Forum › Wola
# Mieszkanka Odolan 07.02.2014 23:33 |
|
Zapraszam na facebook ParkZieloneOdolany. Tam znajduje się komentarz przedstawiciela inicjatywy: "10 mln PLN to kwota z kosmosu ( to chyba najdroższy teren bagnisty na świecie). Rozmawiałem z rzeczoznawca i prawnikiem, którzy zgodnie twierdza że ten teren bez WZ-tki jest warty 100-200 tys PLN. To podmokły teren, który trzeba osuszyć, co wymaga znaczących nakładów finansowych. Tak naprawdę WZ-tka podniosła cenę tego gruntu do ok. 1 mln PLN. Gdy ją uchylimy miasto będzie mogło odkupić teren max. za 200 tys PLN. Oznacza to tyle, że gramy z miastem do jednej bramki."
|
# PARKowicz 07.02.2014 23:41 |
|
10 mln pewnie nie jest w zasięgu, ale 100-200 tysięcy zł już jak najbardziej.
Czekamy na precyzyjne argumenty i realne liczby. I pytanie do autorki artykułu: skąd kwota 10 mln? Bo przy tak zawyżonej cenie gruntu to ewentualne mieszkania będą kosztować po 12 000 za metr (co najmniej). I to w pierwszej linii od ruchliwej ulicy. Wątpliwa atrakcja. |
# vincenco 07.02.2014 23:49 |
|
10 mln PLN to kwota z kosmosu ( to chyba najdroższy teren bagnisty na świecie). Rozmawiałem z rzeczoznawca i prawnikiem, którzy zgodnie twierdza że ten teren bez WZ-tki jest warty 100-200 tys PLN. To podmokły teren, który trzeba osuszyć, co wymaga znaczących nakładów finansowych. Tak naprawdę WZ-tka podniosła cenę tego gruntu do ok. 1 mln PLN. Gdy ja uchylimy miasto będzie mogło odkupić teren max. za 200 tys PLN. Oznacza to tyle, ze gramy z miastem do jednej bramki, tylko ratusz nie chce tego zauważyć. Ciekawe dlaczego?
|
# jan kazimierz 11.02.2014 12:07 |
|
PODZIĘKUJĘ WAM W WYBORACH
|
# leda 12.02.2014 12:48 |
|
a mieszkańcy rejonu Czyste podziękują politykom za sprzedaż stadionu Sarmata deweloperowi!
|
# Megy 12.02.2014 14:57 |
|
Obiecanki cacanki a spadkobiercom radość. Wniosek kupujcie ludziska ziemię z burakami pod Warszawą a za 50 -70 lat wasi potomkowie będą mieli wieczne wczasy na Fidżii.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuWola
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.