Program PO Białołęka
# PO 25.10.2010 09:50 |
|
http://piotrjaworski.waw.pl/program-po-bialoleka/
|
# wyborca 25.10.2010 14:03 |
|
A ja na tego pana nie zagłosuję. Pierwsze słyszę takie nazwisko, a już trochę mieszkam w IV okręgu wyboczym, z którego ten pan kandyduje. Radnym trzeba być cały czas, a nie tylko przed wyborami. O planach rozwoju dzielnicy i o słynnych wiaduktach na ul. Klasyków mówi się od dawna, więc ten pan nie musi o tym pisać, co jest wiadome. Zobaczymy co z planów rozwoju Białołeki dojdzie do skutku. Obiecują i tyle. Zgodzili się na przeniesienie kupców ze stadionu na Marywilską 44 - głównie obecny burmistrz pan Kaznowski jest temu winien. Szkoda, ze burmistrz i pozostała "świta" nie jeździ ul. Marywilską. Ja dzisiaj rano od przejazdu kolejowego w Płudach do wjazdu na Trasę Toruńską jechałem w strasznym korku - bagatela DWIE godziny: od 07.00 rano do 09.00. I co wy na to?
|
# mieszkanka 25.10.2010 18:00 |
|
o przepraszam a ja tego pana biorę w obronę. Nie mieszkam w jego okręgu wyborczym ale podczas obecnej kadencji miałam jako mieszkanka Białołęki styczność z tym Panem i jak najbardziej uważam ze był on czynny calą kadencję
|
# wyborca 25.10.2010 20:54 |
|
No to miała pani szczęście. Ja niestety tego szczęścia nie miałem. Nie znam tego pana i nigdy o nim nie słyszałem.
|
# mieszkanka 2 25.10.2010 22:13 |
|
To widać mało się Pan intersuje sprawami Białołęki. Jakby Pan się intersował, to by widział. Pan Piotr Jaworski jest bardzo aktywnym radnym.
|
# cobra22 25.10.2010 22:17 |
|
Napiszę krótko: Jaworski to jest GOŚĆ!
|
# wyborca 26.10.2010 13:41 |
|
A czy tych wszystkich informacji nie pisze pan Jaworski?????? Interesuję się sprawami Białołęki, znam różnych radnych, a tego pana NIE.
|
# leki 26.10.2010 15:19 |
|
ja też nie wiem kto to i co on takiego zrobił?
|
# zakorkowany 26.10.2010 19:22 |
|
Może i gościa znam z artykułów w NGP, ale co konkretnie zrobił za swojej kadencji nie wiem. Wiem, że głosował jak partia kazała...
|
# leksusik 26.10.2010 22:26 |
|
GŁOSUJCIE NA PANA PIOTRA JAWORSKIEGO.
POLECAM :) |
# cobra22 26.10.2010 22:56 |
|
Nie nie pisze tego Piotr Jaworski! Na początku tego tematu jest link.
|
Piotr Jaworski 27.10.2010 10:02 |
|
Dawno mnie nie było na tym forum - bo nie mam w zwyczaju pisać na typowo anonimowyc forach. Ciesze się, że pojawił się link z programem PO. Martwi mnie jednak, że chyba nikt go nie przeczytał.
|
# wyborca 27.10.2010 19:09 |
|
O bardzo przepraszam, ja przeczytałem program wyborczy PO, ale i tak na pana panie Jaworski nie zagłosuję.
|
# zakorkowany 27.10.2010 19:19 |
|
Rozumiem, że cytując fragment programu PO ( do którego zajrzałem):
"Zastanawiamy sie takze, czego spodziewali sie ówczesni włodarze Dzielnicy (w latach 1994 -2002 niezaleznej Gminy Białołeka) forsujac uchwalanie planów miejscowych, umozliwiajacych intensywny i chaotyczny napływ inwestycji developerskich, bez zagwarantowania rezerwy pod drogi, szkoły, przedszkola, parki, itp. Czyli pod wszystko, czego nam dzisiaj brak! Odpowiedzi nasuwaja sie dwie. Albo zawinił całkowity brak wyobrazni i umiejetnosci przewidywania, co dyskwalifikuje kazdego samorzadowca, albo chec maksymalizacji zysków włascicieli gruntów obejmowanych planami. " obecny burmistrz Kaznowski nie ma z tym nic wspólnego?!!!! Przecież nie był Przewodniczącym Rady Gminy Białołęka?!!!! |
# mieszkaniec Nowodworskiej 27.10.2010 22:52 |
|
"Dawno mnie nie było na tym forum..." ha, ha, ha!!!
Oczywiście link do strony piotr.jaworski.... podał inny użytkownik tego forum. Bardzo logiczne i wiarygodne. Panie Jaworski znając życie jeśli trudno będzie odpowiedzieć na to pytanie to ... znowu dlugo nie zjarzy Pan na forum. Dlaczego przy radnych ze WSG można przeczytać o konkretnych celach dotyczących naszych ulic, osiedli, spraw, a czytając program PO można jedynie posłuchać bełkotu bliżej nieokreślonych priorytetów w działaniu. Aby było śmieszniej to zazwyczaj dotyczą inwestycji na które praktycznie nie będziecie mieli żadnego wpływu, bo będą to inwestycje wykonywane przez miasto lub rząd ( patrz Modlińska, Trasa Północna itp). Drugie niewygodne pytanie: kiedy PO zmieni statut Warszawy i ustali okręgi jednomandatowe? Trzecie niewygodne pytanie: dlaczego głosował Pan za budową hal targowych na Marywilskiej? Czwarte:" dlaczego zrezygnowano z budowy szkoły ( gimnazjum) na terenie Nowodworów ( Ordonówny)? Czy wie Pan ilu uczniów ma obecnie gimnazjum na Strumykowej? A ile będzie miało za dwa lata? Kolejne pewnie zadadzą inni użytkownicy tego forum. Ciekaw jestem kiedy "przypadkiem" zajrzy Pan tym razem na forum? |
Piotr Jaworski 28.10.2010 13:35 |
|
Zaglądam często. Piszę rzadko bo to anonimowe forum.
My w programie nie piszemy bajek ale to co faktycznie mozna zrealizować. Co do zmiany statutu Warszawy to chciałbym wiedziec co to ma wspólnego z jednomandatowymi okręgami. Źle Panu tekst przygotowali :) Osobiście popieram takie okręgi. Nie zrezygnowano z budowy czegokolwiek. |
# Dariusz Jerzak 28.10.2010 19:22 |
|
Panie Piotrze jeżeli już próbuje Pan odpowiadać to prosiłbym o pełną odpowiedź na zadane wyżej pytania. Nie ukrywam, że jestem ciekaw, bo również mieszkam na Nowodworach i chciałbym poznać konkretne odpowiedzi. Jeśli jedynym zarzutem i powodem nie udzielenia odpowiedzi jest anonimowość forum w nicku podaje swoje nazwisko.
Ciekawi mnie też sprawa odpłatności za przydział miejsc parkingowych przy UD dla pracowników. Próbowałem uzyskać informację poprzez formularz kontaktowy ze strony UD. Niestety bez efektu. |
# obserwer 28.10.2010 20:43 |
|
do Piotra Jaworskiego
Pokora (ale nie ten aktor) przydałaby się POlitykom i radnym tej opcji Pan Jacek był przewodniczącym Rady Gminy i sam głosował za tym na co teraz pluje. To dziwne bo jak mówi przysłowie żaden ptak nie (..) kala swojego gniazda nawet tego z którego wyfrunął. Swego czasu właśnie w latach 1994-2002 mówiono panu Jackowi K. o potrzebie budowy żłobków, przedszkoli, szkół, dróg, parków, boisk itp. ale Pan Jacek był na to przygłuchy. Budowano bez opamiętania sypialnie i teraz mamy z tym problem. Miał Pan przedstawić jakąś politykę rozwoju sportu Skończyło się tym, że mamy boisko pełnowymiarowe niespełniające wymagań MZPN Mamy Halę Sportową na której nie chce (a z pewnością nie może) grać II liga siatkarzy Mamy basen, który po latach trzeba rozbudować bo nie można na nim rozgrywać zawodów ponad dzielnicowych mamy syf w lasach (choćby pod samym ratuszem) problemy samorządu to sprawy przyziemne a nie programy partyjne Mosty, tramwaje, metro i inne wielkie inwestycje zostawmy miastu, województwu i krajowi My musimy dbać o to aby drogi którymi nas uraczą nie były dziurawe, żeby były dobrze oświetlone i pozmiatane, aby w przedszkolach i żłobkach wystarczyło miejsc dla naszych dzieci, aby w szkołach nauczyciele reprezentowali i gwarantowali wysoki poziom nauczania, aby na ulicach było bezpiecznie a mieszkańcy mieli coraz więcej możliwości zagospodarowywania czasu wolnego w godziwy sposób O to muszą walczyć radni dzielnicy i nie koniecznie muszą to być Pana towarzysze partyjni. |
# zakorkowany 08.11.2010 20:41 |
|
Jak widać, gdy trzeba odpowiadać na niewygodne pytania Piotr Jaworski stosuje zasadę znaną z polityki: " ... nie słyszałem pytania..."
Czy po wyborze będzie tak samo przy pytaniach zadawanych przez mieszkańców i mieszkanki ( z wyjątkiem jednej, której porad prawnych udziela się od czasu kiedy Białołęka była zadupiem i do momentu w którym nim przestanie być)? |
LINKI SPONSOROWANE