REKLAMA

Forum › Wawer

REKLAMA

# VW Garbus

17.03.2015 23:26

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. To powiedzenie jak nigdy teraz bardzo pasuje. Kierowcom zabrano jeden most ale czy świat się zawalił? Most Łazienkowski od zawsze był niedostępny dla rowerzystów a mimo to bez najmniejszego problemu przemieszczali się z jednego brzegu na drugi. Dlatego może zamiast biadolić należałoby zmienić środek transportu?
Co do mostu południowego, jego znaczenie będzie istotne jako przeprawa dla tranzytu natomiast bardzo znikome w komunikacji lokalnej. Zamiast takich potworów przydałby się lokalny mały most o ruchu lokalnym.

# Nickodem

19.03.2015 10:14

@ VW Garbus - Założę się z Tobą o pieniądze, że szeroko rozumiany ruch lokalny będzie na południowym górował nad tranzytem. Wchodzisz w to?

# VW Garbus

19.03.2015 12:26

Zakładam się o wszystkie pieniądze jakie posiadam. Tłukłem się trochę po różnych dzielnicach i jakoś nie bardzo widzę potrzebę aby Piaseczno jeżdziło na potęgę do Otwocka i odwrotnie. Z jednego i drugiego miasta gro mieszkańców podąża do Centrum lub wykonuje takie same usługi.

REKLAMA

# lokalny

20.03.2015 12:17

nie wiem jak wy ale ja mieszkam w Radości i codziennie muszę dostać się na drugą stronę. czekam na ten most bardzo. i to będzie ruch lokalny.

# miłośnik_motyk

24.03.2015 10:21

#lokalny napisał(a) 20.03.2015 12:17
nie wiem jak wy ale ja mieszkam w Radości i codziennie muszę dostać się na drugą stronę. czekam na ten most bardzo. i to będzie ruch lokalny.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni ;)
Garbus ma rację że będzie to głównie tranzyt, bo i rozprowadzeń jest celowo mało.
A jeśli chodzi o most lokalny to przypominam obiecywany od lat Most na Zaporze w ciągu Zwoleńska-Vogla.

# fernandez

27.03.2015 15:00

Panowie i Panie po co się spierać czy tranzyt czy lokalka? Obwodnica południowa jest potrzebna i kropka. Nawet nie trochę ale bardzo wstyd, że przez tyle lat wolnej gospodarki oraz tzw. demokracji Warszawa, członek UE nie ma obwodnicy z prawdziwego zdarzenia! Wracając do tematu ja jako mieszkaniec Miedzeszyna na obwodnicę czekam z utęsknieniem podobnie jak uwaga, WSZYSCY moi sąsiedzi.

REKLAMA

# ola

28.03.2015 21:51

To moze jak Wawer nie chce mostu,to moze pieniadze przeznaczyc na tramwaj do Zabek, na pewno mieszkancy nie beda marudzic
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuWawer

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Butelki dla dzieci Kambukka
Kambukka Reno

REKLAMA

Top hotele na Lato 2024
Top hotele na Lato 2024

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Kambukka Olympus
Kambukka Lagoon

REKLAMA