REKLAMA

Bielany

nasi przedsiębiorcy »

 

Flagowy pytlowy. Zdrowy chleb Piwońskich

  15 września 2017

alt='Flagowy pytlowy. Zdrowy chleb Piwońskich'
Robert Piwoński przy ceramicznym piecu, fot. Monika Chylak Photography

Sztandarowym produktem Piwońskich, najsłynniejszej lokalnej piekarni, jest chleb pytlowy - 100% żytni na prawdziwym zakwasie, bez dodatku mąki pszennej i drożdży.

REKLAMA

- Zakwas na chleb pytlowy jest wyjątkowo starannie hodowany - przechodzi przez pięć faz fermentacji, a cały ten proces zajmuje 21 godzin. Dzięki temu chleb pytlowy ma niski indeks glikemiczny - po jego spożyciu utrzymuje się uczucie sytości i stały, umiarkowany poziom cukru we krwi, co skutecznie zapobiega napadom głodu - opowiada Małgorzata Piwońska.

Chleb pytlowy, podobnie jak pozostałe produkty Piwońskich, wypiekany jest w ceramicznym, przedwojennym piecu, którego ściany mają prawie metr grubości. Chleb trafia na początku do najniższej komory, tzw. komory zapiekowej, w której panuje temperatura 240°C, a po dwudziestu minutach przerzucany jest długą, drewnianą łopatą do najwyższej komory, zwanej wdzięcznie "jaskółką", w której już powoli się dopieka w niższej temperaturze. - Wypieki z takiego pieca mają niepowtarzalny smak oraz delikatną, a jednocześnie chrupiącą skórkę. Dzięki tradycyjnej recepturze, przedłużonej fermentacji, doświadczeniu i ciężkiej pracy piekarzy, chleb nie tylko jest smaczny, ale przede wszystkim zdrowy - podkreśla Małgorzata Piwońska.

Piekarnia Piwoński, Łomianki, ul. Warszawska 88

Pieczywo bez polepszaczy, spulchniaczy i konserwantów, pieczone na zakwasie powstającym przez kilkanaście godzin.

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Sklepy firmowe:

Łomianki Warszawska 95A

Warszawa, Leopolda Staffa 2,

Warszawa, Bazarek Marymont

Facebook: Piekarnia Piwoński

www.tradycyjnapiekarnia.pl

FB Piekarnia Piwoński

 

REKLAMA

Komentarze (15)

# Dziękuję Wam

15.09.2017 11:05

Wspaniały chleb, wręcz znakomity! Gratuluję podtrzymywania tradycji. No i cena, poniżej 3 złotych. Szacunek dla firmy. Tak trzymać.

# chomik

15.09.2017 23:05

Zgadzam się z przedmówcą, Wasz chleb jest pyszny.

# Jeep

16.09.2017 18:46

#Sylwester fy napisał(a) 16.09.2017 17:45
Ten chleb na drugi dzień nie nadaje się do jedzenia
To kupuj pół chleba

REKLAMA

# Fredek50

17.09.2017 20:15

Chleb jak chleb nie czuje nic specjalnego w smaku, nie wiem czym się zachwycać, z piekarni obok "Zel-Pop" jednak smakuje mi lepiej.

# mareczek

18.09.2017 09:18

a ja wolę chleb z biedronki

# Stefan

18.09.2017 11:34

#Sylwester fy napisał(a) 16.09.2017 17:45
Ten chleb na drugi dzień nie nadaje się do jedzenia
Kłamiesz. Zamilcz. Aksjomat.

REKLAMA

# Stary piekarz

20.09.2017 11:29

#Sylwester fy napisał(a) 16.09.2017 17:45
Ten chleb na drugi dzień nie nadaje się do jedzenia
Tiaa... No jasne, bo kupujesz mrożone ciasto z marketu odgrzewane przez paniusię na chybcika dla zysku w elektrycznym piecu i ci wmawiają, że to niby z własnej piekarni, a ty wierzysz, ogarnij się i nie chrzań głupot. Ta piekarnia piecze prawdziwe pieczywo, a nie seryjne badziewie. Kumasz?

# morwulas

01.10.2017 23:16

Bardzo smaczne pieczywo. Godne polecenia.

# spc2345

03.10.2017 14:50

super, wspaniale, cudownie.
Dobra piekarnia nie potrzebuje takiej szm.acianej reklamy, paradoksalnie świadczy to o braku klientów i prawdopodobnie o kiepskiej jakości świadczonych usług. Nie polecam .

REKLAMA

# bekuś

14.10.2017 09:15

Jadłem i mi smakowało. Polecam piekarnie Piwońskich.

# Kiciamiaumiau

14.10.2017 19:31

Ja też jadłam, dup.y nie urywa

# luk

18.10.2017 00:19

Na jakiejś wsi w okolicach Rawy Maz. kupiłem bochen wspaniałego chleba, który był smaczny i świeży przez kilka dni. Piękny okrągły bochen kosztował - uwaga - 5,40.

REKLAMA

# OlgaDarczyk

28.03.2019 13:39

Ja zamawiam pieczywo w sieci, konkretnie tutaj https://sklepanmar.pl/ - smakuje przednio, typowe smaki dzieciństwa jak babcia chleb na kuchni piekła.

# Wiosna

24.05.2019 20:47

Ja mam już tego dość... Wyczyścimy Polskę ze smogu i z nieuczciwych polityków! #wiosna @wiosnabiedronia @KGawkowski
https://imgbbb.com/image/emzjZ

# Polak

24.02.2021 11:22

Ja pierwszy raz z piekarnią Wawerską się spotkałem jak się przeprowadziłem na Tarchomin na Porajów i powiem szczerze, że mnie to pieczywo dość mocno zaskoczyło w porównaniu z tym co mają inne piekarnie, niekiedy bardziej pseudo piekarnie w Warszawie. A poza tym to podobno najdłużej działająca w Warszawie piekarnia jeszcze sprzed wojny.

REKLAMA

więcej na forum

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy

Najnowsze informacje na TuBielany

REKLAMA

Butelki dla dzieci Kambukka
Kambukka Reno

REKLAMA

City Break
City Break

Misz@masz

Artykuły sponsorowane

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe

REKLAMA

REKLAMA

Top hotele na Lato 2024
Top hotele na Lato 2024