Jacek Kaznowski
# wyborca Po123 03.11.2010 12:26 |
|
Czy to prawda że p.Jacek Kaznowski nie kandyduje w tych wyborach na burmistsza?
|
# obeznany 03.11.2010 12:34 |
|
kandyduje do sejmiku wojewódzkiego, jak większość platformerskich burmistrzów, żeby pociągnąc listę do góry. W zamian mają glejt, że beda dalej burmistrzami. Burmistrz nie pochodzi z wyborów, powołuje go rada, może to być osoba spoza jej gremium. Ale na stołek burmistrza szykiuje się też jaworski i miejmy nadzieję, że dopnie swego i wykurzy nieudacznego dziadka, co nic dla Bialoleki nie potrafi zalatwic.
|
# Wyborca Po123 03.11.2010 12:36 |
|
Rozumiem, dzięki
Jaworski to ten młody z wąsem? Chce głosować na PO albo Gospodarność ale nie wiem jeszcze na kogo |
# merx 03.11.2010 15:25 |
|
WyborcoPo123, wchodz na strone Gospodarnosci i czytaj, czytaj, czytaj. Bedziesz wiedzial dlaczego powinno sie skonczyc z partyjniactwem w samorzadach lokalnych (dzielnicach, gminach, miastach) Partyjni w samorzadzie lokalnym to karne wojsko partii. Karne bo partyjni radni traktuja pobyt w samorzadzie jako kolejny szczebel w partyjnej karierze... potem rada warszawy, potem sejm, potem parlament europejski, potem stanowisko w administracji rzadowej. Dlatego na sesjach glosuja tak jak im kaze partyjna gora. Tego w Gospodarnosci nie ma. Teraz wybieraj.
|
# mieszkanka 03.11.2010 19:31 |
|
No dobrze - jeżeli taka praktyka nie panuje w Gospodarności, to jaką mamy gwarancję że jak dobiorą się do władzy to nie zmienią tej praktyki? Taka nasza Rzeczpospolita Ludowa jest śmieszna, że wszyscy obiecują, wszyscy mają zajefajny marketing polityczny, a jak co do czego dochodzi to przez posraną w naszym kraju biurokrację, niczego nie da się przyspieszyć aby wyborcom żyło się lepiej. Przed rozpoczęciem obecnej kadencji (przed rządami PO na Białołęce) zrobił się tu istny kołchoz: bloki JW (wstrętne i brzydkie - nie obrażając mieszkańców tych bloków) rosną w szczerych polach, bez komunikacji lub z żenującym minimalnym jej poziomem, rosną na domkach jednorodzinnych, brak jakiejkolwiek logiki. Brakuje cały czas ośrodków edukacyjnych, sprawniejszej komunikacji, ośrodków kultury (BOK to nie wszystko, przydałoby się normalne kino - taki multiplex jak na Imielinie mają Mulitkino). Ja nie jestem zagorzałą ślepą fanką PO, ale mimo wszystko oni coś tchnęli i ruszyli w tej dzielnicy. Oczywiście oni też obiecywali ukrócenie tej cholernej biurokracji - ale w takie PRowskie obietnice to chyba nie należy wierzyć żadnej partii. Dlatego ja osobiście mam wątpliwości co do Gospodarności. Niejednokrotnie uczestniczyłam w sesjach rady dzielnicy (jako mieszkanka) i widziałam jak radni Gospodarności też dbali o swój PR i wizerunek i byli obecni na zebraniach do pierwszej przerwy do której odbywały się głosowania w konkretnych sprawach i chodziło o to żeby zagłosować i przypodobać się mieszkańcom których głosowania dotyczyły - a potem pyk: ogłoszenie przerwy i zjazd do domku. Zaczynamy zebranie w 20 radnych a kończymy w 12 - no troszkę żenujące jak się to ogląda na żywo.
|
# zakorkowany 03.11.2010 20:19 |
|
Myślę, że faktycznie dieta radnego zobowiązuje do obecności w pełnym spotkaniu. Sądzę, że wypominanie radnym, że głosują aby przypodobać się mieszkańcom jest jednak nie na miejscu. Przecież o to chodzi, aby reprezentowali interesy mieszkańców, którzy ich wybrali, a nie interesy partii, której są członkami.
|
# matematyk 03.11.2010 23:19 |
|
znam radny PO ktorzy ani razu nie odezwali się na sesji i komisjach przez cala kadencję. Tacy spolegliwi czy inteligentni inaczej?
|
Matka_Sławka_z_Gdańska 04.11.2010 11:36 |
|
Jak to?! To nawet kanapek nie podano? Cztery lata z zamknietymi ustami... ? Az wierzyc sie nie chce!
|
# Kandydat na radnego 04.11.2010 12:07 |
|
Kaznowski to samorządowiec a te siusiumajtki to karierowicze nastawione na forsę i układy.Rozpoczynam akcję ,, Nie głosujcie na jedynki i zobaczycie że będze lepiej
|
# Kandydat na radnego 2 04.11.2010 12:45 |
|
W wielu dzielnicach takie siusiumajtki radzą sobie o wiele lepiej sprawnie zarządzając dzielnicą od starych zgredów.
|
# bwradny 04.11.2010 15:21 |
|
święte słowa, kandydacie 2!
|
# ciekawa 05.11.2010 07:00 |
|
Tak PO miało takiego jednego siusimajtka Tumasza, ale jakoś nie pasował do pozostałych radnych PO, Całe cztery lata ciężko pracował i jeszcze dobro mieszkańców Białołeki było mu ważniejsze niż wytyczne od Kidawy Błońskiej i skreślili go. Okazał się bardziej lojany wobec mieszkańców, niż linni parii.
|
# Nowodwory 05.11.2010 07:05 |
|
Jaworski - to ten który 4 lata temu był wybrany przez Nowodwory, a teraz karierowicz startuje z Zielonej Białołeki. Zdrajaca zdradził nas - zabrał nam szkołę i przeniósł na Głebocką bo nie miał innych sukcesów którymi mógł się pochwalić nowym wyborcom
|
# mieszkanka 05.11.2010 18:17 |
|
zakorkowany ja nie wypominam faktu że radni chcą się przypodobać wyborcom - od tego w końcu są żeby reprezentowac ich dobro itd. Natomiast ja byłam świadkiem jak radni chcąc się jakby dodatkowo przypodobać, zamiast zabierac głos na zebraniach w konkretnie omawianych tematach, dodatkowo atakowali PO zupełnie nie na temat co przedłużało bez sensu całą dyskusję, stosowali tani i żenujący PR i na pierwszej ogłoszonej przerwie: start do domu, bo już sie dobrze zareprezentowai i jak ich wyborcy szli do domu to i oni też! Reszta tematów (na którą inni czekali, m.in. ja) jest nieważna bo nie dotyczy ich wyborców - jak mniemam. No trochę to gównażeria a nie polityka.
Do Ciekawej: Tumasz dużo zawdzięcia PO i uwierz mi ze nie grał całą kadencję tak jak mu kazali- piszesz że nie pasował do reszty. Faktycznie przez prawie cały czas naprawdę super wykonywał swoje obowiązki, można było na niego liczyć, i zgłaszać do niego konkretne postulaty i problemy. Na każdy sygnał odpowiadał, i z tego co wiem PO nie miała nic przeciwko takiej postawie - bo to bardzo wzorowa postawa. Strzelił sobie w kolano jedną sprawą: pętlą tramwajową i jej przesunięciem z Poetów na Sprawną. Na sam koniec zaczął nie wiadomo po co męcić i kręcić, co może spowodować opóźnienie inwestycji dla Nowodworów. Tarchomin będzie miał tramwaj do 2011, Nowodwory i dalsza częśc Białołęki miały mieć do 2013, a przez jakieś dziwne ambicje Tumasza (i nie tylko jego oczywiście) nie wiadomo czy ten 2013 się nie opóźni. A zupełnie niepotrzebnie Tumasz wystąpił jako obrońca "dręczonych i pokrzywdzonych" z ul. Poetów bo miał naprawdę BARDZO DOBRE notowania. Na Nowodworach jest przegrany totalnie! No ale takie są uroki demokracji - każdemu ma prawo uderzyć sodówka do głowy. Tumasz wybil się na PO, potem poczuł się mocny, wystartował w obronie tzw. projektu społecznego (którego można raczej nazwać antyspołecznym) w sprawie tramwaju i zmienił barwy partii łudząc się że wyborcy pójdą za nim. Troszkę się w piórka obrosło.... za szybko, za szybko.... |
Matka_Sławka_z_Gdańska 06.11.2010 22:27 |
|
Prosze pamietac o jednym...
Tarchomin - Nowodwory, ulice: Sprawna, czy Poetow, to nie jest i nie powinno byc miejsce dogodnych przesiadek dla mieszkancow Legionowa, Sercka, czy Nasielska! Takim dedykowanym dla tych ludzi miejscem kontaktowym w komunikowaniu sie z miastem, powinny byc: przystanki wzdluz ul. Modlinskiej i petla tramwajowo-autobusowa na Zeraniu, pod Mostem Gen. Roweckiego. Tramwaj na Tarchomin? Oczywiscie. I tylko na Tarchomin! |
# mieszkanka 07.11.2010 12:13 |
|
No nie do końca masz rację. A dlaczego Legionowo ma nie korzystać z pętli tramwajowej na Sprawnej? I tak jadą Modlińską. Ale to tak przy okazji. Moim zdaniem Dąbrówka Szlachecka miałaby super użytek z tej pętli, no i Zielona Białołęka (chociaż oni mają w razie czego pociąg). Ale pamiętajmy ze tramwaje będą do Młocin, ale będzie też tramwaj do Centrum (Al. Jana Pawła II). Myślę ze w takim przypadku chętnych do korzystania nie będzie brakowało. Oczywiście przy tej inwestycji myślimy przede wszystkim o mieszkańcach całej Białołęki.
|
Matka_Sławka_z_Gdańska 07.11.2010 16:05 |
|
Tak.
Tak nie do konca, jak Swiatowida konczaca sie slepo..., ze tak Matka powiedza. Skoro staje tu pytanie, dlaczego Legionowo ma nie korzystac z petli tramwajowej na Sprawnej, odpowiadaja Matka: Legionowo ma nie korzystac z petli tramwajowej na Sprawnej dlatego, ze Piaseczno nie korzysta ze stacji metra Kabaty. Proste? Rozwijajac odpowiedz dodaja Matka, ze Piaseczno ma bardzo utrudniony dostep rowniez do stacji: Natolin, Imielin, Stoklosy, Ursynow i posrednio Sluzew. Naturalnym stykiem ludzkiego potoku z tunelem jest stacja Wilanowska. Informuja Matka, ze zapore przed naplywem przyjezdnych cwaniakow chcacych skorzystac z tej formy komunikacji, jaka jest metro, stanowia dodatkowo: 1. uklad ulic i organizacja ruchu 2. przebieg tras autobusowych 3. rozklady jazdy autobusow. Wszystko co tam uczyniono zrobiono z mysla o pozytku i komforcie dla mieszkancow Ursynowa i Natolina. Nie Pieseczna. Prosze Pani... Pomijajac fakt, ze poludniowa "sypialnia" Warszawy dysponuje metrem, a Tarchomin nie, warto zastanowic sie nad przytoczonymi wyzej trzema punktami... przed wyborami i w ich trakcie. I we wnioskach: Radnych, Pani i Panstwu zycza Matka. Radnych... a nie parafialnych cwaniaczkow i partyjnych cweli nastawionych na cztery lata taniej wyzerki. Za diete? A tak, za diete! Ha, ha, ha ...? Za wasze podatki, PT Frajerzy! Zatem: gdy tutaj taki nierob, kacyk rzadzacej nami medialnie partii i radny zreszta, wyglasza nauki drugiemy radnemu, ktory zeby zjadl na tym, aby w tym bajzlu ( a nie dzielnicy, czy gminie stolecznego miasta ) jakimi sa nasze "polozenie i rzeczywistosc" ( trudno ten wytwor administracyjny innaczej nazwac), mozna bylo w sensowny ( czas!) sposob korzystac z komunikacji miejskiej, maja Matka ochote powiedziec: KOMUNIKACJA! Jaworski... I ciesz sie, ze Ci tego Clinton nie powiedzial... Z cygarem w ustach Sadza Matka, ze klika, ktora eliminuje ze swojego skladu radnych takiego czlowieka, musi nas miec kompletnie w d... pie !? Nie macie Panstwo takiego wrazenia? |
LINKI SPONSOROWANE