Forum › Białołęka
Warszawa-Płudy
# staszek 26.09.2004 11:08 |
|
W 2005 ma ruszyć szybka kolej miejska z Legionowa do Wwy Zachodniej. Pociągi kursować będą co 15 minut. Do tego dochodzi cały dotychczasowy rozkład osobowy i towarowy. Przejazdy kolejowe w Płudach i na Mehoffera będą niemal w 100% zamknięte. Co na to władze dzielnicy i miasta. Miał być zbudowany wiadukt w Płudach. Wszystkie partie miały go w programie wyborczym. Od Gospodarności po SLD z panem radnym Półroniczakiem (jedynym człowiekim z Białołeki w radzie Wwy). Pytam wszystkich i proszę też dziennikarzy Echa i Stołecznej - zajmijcie się tym, bo Choszczówka i Bial. Dworska zostaną odcięte od Modlińskiej. Najbliższy zjazd bedzie przy Plochocinskiej.
|
# 2utas 26.09.2004 12:15 |
|
Będzie super. smok ma juz kupiony helikopter a wy cienkie bolki z bialoleki i okolic ... siedzcie w ... domu.
|
# mieszkaniec Płud 27.09.2004 09:40 |
|
Dziś stałem od strony Modlińskiej od 8.30 do 8.55. Przejazd w Płudach już dziś jest zakorkowany w godzinach szczytu. Nieraz trzeba czekać na 4-5 pociągów. Jak do tego dojdzie szybka kolej, to najlepiej będzie zamknąć szlabany na stałe i nie zawracać sobie głowy tym, że tu jest przejazd przez tory.
|
# Ptuluks z Białołęki Dworskiej 27.09.2004 14:44 |
|
Wiem z dobrych źródeł, że władze planują tylko poszerzenie jezdni ul. Czołowej, a więc chyba nie widzą problemu. Nie mam samochodu, a mieszkam od przejazdu 10 min. piechotą, chyba kupie dobre buty, a do centrum postaram się jeździć autobusem 176, który skręca w Czołową. No cóż, coś z tą żabą trzeba będzie zrobić, ale nie spodziewam się szybkich decyzji naszych kochanych urzędników.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.