Forum › Białołęka
Czy się coś zmieni na dzielnicy ?
# sceptyk 21.11.2006 18:46 |
|
Czy się coś zmieni?
Bardzo ważne jest to czy dokona się zmiana w stylu rządzenia na naszej dzielnicy. Oczywistym faktem na jakość rządów jest wybór między Obiecanką Hanką a Atrakcyjnym Kazimierzem. Poszła fama że Ostry z Kaznowskim już się dogadują o podziale władzy. Co to będzie kiedy przypomni się że P.Jaworski nie raz pojechał po Stańczyku , Oraczu czy samym Ostrowskim. Zresztą kontr strona lepsza nie była. Ale ktoś mądry kiedyś mi sprzedał pewną myśl. Jeżeli chodzi o koryto ,to anioł z diabłem przy jednym stole biesiadować będą. Zastanawiam się też co z obietnicami Jaworskiego że ewentualnych o nadużyciach , winnych się rozliczy definitywnie.-jego słówka przedwyborcze... Jakoś mi się na to nie zanosi ...Chyba jednak co jakiś czas wyjdą z ratusza nowe afery z nepotyzmem w tle czy przy przetargach. Jak tutaj myśleć pozytywnie o dzielnicy na której się mieszka? |
# Bogumił 21.11.2006 19:02 |
|
Pan Kaznowski to nowa jakość rządzenia. Tego mieszkańcy oczekują i dość pp SS. Wielu mieszkańców zostało skrzywdzonych, wystarczy pojechać w teren i porozmawiać. Będzie to zadanie dla nowych radnych i nowego przewodniczącego komisji inwestycyjnej.
|
# Krzyś 21.11.2006 19:33 |
|
Popieram i jestem za koalicja z PiS.
|
# Mariola 21.11.2006 21:18 |
|
Ja też uważam że z PiS najlepsza.
|
# Bolek 21.11.2006 21:21 |
|
Rada dla Kaznowskiego, odetnij się od Piskorczyków.
|
# antypis 21.11.2006 21:49 |
|
Tak a Mariola to Chromińska a Krzyś to Oracz!
Spoko , łasi na układy cwaniacy!!! PO was oleje! |
# antypis 21.11.2006 21:52 |
|
a antypis jest fałszywy
|
# siekierka kurpiowska 23.11.2006 23:32 |
|
Przeglądając uchwały z ostatniej sesji radnych zauważyłem, że zabrakło pieniędzy na organizację imprez sportowych dla dzieci i młodzieży ( 51450 zł), czy na organizację obozów młodzieżowych( 60000 zł), że nie wspomnę o 12000 zł na szkolenie nowych radnych ( czy to złośliwość?). Brak też kasy (30000 zł) na opracowanie koncepcji rozbudowy sieci wodociągowej natomiast znalazły się pieniądze na klimę w Urzędzie Dzielnicy ( 250000 zł), sprzęt informatyczny dla Urzędu Dzielnicy ( 190000 zł) czy zakupy inwestycyjne dla Urzędu dzielnicy ( 130000 zł). Może nowi radni ustalą, jaki to sprzęt ma być za to kupiony?
Pojawił się też pomysł, aby sporządzić projekt pod trzy nowe przedszkola ( Ceramiczna, Poetów i Topolowa ( 950000 zł), a zrezygnowano z projektu rozbudowy przedszkoli przy Strumykowej i Porajów ( 500000 zł), bo nieuregulowana jest własność gruntów. Ciekaw jestem, czy nie można było ustalić własności gruntów przed zabezpieczaniem środków na inwestycję? |
# siekierka kurpiowska 23.11.2006 23:43 |
|
A może też ktoś odpowie dlaczego zmieniono zamówienie na świadczenia zdrowotne i opiekę w żłobku nad dziećmi w wieku do 3 lat na okres przekraczający rok budżetowy o kwotę 47190 zł?
Komu miało to służyć? ( uchwała z 29.09.2006) |
# Mariola 24.11.2006 15:36 |
|
Burmistrz Smoczyński przedłożył uchwałę radzie do akceptacji.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.