Forum › Bielany
# opie zoba 29.10.2021 18:43 |
|
patrole obywatelskie, we Wrocławiu tak robią
|
# Goll 29.10.2021 19:32 |
|
Na Młocinach kradną regularnie bo to taki wygwizdów gdzie po 23.00 żywego ducha nie można spotkać na ulicy, ale ze pobudowali nowe bloki to dziesiątki leasingowanych aut tylko stoi i czeka aż ktoś się nimi zainteresuje. Książąt Mazowieckich to jest przyklad typowej patodeweloperki gdzie obok ogrodzonej i pozamykanej na 4 spusty wspolnoty jej mieszkańcy zastawiają wszystkie uliczki dookola, bo albo kupili tylko 1 miejsce w garażu albo nie kupili go wcale. To samo dzieje się na Bogusławskiego. Jak chcą żeby tam było bezpieczniej to niech zainstalują na budynkach monitoring skierowany na ulicę a nie tylko na wewnętrzne ścieżki. A jak nie to niech czekają kolejne dekady az miasto się rozrośnie i tak jak Wrzeciono czy Wawrzyszew z peryferii stały się pełno prawnymi osiedlami Warszawy tak samo stanie się z nimi.
|
# Marian 29.10.2021 19:44 |
|
PISowska milicja zajęta jest czym innym nie ma czasu na pierdoły.
Tutaj potrzebna jest straż obywatelska z maczetami żeby obcinac łapy od razu. |
# Ryś 30.10.2021 09:12 |
|
Marian, zastąp tą pisowska policję! Pokaż swą skuteczność (w gębie to mocny jesteś!)
|
# zyga 30.10.2021 12:07 |
|
#Marian napisał(a) 29.10.2021 19:44 PISowska milicja zajęta jest czym innym nie ma czasu na pierdoły. Tutaj potrzebna jest straż obywatelska z maczetami żeby obcinac łapy od razu. Jak POwska policja nic nie robiła to było wspaniale . Jednego roku sąsiadowi ukradli koła a drugiego katalizator. Na ale to był czas PO więc zawsze było wspaniale. |
# Norm 31.10.2021 18:41 |
|
Tymczasem milicja pilnuje czy bydlo nosi kagance.
|
# obywatel 31.10.2021 20:35 |
|
Można wieszać psy na psach ale nic to nie zmieni. Mnie zastanawia dlaczego rząd obecny jak i poprzedni nie ureguluje handlu częściami samochodowymi. Najwyraźniej mafijne łapy sięgają daleko... A i ludzie nie są bez winy skoro kupują po okazyjnych cenach.
Mi nie raz zwinęli radio z samochodu w latach 90 i wczesnych 00 ale nie poszedłem kupić "używanego" na Wolumen, stadion czy giełdę tylko do sklepu. Tak samo części samochodowe kupowałem w sklepach a nie na giełdach czy teraz na alledrogo. |
# babcia parkingowa 02.11.2021 12:35 |
|
Nie wiem ile kosztują koła czy katalizator, ale każdy okradziony powinien policzyć ile zaoszczędził nie kupując garażu w bloku lub nie wynajmując go. Dopiero ogólny bilans zaoszczędzonych na garażu/straconych na kołach i katalizatorze wykaże czy naprawdę kradzież to strata.
|
# Wasyl 03.11.2021 10:33 |
|
#obywatel napisał(a) 31.10.2021 20:35 A i ludzie nie są bez winy skoro kupują po okazyjnych cenach. Mi nie raz zwinęli radio z samochodu w latach 90 i wczesnych 00 ale nie poszedłem kupić "używanego" na Wolumen, stadion czy giełdę tylko do sklepu. Tak samo części samochodowe kupowałem w sklepach a nie na giełdach czy teraz na alledrogo. 100 procent racji. Nic dodać, nic ująć. |
# pomocx 04.11.2021 05:43 |
|
Jest popyt to jest i złodziej, gdyby kupować części tylko w sklepach problem by znikł, tyle że jest cały rynek używanych uczciwych, https://radomautopomoc.pl/home/oferta/ i co drugiego auta które woże nie warto naprawiać ale sprzedać częsci juz tak, co prawda mniej kasy niż za całe ale zawsze
|
# Jorn 13.01.2022 22:49 |
|
Ktoś pisze, żeby nie parkować na zewnątrz. Z garażów też kradną. Złodzieje zakładają kominiarki i wchodzą do garażu w nocy. Kamery dla nich nie są straszne. Mi tak ostatnio ukradziono reflektory LED, przy okazji uszkadzając auto. Szkody na 25k PLN. Policja oczywiście sprawę umorzyła.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.