Forum › Bemowo
# lideksynubeka 20.01.2021 15:03 |
|
A po poszerzeniu Rafalala zwęzi tę Lazurową.
|
# Marian 20.01.2021 15:44 |
|
Myślałem ze tylo zwężenie poprawia przepustowość i płynność a tu taka niekonsekwencja Czaskoskiego.
|
# jkk 20.01.2021 18:32 |
|
Jestem trochę sceptykiem w tej sprawie. Powstanie projekt i zacznie się szukanie pieniędzy na jego realizację. Nie wiem czemu skojarzyłem to sobie z FSO zwaną w swoim czasie Fabryką Samochodów Omawianych.
|
# Siwmi 20.01.2021 18:43 |
|
W planancgc nie ma.info o swiatlach a wiadukcoe nad rondem oraz kladka prze narwik
Zerknijcie na nstronie zmid waw pl |
# AntySwiatla 21.01.2021 20:59 |
|
Nie dokladajcie dodatkowych świateł przy Narwiku !
|
# Bemowiak 22.01.2021 11:40 |
|
Bardzo dobrze ze będą światła przy Narwiku, wreszcie będzie można normalnie wyjechac. Dlaczego tylko przebudowa na długości około 330 metrow ma trwać ponad rok!!?
|
# kierowca bombowca 22.01.2021 14:07 |
|
#Bemowiak napisał(a) 22.01.2021 11:40 Będzie można wyjechać - ale tylko w prawo...Bardzo dobrze ze będą światła przy Narwiku, wreszcie będzie można normalnie wyjechac. Dlaczego tylko przebudowa na długości około 330 metrow ma trwać ponad rok!!? Tam mogło by nie być ani przejścia ani świateł ( jak przy Doroszewskiego ) gdyby przystanki przesunąć do S8. |
# BeMózg 23.01.2021 02:32 |
|
#Bemowiak napisał(a) 22.01.2021 11:40 Ten ponad rok zajmie:Dlaczego tylko przebudowa na długości około 330 metrow ma trwać ponad rok!!? - opracowanie dokumentacji projektowej, - uzgodnienie dokumentacji projektowej, - uzyskanie zezwolenia na realizację inwestycji drogowej, - roboty ziemne i budowlane, przy utrzymaniu nieprzerwanego intensywnego ruchu pojazdów i pieszych, - odbiory końcowe. W ramach budowy trzeba wykonać prawie wszystkie instalacje podziemne. Jak zapuszczony jest ten fragmencik miasta najlepiej widać przy skrzyżowaniu z ulicą Narwik, gdzie część jezdni nadal odwadniana jest przez rów przydrożny, wykonany około 1950 roku (a może i wcześniej). |
# Bumperzone. 24.01.2021 09:45 |
|
Na moje oko to przydalo by sie poszerzenie Lazurowej i Kaliskiego conajmniej do Wroclawskiej....a najlepiej to jakby powstala przebitka do trasy mostu Polnocnego...ten kawaleczek to rozwiaze czesc problemu wracajacych na Bemowo z s8...
|
# Lazurak 24.01.2021 18:31 |
|
Narwik wyjedzie ale cała reszta będzie stała w korkach na światłach. Wg mnie świateł tam być nie powinno.
|
# Arn 04.02.2021 09:38 |
|
Ulica Narik powinna zostać tak naprawdę zaślepiona, albo zamieniona w jednokierunkową. Zakończyło by to dramat na Pełczyńskiego, która to uliczka pełni rolę zjazdu i dojazdu do obwodnicy, do czego nie jest w żaden sposób dostosowana ani predestynowana.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBemowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.