Piekarnia Piwoński w "Bake Off - Ale Ciacho". Oglądajcie "Dwójkę"
5 listopada 2017
W poniedziałek 6 listopada o godzinie 21.45 na antenie Dwójki obejrzymy relację z wizyty utalentowanego szefa kuchni, piekarza i współwłaściciela restauracji L'enfant Terrible - Michała Brysia w rodzinnej, lokalnej piekarni Roberta Piwońskiego.
- Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że mieliśmy okazję oprowadzić Michała Brysia po naszej piekarni, którą wybudował nasz dziadek Stanisław Piwoński w 1962 roku. Oprócz oryginalnych wnętrz i maszyn (kafelki z 1962 roku, miesiarka - maszyna do mieszania ciasta - z początku ubiegłego wieku, a także nasz przedwojenny, ceramiczny piec), udało nam się zachować tradycyjny proces produkcji. To bardzo ważne, bo chleb na prawdziwym, wielofazowym zakwasie nie tylko jest smaczny, ale przede wszystkim zdrowy. Dlatego zachęcamy do obejrzenia dziewiątego odcinka "Bake Off- Ale Ciacho" oraz zapraszamy na spacer po naszym "pracującym muzeum". To niepowtarzalna okazja, by zobaczyć, jak wygląda wypiek prawdziwego chleba - mówi Małgorzata Piwońska.
Piekarnia Piwoński, Łomianki, ul. Warszawska 88
Pieczywo bez polepszaczy, spulchniaczy i konserwantów, pieczone na zakwasie powstającym przez kilkanaście godzin.
Sklepy firmowe: