REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

badania nt środowiska przyrodniczego Białołęki

Kinga W.

30.10.2006 21:27

Dzień dobry, nazywam się Kinga Wójcikowska jestem studentką Międzywydziałowych Studiów Ochrony Środowiska UW. Przeprowadzam obecnie badania do mojej pracy magisterskiej wśród mieszkańców Białołęki na temat postrzegania środowiska przyrodniczego Białołęki. W związku z tym chciałabym prosić o kontakt (kwojcikowska@op.pl) wszystkie osoby, którego zgodziłyby się, aby przeprowadziła z nimi mój kwestionariusz. Rozmowa zajmie około 20 minut. Z góry dziękuję.

# piotrek

30.10.2006 21:42

Musisz być młodą osobą Kingo.
Ekosystem w Białej juz prawie nie istnieje, jest to zasługa Panów SS wraz z ich radnymi i obcych ugrupowań.]Zajmij sie tematem realnym , a nie mrzonkami i opowiadaniami potem ,jaka to jest piękna przyroda na Białej, bo enklawy pozostałe są po prostu zdegradowane.

# Włodkowski

30.10.2006 23:31

A ja ostatnio - na tej Piotrowej Białej pustyni - znalazłem calkiem sympatycznego prawdziwka, 3 koźlaki i kosz gąsek.

REKLAMA

# piotrek

31.10.2006 08:01

Brawo Bartek!!!!!!!!
Już słyszę SS w Twoich wypowiedziach...
To, że w Wiśle są jeszcze sumy ponad 100 kg(pojedyńcze osobniki), to nie oznacza, że populacja ma sie dobrze, wprost przeciwnie populacja ginie.
A wiesz, że zółwie błotne ongiś były na Białej?
A wiesz, że bażantów, dzików, saren i innej dzikiej z. jest kilkadziesięciokrotnie mniej niż było sprzed SS(obecnego nie wojennego).
W tym roku wysyp grzybów był b. wysoki, a czy to oznacza, że przyroga w Białej jest ok?
Czy długo mieszkasz w Białej, tylko nie mów, że już 10 czy 15 lat, bo to oznacza krótko, ale skoro tak to wszystko rozumię. Po prostu odbierasz wszystko w Białej jak kanarek w klatce. który nigdy nie zaznał wolności i juz na tej wolności nie potrafiłby żyć, a normą dla tego kanarka jest klatka.
Dziwię się natomiast Wąsaczowi wychowanemu pośród pięknej Białołęckiej przyrody...za kilka srebrników sprzedał ją , która była pielęgnowana przez jego przodków, oj piniondze, piniondze, ksiundz tyż sie za nie modli, a człek podli.

# yyy

31.10.2006 09:14

Powinniśmy zrobić co można zeby chronić przyrodę, ale mam wrażenie że Piotrkowi marzy się zeby było jak za jego młodych lat. Nie może się pogodzić z faktem, że mieszka w wielkim mieście, że Białołęka to część tego miasta i że nie jest to miejsce na tworzenie rezerwatów przyrody. Czasy kiedy Tarchomin, Białołęka były odległymi od centrum miejscowościami minął jużdawno, do historii odeszło też znane z PRLu pojęcie tzw Wielkiej Warszawy

# Włodkowski

31.10.2006 17:03

No właśnie...
A klatka ma swoje dobre strony.

REKLAMA

# piotrek

31.10.2006 22:12

nie gadam z yyy na tej str. i z bartkiem, bo nie i tyle. wszystko...zresztą dobranoc.
p.s klatka ma dobre strony, a czy przypadkiem nic nie wiesz o klatce coś kole lipca i sierpnia, no wiesz..........
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą