Forum › Wawer
# VW Garbus 17.03.2015 23:26 |
|
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. To powiedzenie jak nigdy teraz bardzo pasuje. Kierowcom zabrano jeden most ale czy świat się zawalił? Most Łazienkowski od zawsze był niedostępny dla rowerzystów a mimo to bez najmniejszego problemu przemieszczali się z jednego brzegu na drugi. Dlatego może zamiast biadolić należałoby zmienić środek transportu?
Co do mostu południowego, jego znaczenie będzie istotne jako przeprawa dla tranzytu natomiast bardzo znikome w komunikacji lokalnej. Zamiast takich potworów przydałby się lokalny mały most o ruchu lokalnym. |
# Nickodem 19.03.2015 10:14 |
|
@ VW Garbus - Założę się z Tobą o pieniądze, że szeroko rozumiany ruch lokalny będzie na południowym górował nad tranzytem. Wchodzisz w to?
|
# VW Garbus 19.03.2015 12:26 |
|
Zakładam się o wszystkie pieniądze jakie posiadam. Tłukłem się trochę po różnych dzielnicach i jakoś nie bardzo widzę potrzebę aby Piaseczno jeżdziło na potęgę do Otwocka i odwrotnie. Z jednego i drugiego miasta gro mieszkańców podąża do Centrum lub wykonuje takie same usługi.
|
# lokalny 20.03.2015 12:17 |
|
nie wiem jak wy ale ja mieszkam w Radości i codziennie muszę dostać się na drugą stronę. czekam na ten most bardzo. i to będzie ruch lokalny.
|
# miłośnik_motyk 24.03.2015 10:21 |
|
#lokalny napisał(a) 20.03.2015 12:17 Jedna jaskółka wiosny nie czyni ;)nie wiem jak wy ale ja mieszkam w Radości i codziennie muszę dostać się na drugą stronę. czekam na ten most bardzo. i to będzie ruch lokalny. Garbus ma rację że będzie to głównie tranzyt, bo i rozprowadzeń jest celowo mało. A jeśli chodzi o most lokalny to przypominam obiecywany od lat Most na Zaporze w ciągu Zwoleńska-Vogla. |
# fernandez 27.03.2015 15:00 |
|
Panowie i Panie po co się spierać czy tranzyt czy lokalka? Obwodnica południowa jest potrzebna i kropka. Nawet nie trochę ale bardzo wstyd, że przez tyle lat wolnej gospodarki oraz tzw. demokracji Warszawa, członek UE nie ma obwodnicy z prawdziwego zdarzenia! Wracając do tematu ja jako mieszkaniec Miedzeszyna na obwodnicę czekam z utęsknieniem podobnie jak uwaga, WSZYSCY moi sąsiedzi.
|
# ola 28.03.2015 21:51 |
|
To moze jak Wawer nie chce mostu,to moze pieniadze przeznaczyc na tramwaj do Zabek, na pewno mieszkancy nie beda marudzic
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuWawer
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.