REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Specjalisci od samochodów

# Mieszek

23.09.2004 23:35

Czy ktos zna uczciwego mechanika - elektryka samochodowego. ja trafiam na samych oszustów.
Elektryk z Obrazkowej chciał mnie naciagnąć na wymianę przełącznika zespolonego chociaż nie łączyło tylko coś w kostce.
Elektryk Modlińska róg Płochocińska (tuż przy wiadukcie) chciał wymieniać oprogramowanie komputera chociaż na jednym z przewodów airbaga był zimny lut.
Nie mówiąc o mechanikach którzy moga wcisnąć klientowi wszystko.
Znam uczciwy warsztat ale w Zielonce (przy szosie Zielonka - Wołomin, p. Błoński) - naprawa układów zawieszenia i hamulcowych. Szybko, niedrogo i chyba solidnie bo tłum taksówkarzy tam przyjeżdża a oni chyba wiedzą co robią.
Czy są jeszcze gdzieś uczciwi???

# Piter

24.09.2004 07:42

elektryk - mam takie same doświadczenia z obrazkowej, więc jeżdżę do Legionowa. Dokładnego adresu nie pamiętam, więc podam Ci nr. telefonu - 7744499.
mechanik - ul.Modlińska (nr. również nie pamiętam- przy zwężeniu, po sąsiedzku z salonem FIAT-a)- nr.tel 6765734.

# Peter_Pan

24.09.2004 12:23

Jeszcze do niedawna, gdy jeździłem leciwą Tavrią zza wschodniej granicy a potem Seicento, korzystałem z usług serwisu na ulicy Myszynieckiej (Bródno, blisko Wysockiego i Trasy Toruńskiej). Nie jestem fachowcem od samochodów, ale nigdy nie poczułem się oszukany, a i ceny mają naprawdę miłe dla kieszeni. A już całkowicie przekonali mnie do siebie, gdy w Seicento, zamiast z miejsca - tak jak proponowali mi gdzie indziej - wymienić silniczek wycieraczki na nowy (cos koło 350pln + robocizna), pan fachowiec godzinę przy nim majstrował, oliwił i czyścił, aż silniczek się obudził i chodził jak nowy... za niecałe 100pln. Tel 8112984. Uwaga: nie byłem tam już 2 lata, więc nie ręczę, czy właściciel wciąż jest ten sam.

REKLAMA

# xyz

24.09.2004 17:22

Chyba jesteś z konkurencji bo ja naprawiam samochody na Obrazkowej od 7 lat i nie mam zastrzeżeń do pracy tego warsztatu.

# Piter

24.09.2004 21:23

XYZ - fachowiec jest dobry tylko potrafi wyczuć laika.

# Mieszek

24.09.2004 22:43

do xyz - widocznie ja wygladam na frajera który na niczym się nie zna ale niestety mam trochę praktyki i często potrafię wyczuć czy "specjalista" kombinuje. Jeśli zna się na robocie i nie chce oskubać klienta często usuwa usterki w obecności właściciela. Za to gdy chce zrobić "interes dnia" nie lubi by ktoś patrzył mu na ręce.
Z doświadczenia wiem, że usługodawcy dzielą swoich klientów na dwa rodzaje:
- krowy dojne - można ich naciągać na małe sumy przez co udaje się utrzymać klienta
- jednorazowi jelenie - zdziera ile może nie licząc że klient kiedykolwiek wróci do niego
xyz - chyba jesteś "k.. d.."

REKLAMA

# xyz

25.09.2004 19:25

Może nie tylko wyglądasz ?
Jak się ma..." trochę praktyki"...to się nie jeździ z poluzowanym przewodem w kostce do "specjalisty"

# Marginalia_Filozoficzne

25.09.2004 20:18

... ale sobie zdrowo i zyczliwie do..lacie, ha, ha...
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni