Forum › Bielany
# wodnik szuwarek 18.01.2022 11:39 |
|
Myślałem że władze naszego miasta lubią uchodźców i są za tolerancją , a tu wycinka "obcych", chociaż już bardzo zadomowionych.
A poważnie - skoro klony i lipy gorzej sobie radzą ( być może z powodu skażenia powietrza ) to może lepiej nie przeszkadzać przyrodzie , szczególnie wokół rezerwatu. |
# Barszcz Sosnowskiego 18.01.2022 11:46 |
|
Marchewka, pietruszka i ziemniaki to też gatunki obce. Zakazać.
|
# nnn 18.01.2022 12:11 |
|
Gdzie ekolodzy? Przecież tną drzewa!!!
|
# Eryk35s 18.01.2022 14:07 |
|
Trykociarze są coraz gorszym problemem w Lesie Bielańskim, wyjeżdżają zza pleców, nie używają dzwonków, po nocy oślepiają ledami po 2000 lumenów, a ostatnio widziałem jednego takiego, który jadąc ze 40 km/h GWIZDAŁ na spacerujących gwizdkiem ostrzegawczym. Następnym razem zobowiązuję się go strącić z tego obrzydliwego gravela.
|
# szpryc menel 19.01.2022 12:47 |
|
Proszę sprawdzić czy wycinkę prowadzą wyłącznie zaszprycowani PIĘCIOMA DAFKAMI inaczej wszyscy spacerowicze umrom.
|
# Rafał 23.01.2022 14:52 |
|
#Eryk35s napisał(a) 18.01.2022 14:07 Trykociarze są coraz gorszym problemem w Lesie Bielańskim, wyjeżdżają zza pleców, nie używają dzwonków, po nocy oślepiają ledami po 2000 lumenów, a ostatnio widziałem jednego takiego, który jadąc ze 40 km/h GWIZDAŁ na spacerujących gwizdkiem ostrzegawczym. Następnym razem zobowiązuję się go strącić z tego obrzydliwego gravela. Sam lubię jeździć na rowerze po Lesie Bielańskim, ale wkurza mnie, gdy ktoś jeździ w opisany przez Ciebie sposób. Rezerwat to nie miejsce na wyścigi, ani na treningi MTB! Wytyczono tu szlaki rowerowe po to, by można było jeździć po lesie rekreacyjnie, z taką prędkością, by nikogo swoją jazdą nie narażać. Niestety Las Bielański jest tak naprawdę bezpański. Nie ma w nim straży leśnej, Straż Miejska i Policja same z siebie tu nie zaglądają, a jeśli już, to i tak mają wiedzę bliską zeru na temat rezerwatu. Tak więc wandale czuli się, czują się i czuć będą się nadal tu bezkarni. |
Dark914118 27.01.2022 10:20, wpis modyfikowany 1 raz, |
|
Nie wiem po co aż tak bardzo wycinają te lasy.
http://thekoszulki.pl/koszulki-dla-mamy |
# Szenko 01.02.2022 12:20 |
|
Muszą zrobić miejsce na oczobijne tablice z kwiatkami i zwierzątkami stawiane co 50 metrów w losowych miejscach lasu.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.