REKLAMA

Wola

inwestycje »

 

Bary i restauracje u Haberbuscha. Piwnice zyskają nowe życie

  31 marca 2021

alt='Bary i restauracje u Haberbuscha. Piwnice zyskają nowe życie'
źródło: materiały prasowe

Podziemna leżakownia z 1920 roku zmienia się w kompleks restauracji, który może stać się poważną konkurencją dla Hali Koszyki.

REKLAMA

Kwartał między Chłodną, Wronią, Grzybowską i Żelazną to jedno z miejsc w Warszawie, które zmieniły się w ostatnich latach dosłownie nie do poznania. W miejscu dawnego browaru Haberbuscha i Schielego powstały bloki mieszkalne, apartamentowiec i biurowce, a zabytki z XIX i XX wieku zostały kompleksowo wyremontowane. Następnym elementem układanki ma być otwarcie zespołu barów i restauracji, które powstają w piwnicach zbudowanych około 1920 roku. Piwnice Haberbuscha odkopane. Powstaną kawiarnie i restauracje Piwnice Haberbuscha odkopane. Powstaną kawiarnie i restauracje
To będzie najbardziej widowiskowa część kompleksu powstającego w miejscu dawnych browarów. Rozpoczęły się prace nad Piwnicami Czasu.

Food Hall Browary

- Zależy nam na stworzeniu przestrzeni, w której historia, kultura, artyzm i gastronomia wzajemnie się przenikają - mówi Aleksander Köffer-Likus z Food Hall Browary. - Będzie to miejsce o wysokim standardzie, zapewniające niezapomniane doświadczenia kulinarne. Ogromną wagę przywiązujemy do efektu wizualnego przygotowywanej przestrzeni, dobrze wyselekcjonowanej muzyki i obcowania ze sztuką. Miejsce to będzie idealnie przystosowane do grupowych spotkań ze względu na duże strefy gastronomiczne i szeroką ofertę różnorodnych dań, w której każdy znajdzie coś dla siebie.

Food Hall Browary będzie mieścić się w dawnych magazynach i piwnicach browaru Haberbusch i Schiele, które oryginalnie były połączone z budynkiem warzelni. Do dziś przetrwał nie tylko układ wnętrz i arkady, ale też oryginalny materiał budowlany: cegła ceramiczna.

Kup bilet

Restauracje w industrialnym klimacie

- Dostarczane przez nas stoły, krzesła, lady, leżaki i zabudowy będą utrzymane w tonacji spójnej dla charakterystyki tego wnętrza - zapowiada Daniel Ochońko, prezes Trust Us. - Wśród wykorzystanych materiałów góruje przede wszystkim lite dębowe drewno; pojawią się jednak różne akcenty industrialne, takie jak różnokolorowa stal czy szkło zbrojeniowe. To swoiste połączenie starego z nowym pozwoli nam stworzyć prawdziwie unikalną przestrzeń.

Jak zapowiada inwestor, sercem obiektu będzie bar centralny, wokół którego znajdzie się 12 restauracji, "wine bar" oraz 300 miejsc siedzących. Autorem projektu wnętrz jest warszawska pracownia NOKE Architects.

(dg)

REKLAMA

.
 

REKLAMA

Komentarze

Ten artykuł nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Twój może być pierwszy...

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuWola

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Misz@masz

Artykuły sponsorowane

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy

REKLAMA

REKLAMA

Top hotele na Lato 2024
Top hotele na Lato 2024