Forum › Białołęka
Czas na porządki?
# jotka 04.04.2003 16:47 |
|
W dzisiejszym wydaniu Echa Białołęki (nr 6) przeczytałam artykół p. Gustawa Czarka pt. Czas na porządki". Jestem , delikatnie mówiąc zdegustowana wypowiedzią p.Ilony Kuleczki szefa wydziału rolnictwa, ochrony środowiska i leśnictwa.
Dowiedziałam się, że "...praktycznie każdego dnia sprzątany jest jakiś rejon dzielnicy. To jednak zmienia sytuację na bardzo krótko..." Nie wiem czy pani Kuleczka kiedykolwiek przeszła się spacerkiem w okolicach pętli Nowodwory , Topolową Odkrytą itd. Tam nie ma ani jednego śmietnika!!! ( pomijając pojedyncze śmietniki przy sklepach , wystawiane przez właścicieli). Zamiast narzekać na marną jakość pracy słóżb miejskich i wydawać koszmarne pieniądze na porządki postawcie ludziom śmietniki!!! I nawet taki jeden "wybitnie mądry i obyty" jak będzie miał co 10 metrów śmietnik, najpierw pomyśli zanim rzuci tego peta na chodnik. Teraz po prostu nie ma innej alternatywy. Mam 3 letnią córeczkę.Wychodząc na godzinny spacer chowam po kieszeniach tony papierków po cukierkach, batonikach, chusteczki itp. i wracam z tym do domu bo nie mam gdzie tego wyrzucić. Pomyślmy o najprostrzych rozwiązaniach zamiast od razu kierować sprawy do sądów. Jotka |
# Kotkaa 05.04.2003 22:38 |
|
W okolicach LiderSzajsa i bazarku jest dużo śmietników. A mimo to teren między przystankiem 510 i sklepem, a także nieużytek na rogu Ćmielowskiej i Światowida to jedno wielkie wysypisko. W czasie wczorajszej wichury widziałam też na środku jezdni typowy czarny worek wypełniony domowymi śmieciami, który toczył się po jezdni pchany przez wiatr.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.