REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Bielany

nasi przedsiębiorcy

 

Flagowy pytlowy. Zdrowy chleb Piwońskich

  15 września 2017

Flagowy pytlowy. Zdrowy chleb Piwońskich
Robert Piwoński przy ceramicznym piecu, fot. Monika Chylak Photography

Sztandarowym produktem Piwońskich, najsłynniejszej lokalnej piekarni, jest chleb pytlowy - 100% żytni na prawdziwym zakwasie, bez dodatku mąki pszennej i drożdży.

REKLAMA

- Zakwas na chleb pytlowy jest wyjątkowo starannie hodowany - przechodzi przez pięć faz fermentacji, a cały ten proces zajmuje 21 godzin. Dzięki temu chleb pytlowy ma niski indeks glikemiczny - po jego spożyciu utrzymuje się uczucie sytości i stały, umiarkowany poziom cukru we krwi, co skutecznie zapobiega napadom głodu - opowiada Małgorzata Piwońska.

Chleb pytlowy, podobnie jak pozostałe produkty Piwońskich, wypiekany jest w ceramicznym, przedwojennym piecu, którego ściany mają prawie metr grubości. Chleb trafia na początku do najniższej komory, tzw. komory zapiekowej, w której panuje temperatura 240°C, a po dwudziestu minutach przerzucany jest długą, drewnianą łopatą do najwyższej komory, zwanej wdzięcznie "jaskółką", w której już powoli się dopieka w niższej temperaturze. - Wypieki z takiego pieca mają niepowtarzalny smak oraz delikatną, a jednocześnie chrupiącą skórkę. Dzięki tradycyjnej recepturze, przedłużonej fermentacji, doświadczeniu i ciężkiej pracy piekarzy, chleb nie tylko jest smaczny, ale przede wszystkim zdrowy - podkreśla Małgorzata Piwońska.

REKLAMA

Piekarnia Piwoński, Łomianki, ul. Warszawska 88

Pieczywo bez polepszaczy, spulchniaczy i konserwantów, pieczone na zakwasie powstającym przez kilkanaście godzin.

REKLAMA

Sklepy firmowe:

Łomianki Warszawska 95A

Warszawa, Leopolda Staffa 2,

Warszawa, Bazarek Marymont

Facebook: Piekarnia Piwoński

www.tradycyjnapiekarnia.pl

FB Piekarnia Piwoński

 

Komentarze (15)

# Dziękuję Wam

15.09.2017 11:05

Wspaniały chleb, wręcz znakomity! Gratuluję podtrzymywania tradycji. No i cena, poniżej 3 złotych. Szacunek dla firmy. Tak trzymać.

# chomik

15.09.2017 23:05

Zgadzam się z przedmówcą, Wasz chleb jest pyszny.

# Jeep

16.09.2017 18:46

#Sylwester fy napisał(a) 16.09.2017 17:45
Ten chleb na drugi dzień nie nadaje się do jedzenia
To kupuj pół chleba

# Fredek50

17.09.2017 20:15

Chleb jak chleb nie czuje nic specjalnego w smaku, nie wiem czym się zachwycać, z piekarni obok "Zel-Pop" jednak smakuje mi lepiej.

# mareczek

18.09.2017 09:18

a ja wolę chleb z biedronki

REKLAMA

# Stefan

18.09.2017 11:34

#Sylwester fy napisał(a) 16.09.2017 17:45
Ten chleb na drugi dzień nie nadaje się do jedzenia
Kłamiesz. Zamilcz. Aksjomat.

# Stary piekarz

20.09.2017 11:29

#Sylwester fy napisał(a) 16.09.2017 17:45
Ten chleb na drugi dzień nie nadaje się do jedzenia
Tiaa... No jasne, bo kupujesz mrożone ciasto z marketu odgrzewane przez paniusię na chybcika dla zysku w elektrycznym piecu i ci wmawiają, że to niby z własnej piekarni, a ty wierzysz, ogarnij się i nie chrzań głupot. Ta piekarnia piecze prawdziwe pieczywo, a nie seryjne badziewie. Kumasz?

# morwulas

01.10.2017 23:16

Bardzo smaczne pieczywo. Godne polecenia.

# spc2345

03.10.2017 14:50

super, wspaniale, cudownie.
Dobra piekarnia nie potrzebuje takiej szm.acianej reklamy, paradoksalnie świadczy to o braku klientów i prawdopodobnie o kiepskiej jakości świadczonych usług. Nie polecam .

# bekuś

14.10.2017 09:15

Jadłem i mi smakowało. Polecam piekarnie Piwońskich.

REKLAMA

# Kiciamiaumiau

14.10.2017 19:31

Ja też jadłam, dup.y nie urywa

# luk

18.10.2017 00:19

Na jakiejś wsi w okolicach Rawy Maz. kupiłem bochen wspaniałego chleba, który był smaczny i świeży przez kilka dni. Piękny okrągły bochen kosztował - uwaga - 5,40.

# OlgaDarczyk

28.03.2019 13:39

Ja zamawiam pieczywo w sieci, konkretnie tutaj https://sklepanmar.pl/ - smakuje przednio, typowe smaki dzieciństwa jak babcia chleb na kuchni piekła.

# Wiosna

24.05.2019 20:47

Ja mam już tego dość... Wyczyścimy Polskę ze smogu i z nieuczciwych polityków! #wiosna @wiosnabiedronia @KGawkowski
https://imgbbb.com/image/emzjZ

# Polak

24.02.2021 11:22

Ja pierwszy raz z piekarnią Wawerską się spotkałem jak się przeprowadziłem na Tarchomin na Porajów i powiem szczerze, że mnie to pieczywo dość mocno zaskoczyło w porównaniu z tym co mają inne piekarnie, niekiedy bardziej pseudo piekarnie w Warszawie. A poza tym to podobno najdłużej działająca w Warszawie piekarnia jeszcze sprzed wojny.

REKLAMA

więcej na forum

REKLAMA

REKLAMA

Najnowsze informacje

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Artykuły partnerskie

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Polecamy w naszym pasażu

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA