Forum › Wola
# dzidzia piernik 06.08.2021 14:41 |
|
Prawdziwy warszawski Kierycha nie wyrzuci z autobusu dziewczyny z psem ani nawet psa,
a napływowy słój i owszem. Ale czego i od kogo wymagać.... |
# Garwoliński Pajac 06.08.2021 19:13 |
|
@dzidzia piernik - czy już poprawiłeś/-aś swoje ego? Czujesz się lepiej RODOWITY mieszkańcu Warszawy? ;-)
Regulamin ZTM od wielu lat jest w tym zakresie bez zmian - kaganiec + smycz. Ale może ona jest słoikiem i nie miała czasu go przeczytać? ;-) |
# Christopher 07.08.2021 02:27 |
|
No proszę, uderz w stół a nożyce się odezwą; i odezwał się słój z garwolina chłopski filozofek, "warszawiak od urodzenia".
Bezczelny cham szoferak może być zarówno słojem jak i rodowitym warszawiakiem. A tak dla przykładu to życzyłbym burasowi zza kierownicy wezwania w poniedziałek do kadr i do brudnych łap wymówienie dyscyplinarne. |
# Kolo 07.08.2021 23:59 |
|
A ja mam silną reakcję alergiczna na psa i nie życzę sobie psów w transporcie publicznym. Jest regulamin, jest obowiązek kaganca, regulamin złamany, to wypad za burtę i tyle. I o czym tu deliberowac
|
# wyrozumiała 08.08.2021 14:39 |
|
Ludzie. Też mam psa jest ze schroniska i ma straszną traumę kiedy założy kaganiec był bity w kagańcu .NIE rozumiem złośliwych komeraży. A #kolo przykro mi ze masz alergię to możesz się przesiąść albo poprosić żeby osoba z psem czy kotem przeszła dalej .
|
# Oscar 08.08.2021 18:30 |
|
#Kolo napisał(a) 07.08.2021 23:59 A w czym pomoże kaganiec na alergie?A ja mam silną reakcję alergiczna na psa i nie życzę sobie psów w transporcie publicznym. Jest regulamin, jest obowiązek kaganca, regulamin złamany, to wypad za burtę i tyle. I o czym tu deliberowac Niestety, ale jeśli masz tak silną alergię, że reagujesz na sam widok psa to, musisz się jakoś leczyć, cały świat nie dostosuje się do ciebie. |
# sad 10.08.2021 09:32 |
|
Tym kundlarzom to juz odbilo - psie odchody walaja sie po ulicach. Wszedzie te swoje niemyte kundle zabieracie...
|
# Pimpek 10.08.2021 19:43 |
|
sad - smutny, żałosny, godny pożałowania - tyle slownik
Coś w tym jest..... |
# Kierowca r4 16.08.2021 15:14 |
|
Wy chyba nie wiecie co będzie jak taki pies ugryzie kogoś (bez kagańca)? Kierowca za to beknie. Wystarczy np nadepnąć psu na łapę niechcący. Myślicie że ja wypraszam osoby z psem bez kagańca bo lubię? Nie! Dla mnie jest to też nie miła sytuacja ale nie chcę w razie czego odpowiadać, wolę zrzucić z siebie niepotrzebną dodatkową odpowiedzialność i respektować przepis. Ja wiem -przecież nic się nie stanie - za setnym razem może się stać i wtedy pierwsze pytanie do mnie będzie z nadzoru ruchu/straży miejskiej/policji dlaczego wziąłem na pokład psa bez kagańca? Wtedy już mądrych nie będzie. Taka sama sytuacja jest z trzecim i więcej wózkami dziecięcymi - "rodzice" nie potrafią zrozumieć, bo to oni i ich bąbelek jest najważniejszy.... O rowerach nie wspominam, temat rzeka. Życzę wam spokoju i wspólnego przestrzegania zasad - wtedy wszyscy będziemy zadowoleni. Aha, nie mamy uprawnień do kontroli maseczek, mamy takie same możliwości co pasażerowie. Pozdrawiam, kierowca że Stalowej :)
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuWola
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.