mi ok. 45 min. Zazwyczaj 1h 15 min.
Dziś wyszedłem o 18.00. Do domu trafiłem o... 21.40, z czego trzy godziny zajęło mi dojechanie od Centralnego na Tarchomin autobusem 510.
Horror!

# pasibrzuch

13.01.2004 00:02

dzis w wawie było pandemonium. z ronda babka jechałem 3 godz. cały most grota zrobiłem na piechotę bo tak było szybciej. jak ja kocham zimę.

# Jurek Smoczyński

13.01.2004 00:39

... a widzicie głupki, trzeba było zostać burmistrzem, to by was wozili jak mnie :)

REKLAMA

# nickx

13.01.2004 07:59

Zakorkowany. W takich sytuacjach polecam metrem do Gdańskiego, potem tramwaj nr 16 z Gadańskiego na Żerań ( ten tramwaj to odkrycie ! ) , a potem to dowolnie. Wyszłam wczoraj o 18 z pracy, a w domu byłam przed 19. Rewelacja na korki.

alluette

13.01.2004 08:24

Ja po dwóch godzinach jazdy 510 z Centralnego do Ronda Babka przesiadłam się w tramwaj, dojechałam do Starzyńskiego i tam w 509 - w domu byłam o 20.45. Łączny czas powrotu do domu przeciągnął się z 1,5 godziny do 4 godzin.
HORROR!

# mms

13.01.2004 10:54

Zrobiłam dokładnie tak jak nickx i też jechałam tylko godzinkę. Dla mnie to oczywiste, że w takiej sytuacji nie wsiada się w autobusy...

REKLAMA

Olena

13.01.2004 15:10

16 z metra to faktycznie odkrycie. Wczoraj stalo wszystko, nawet Jagiellońska - z wyjątkiem tramwajów :)

# Vladymir

13.01.2004 22:36

Korki to nie tylko wina zimy, ale też agresywnych kierowcow osobowych samochodow służbowych naszych kochanych sales menagerów. W poniedzialek 12.01. w czasie najwiekszej zamieci snieznej taki samochodzik rekamjujący zupki Knorra na poznanskiej rejestracji wymusił pierwszeństwo na wjeżdzającym na most toruński autobusie 508 i doprowadził do niegrożnej stłuczki, ale pasażerowie musieli wysiąść, bo kierowca autobusu czekał na policję. Kierowca knorra nie uszanował zasady, że autobus ma zawsze pierwszeństwo i doprowadził do tego, że tłumy ludzi błąkały sie na piechote po całym moście, łapiąc przejeżdzające autobusy. Nie zatrzymał się żaden, nawet pusty E 4, niech kierowca tego pojazdu zdechnie w mękach, dopiero litościwy 510 zabrał zmokniętą w błocie trzódkę bożą do przystanku przy oszołomie. Jaki z tego morał ? Zupy Konrra do kosza, samochody sales menagerów na zlom, a sami sales menagerzy do klatek, do pokazywania, jako zjawisko naszych czasów.

# marcinek

14.01.2004 07:11

A od kiedy to obowiązuje zasada, że autobus ma zawsze pierszeństwo? Czy to jakaś święta krowa czy co? Jeżeli chodzi o wlączanie się do ruchu po zabraniu z przystanku pasażerów to oczywiście jak najbardziej, ale tak podczas jazdy? A ile razy autobusy wymuszją pierszeństwo? Wiesz ile razy wracając samochodem i to prywatnym z pracy ok. 6:30 musiałem uciekać przed autobusem, którego kieowca myśli, że jego nie obowiązuje czerwone światło? A ile razy kierowcy autobusów wjeżdżających na Trasę Toruńską wymuszają pierszeństwo?

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy