REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

jak miasto znowu marnuje pieniądze!

# Alf

04.04.2003 09:40

Od kilku dni mamy niezły koreczek na AK, bo ktoś (Prezydent Miasta, a kto inny) postanowił wydać nadmiar miejskiej kasy na mycie ekranów odzielających przeciwne pasy ruchu na AK (tuz za zjazdem z mostu).
Sam pomysł, aby stawiać ekrany na środku trasy przypomina mi rysunek Mleczki ("na prawo most, na lewo most, a środkiem wisła płynie", gdzie wisła została narysowana wzdłuż równoległych mostów, wybudowanych ne brzegu rzeki :-)
Pomysł, aby myć te ekrany - a nie są przeźroczyste!!! - też nie skomentuję.
Skomentuję tylko jedno:
Panowie robotnicy wyłączyli zgrabnie jedne pas ruchu (stąd korek) i myją te ekrany, aż miło. To znaczy myje ze dwóch, pozostałych 28 tylko się przechadza i obija na prawo i lewo.
Wszystko w godzinach szczytu, maksymalnie utrudniając ludziom dostanie się do pracy i szkół.
Czy jak już prezydent miasta wydaje w błoto pieniądze, to musi przy okazji utrudniać życie mieszkańcom?
Zastanawiąjęc jest, że na sprzątanie miasta to funduszy brak, a na to marmotrastwo - opłacenie tłumu robotników (naprawdę było ich ze 30) - jakoś są pieniądze.

Przewoos

04.04.2003 20:16

Mi się zdaje, że nie było ich tam trzydziestu tylko czterech. Poza tym wyłączyli tak z 1,5 kilometra, zastanawiam się po co tak dużo. I po cholerę mycie ekranów, które były stawiane 2 miesiące temu???

# Alf

04.04.2003 23:57

Jechalem 510 ok. 8h30 i wzdluż tego odcinka było ich naprawde b. duzo (jak nie 30 to na pewno powyzej 20)- kilka skupisk po kilka osób, no i tych dwóch "myjących", pewnie praktykantów.
Przypomina to scenę z filmu "Upadek", gdzie spece ze służb miejskich organizują korek na autostradzie, niby cos robiąc, a de facto wykorzystując budżet na remonty przyznany przez miasto...

REKLAMA

Przewoos

06.04.2003 21:36

Ciekawe ile jeszcze będą je myli.. wyobrażam sobie, co będzie się działo jutro.. chyba wyjadę godzinę wcześniej..

m0n1ka

07.04.2003 13:36

W piątek ok. 8 jechałam tamtędy samochodem i widziałam cały tłum panów - na odcinku maks. 15 metrów ekrany myło 2 (słownie dwóch), a obok stało lub siedziało pewnie gdzieś koło ośmiu lub dziesięciu, w każdym razie na jednego myjącego przypadało 4 czy 5 rozmawiających.
A biorąc pod uwagę obecną aurę, akcja mycia ekranów zapewne czeka nas ponownie za jakiś miesiąc...

# Alf

11.04.2003 10:09

Oceniam, że przez ten cholerny remont, całkowicie zbędny (ludzie: ekrany dźwiękowe na środku jezdni - czy nikt w Warszawie nie widzi bezsensu tej inwestycji?!) czas dojazdu do centrum zwiększył mi się o 10-15 minut.
Dziękujemy, panie prezydencie Warszawy.
Zapamiętamy Panu takie zarządzanie finansami dużego miasta podczas wyborów prezydenckich, w których niewątpliwie będzie Pan startował. Lepiej może, aby nie miał Pan szans na złe zarządzanie na poziomie całego kraju.

REKLAMA

# Piotrek z Odkrytej

11.04.2003 10:28

Pewnie prezydent mocno sie przejmie Twoim ostanim akapitem, choć pewnie powinien. Jechałem po 10-tej dzisiaj: 2 czy 3 ludzi, jeden samochód na zamknietym odcinku. Całe szczęście, że nie jeżdżę Grotem i nie muszę kląć na czym świat stoi. Po jaką cholerę zamykać taki długi odcinek drogi ? Ciekawe, kto spróbuje mi to wyjaśnić i nie mam tu na myśli forumowiczów.

m0n1ka

11.04.2003 23:46

Alfie, tylko o 10-15 minut??!! Ja zwykle 510 dojeżdżam do pracy w 40-45 minut, a teraz dojazd zajmuje mi 65 minut. Trochę mnie to załamuje...

# Vladymir

12.04.2003 23:15

Alf leciał helikopterem.

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025