Bierhalle na Tarchominie
19 grudnia 2016
Doskonała wiadomość dla miłośników dobrego piwa - warszawski browar restauracyjny otwiera lokal przy Światowida.
Pils, weizen albo marcowe w litrowym kuflu, żeberka w sosie barbecue i biesiada do północy - to znaki rozpoznawcze lokali Bierhalle, które w ciągu zaledwie 11 lat mocno zmieniły mapę towarzysko-gastronomiczną Warszawy. W 2005 roku otwarcie w Arkadii restauracji stylizowanej na niemiecką piwiarnię było sporą sensacją. Wszystko za sprawą własnego, nowoczesnego minibrowaru, dzięki któremu Bierhalle serwowało - i serwuje nadal - unikatowe piwa. Najpopularniejszym gatunkom (pils i weizen) towarzyszą produkowane okresowo dunkel, alt, koźlak i marcowe. W menu królują też dania mięsne, na czele z golonką, żeberkami i sznyclem holsztyńskim.
Dziś sieć składa się z 11 restauracji rozsianych po Polsce, ale żadnego nie ma w pobliżu Tarchomina czy Legionowa. Zmieni się to jesienią 2017 roku, gdy zostanie otwarty lokal w Galerii Północnej.
(red)