REKLAMA

Misz@masz
  10 grudnia 2024  

To klasyczny smak PRL-u. Pasta, która będzie hitem każdej imprezy

W erze, gdy szybkość i prostota w kuchni są na wagę złota, klasyczna pasta rybna z czasów PRL-u powraca jako idealny przepis dla zapracowanych smakoszy. Ten kulinarny relikt przeszłości, niegdyś stały punkt na przyjęciach i rodzinnych uroczystościach, dziś może zaskoczyć swoją prostotą i dostępnością składników - czytamy w Onet Kobieta.

REKLAMA

Przepis na pastę rybną, który nie wymaga od kucharzy specjalistycznych umiejętności, to doskonały sposób na szybką i smaczną przekąskę. Wystarczy kilka podstawowych składników, by wyczarować smak, który przeniesie nas w czasie do epoki PRL.

Potrzebne składniki to:

- wędzona makrela,

- 250 dag twarogu,

- łyżka śmietany 18 proc.,

- łyżka majonezu,

- łyżka musztardy sarepskiej,

- pęczek szczypiorku,

- sól i pieprz do smaku.

Przygotowanie pasty rozpoczynamy od obrania makreli ze skóry, usunięcia ości i rozdrobnienia mięsa. Następnie łączymy rybę z twarogiem, śmietaną, majonezem i musztardą. Do kompozycji dodajemy drobno posiekany szczypiorek, mieszamy dokładnie i doprawiamy do smaku. Efekt? Smaczny, prosty i szybki w przygotowaniu klasyczny smarowidło, które zadowoli podniebienia gości na każdej imprezie.

Więcej przepisów na stronie Onet Kobieta:

Źródło: kobieta.onet.pl

 

REKLAMA

Najnowsze misz@masze

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na Tu Stolica

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025