Słodki jak miód, kwaśny jak cytryny
autor: | Matthew Fort |
wydawnictwo: | Pascal e-booki |
data: | 3 kwietnia 2014 |
forma: | e-book (epub, mobipocket) |
liczba stron: | 376 |
ISBN: | 978-83-7642312-8 |
Matthew Fort, brytyjski pisarz i krytyk kulinarny, ponownie zasiada za kierownicą kultowej vespy!
Tym razem, wiedziony wspomnieniami wyrusza odkrywać kulinarne sekrety Sycylii i Sycylijczyków, bo każdy przecież wie, że "zobaczyć Włochy, a nie zobaczyć Sycylii, to tak, jakby wcale nie zobaczyć Włoch, gdyż Sycylia jest kluczem do wszystkiego".
Razem z nim skosztuj najznakomitszych marsalskich trunków, rozpływającego się w ustach tuńczyka, a na deser nie zapomnij o wyjątkowej, ręcznie przygotowywanej czekoladzie z Modici.
Jeśli jednak twój apetyt nie będzie zaspokojony, nie martw się, znajdziesz w książce ponad 50 smakowitych przepisów! No i nie musisz, jak autor, obawiać się groźnej mafii.
Zatem weź głęboki oddech i przygotuj się na niezwykłą mieszankę smaków!
Polędwica błyszczała od oleju aromatyzowanego węglem drzewnym. Słowem, wołowina z rusztu z pieczonymi ziemniakami i surówką. Ba, ale cóż to była za wołowina - o konsystencji aksamitu i aromacie róż. Kilka liści lekko przywiędłej sałaty lodowej, chrupiące pieczone ziemniaki, drażniący, ostry smak lekkiej spalenizny, który uzyskuje się na porządnym ruszcie opalanym węglem drzewnym.
Na sąsiedniej półce
-
[ książka ]Ciche cuda, Moc słabościAnna H. Niemczynow
-
[ książka, audiobook, e-book ]Dirty DianaJen Besser, Shana Feste
-
[ e-book ]AlteracjaKingsley Amis
-
[ e-book ]11%Maren Uthaug
-
[ książka, e-book ]Wojna i pokój t. I i IILew Tołstoj
-
[ książka, audiobook, e-book ]LalkaBolesław Prus
-
[ książka, e-book ]Ptaki AmerykiLorrie Moore
-
[ książka, audiobook, e-book ]Historia pszczółMaja Lunde
-
[ książka ]Pies przy moim stoleClaudie Hunzinger
-
[ książka, audiobook ]Posag dla PolkiManuela Gretkowska
-
[ audiobook ]Po drugiej stronie życiaCandy Malaria
-
[ audiobook ]Doktor Żywago. Księga pierwszaBorys Pasternak
LINKI SPONSOROWANE