Forum › Białołęka
# Rob74 07.04.2016 11:45 |
|
W pełni popieram. Mieszkam w pobliżu i zgadzam się, że brakuje takiego ,,placu zabaw" dla trochę starszych. Takie miejsce ożywi okolicę no i powstrzyma niechybną zabudowę jednego z ostatnich tak dużych zielonych placów. Nawet w przypadku gdy ten projekt nie przejdzie w ramach budżetu partycypacyjnego, to powyższa propozycja powinna być dla Dzielnicy wskazówką co do pożytecznego dla mieszkańców okolicznych osiedli zagospodarowania tej lokalizacji.
|
# Krzysiek W. 07.04.2016 12:05 |
|
Zgadzam się z tym w 100%. Musimy stanąć na głowie, aby nie dopuścić do zabetonowania całego Tarchomina. Jest to zielona dzielnica, a tej zieleni z roku na rok nam ubywa. Wspaniały pomysł oraz projekt. Ratusz powinien się sam pochylić nad zdaniem mieszkańców i zrobić to na własną rękę najlepiej już teraz bez czekania na głosowanie mieszkańców w budżecie partycypacyjnym.
|
# gemin 07.04.2016 12:17 |
|
Współczuję tym lokatorów, gdzie ma powstać plac zabaw...współczuję
|
# Krzysiek 07.04.2016 13:41 |
|
A na cholere te atrakcje/ rekreacje , nie mozna zrobic , jednej , dwoch alejek posadzic , drzewa i kilka ławek , trzeba robic miejsce na wieczorne krzyki i imprezy i popijawki .
owszem moze i w dzien skorzystaja ludzie i dzieci , ale wieczorami bedzie sie robiło wysypisko butelek i ... bez sensu Taki mały kawalek terenu i zamiast zostawic zielen , to rekreacje . wydeptana trawa i błoto |
# Oski 07.04.2016 13:58 |
|
#Krzysiek - Zapoznaj się najpierw z projektem, jest przewidziany monitoring to po pierwsze, po drugie - to ma tam być plac zabaw, siłownia, ogólnie miejsce rodzinne, a nie pijalnia piwa (jakoś na placu przy Odkrytej czy Strumykowej psich kup i butelek w piaskownicy nigdy nie widziałem, więc może być normalnie, dlaczego tu ma być inaczej, po trzecie - liczba przewidzianych koszy, płotki oraz regulamin do czegoś zobowiązuje i coś sugerują, jak ma wyglądać to miejsce, po czwarte - szczególnie jak się ma dzieci to takich miejsc brakuje, ale może ich nie masz to nie wiesz o czym mówię i nie zrozumiesz, po piąte - mam dosyć, że to miejsce jest wyłącznie wychodkiem dla psów i cieszę się, że ktoś ma fajny pomysł na jego zagospodarowanie, po szóste - jakoś problemu z trawą nie ma na innych placach zabaw, więc tu też takiego zagrożenia nie widzę, a błota też tam jakoś nigdy nie widziałem, chyba, że jak śnieg się topił, po siódme więcej luzu i pogody ducha :-)
|
# Krzysiek 07.04.2016 14:15 |
|
#Oski napisał(a) 07.04.2016 13:58 Napisałem , alejki ok , trwawniki ok, kosze na smieci i ławki ok , ale po co te atrakcje na takim mały skwerku zieleni.#Krzysiek - Zapoznaj się najpierw z projektem, jest przewidziany monitoring to po pierwsze, po drugie - to ma tam być plac zabaw, siłownia, ogólnie miejsce rodzinne, a nie pijalnia piwa (jakoś na placu przy Odkrytej czy Strumykowej psich kup i butelek w piaskownicy nigdy nie widziałem, więc może być normalnie, dlaczego tu ma być inaczej, po trzecie - liczba przewidzianych koszy, płotki oraz regulamin do czegoś zobowiązuje i coś sugerują, jak ma wyglądać to miejsce, po czwarte - szczególnie jak się ma dzieci to takich miejsc brakuje, ale może ich nie masz to nie wiesz o czym mówię i nie zrozumiesz, po piąte - mam dosyć, że to miejsce jest wyłącznie wychodkiem dla psów i cieszę się, że ktoś ma fajny pomysł na jego zagospodarowanie, po szóste - jakoś problemu z trawą nie ma na innych placach zabaw, więc tu też takiego zagrożenia nie widzę, a błota też tam jakoś nigdy nie widziałem, chyba, że jak śnieg się topił, po siódme więcej luzu i pogody ducha :-) obok jest przedszkole, buduja złobek , sa dwa nowe bloki ze sklepami , zamiast skwrku do odpoczywnaia w weekend sie zrobi wrzawa i bieganina ludzi . pomysł totalnie chybiony, nie przemyslany powinien byc zrealizowany na wiekszym terenie , niz ten pasek zieleni . Niedlugo kazde 5m2 bedzie miało , kosz ławke i siłownie bo to jest atrakcja. Na lezaki hamaki , tereny nad wisła 250 m w linii prostej a nie przy głownej ulicy Tarcho w smrodzie spalin i pod blokami . Może jeszcze oczko z mostkiem i grill. Jest tyle niewykorzystanych (duzych)terenów na Tarcho by przysposobic to nie , upieraja sie na samo centrum przy głownej ulicy. |
# Amulecik 07.04.2016 14:24 |
|
"A na cholere te atrakcje/ rekreacje , nie mozna zrobic , jednej , dwoch alejek posadzic , drzewa i kilka ławek , trzeba robic miejsce na wieczorne krzyki i imprezy i popijawki .
owszem moze i w dzien skorzystaja ludzie i dzieci , ale wieczorami bedzie sie robiło wysypisko butelek i ... bez sensu Taki mały kawalek terenu i zamiast zostawic zielen , to rekreacje . wydeptana trawa i błoto" A TERAZ TO CO NIBY JEST. WYCHODEK DLA PSÓW I PIJALNIA ALKOHOLU DLA ZAINTERESOWANYCH TYM SPORTEM |
# Alan 07.04.2016 22:48 |
|
Jest tyle niewykorzystanych (dużych)terenów na Tarcho by przysposobić to nie, upierają się na samo centrum przy głównej ulicy - #Krzysiek widać, że nie wiesz o czym piszesz, jest to jeden z ostatnich takich terenów (chodzi o wielkość) w okolicy należący do miasta, większość niezabudowanego terenu Tarchomina i Nowodworów jest w prywatnych rękach lub są do niego roszczenia, polecam popatrzeć na mapę własności gruntów Warszawy.
|
# Moniak 08.04.2016 07:48 |
|
Trzymam kciuki za tą inwestycję. Z pewnością będę na nią głosowała. Dużym plusem jest lokalizacja -będzie w miarę blisko zarówno dla mieszkańców Tarchomina jak i Nowodworów ;)
|
# jndcnd 09.04.2016 01:39 |
|
Super pomysł! Jeszcze niech drzewka zasadzą na Nowodworach. Jak najwięcej zieleni!!!!
|
# WWO 09.04.2016 08:30 |
|
#Oski napisał(a) 07.04.2016 13:58 #Krzysiek - Zapoznaj się najpierw z projektem, jest przewidziany monitoring to po pierwsze, po drugie - to ma tam być plac zabaw, siłownia, ogólnie miejsce rodzinne, a nie pijalnia piwa (jakoś na placu przy Odkrytej czy Strumykowej psich kup i butelek w piaskownicy nigdy nie widziałem, więc może być normalnie, dlaczego tu ma być inaczej, po trzecie - liczba przewidzianych koszy, płotki oraz regulamin do czegoś zobowiązuje i coś sugerują, jak ma wyglądać to miejsce, po czwarte - szczególnie jak się ma dzieci to takich miejsc brakuje, ale może ich nie masz to nie wiesz o czym mówię i nie zrozumiesz, po piąte - mam dosyć, że to miejsce jest wyłącznie wychodkiem dla psów i cieszę się, że ktoś ma fajny pomysł na jego zagospodarowanie, po szóste - jakoś problemu z trawą nie ma na innych placach zabaw, więc tu też takiego zagrożenia nie widzę, a błota też tam jakoś nigdy nie widziałem, chyba, że jak śnieg się topił, po siódme więcej luzu i pogody ducha :-) To co to za integracja, gdy jest monitoring? Nawet sąsiadki nie będzie można posunąć. |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.