Forum › Białołęka
# Ist 02.02.2023 11:40 |
|
Po jakim czasie od oddania krwi można prowadzić samochód? Jest jakieś ograniczenie?
|
# zjelonek 04.02.2023 18:05 |
|
Ja oddaje , wypijam soczek , zagryzam czekoladą i wsiadam w samochód i jadę ale wiem że ńiektorzy mają trochę zawrotów głowy albo jakiś niepokój więc jak się źle czujesz to chwilę poczekaj.
A krwi może brakować bo ostatnio w mediach była nagonka na krwiodawców że sobie długie weekendy robią oddając krew w czwartki. Takie teksty zniechęcają. |
# Sjjsjsjaka 05.02.2023 21:49 |
|
W ten weekend tata mojego kolegi miał przetaczaną krew. Mój kolega musiał oddać krew dla swojego taty i namówić pol rodziny. Problem w tym ze ten tata sam jest honorowym dawca krwi. Sam również jestem honorowym, uprawnienia czy przywileje tylko na papierze. Jak większość nie oddaje krwi dla zysku tylko z chęci. Wkurza jednak jak lekarz który kwalifikuje cie na badaniu czy możesz oddać czy nie, nie jest w stanie wypisać ci recepty na zelazo którego ci brakuje bo oddawałeś krew. Niby to zelazo (najgorszej jakości) masz za darmo ale i tak ten sam lekarz ci go nie zapisze. Coraz mniej chce mi się oddawać, dobrze ze mam prywatna opiekę ale niektórzy nie maja i status krwiodawcy w niczym realnie nie pomaga
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.