Forum › Wawer
# magda76 23.05.2016 19:56 |
|
Konsekwencja zabudowywania każdej wolnej przestrzeni betonowymi klockami.
|
# StudentT 28.05.2016 12:12 |
|
Tak, najlepiej wybić ludzi aby dzilie zwierzatka miały więcej przestrzeni. Lewacka logika lekceważąca ludzi...
|
# coffee 30.05.2016 13:27 |
|
Dziki od roku niszczą ogrodzenia na Zabielskiej. Na Poprawnej praktycznie codziennie je spotykam. Na Kadetów też kilka razy w tygodniu. Na przystanku Pielegniarek na ul. Lucerny też były 3 sztuki. Na Borowieckiej 12 sztuk pół roku temu.
Postawienie tabliczek nie zwiększy bezpieczeństwa na drogach, natomiast zdejmie odpowiedzialność finansową z zarządcy drogi więc nie tędy droga. Jeśli chodzi o dziki na spacerze to nie ma co się bać, bo dzik ma bardzo słaby wzrok i fenomenalny węch. Nie atakuje ludzi, bo mu nie zagrażają. Zdarzało mi się spotykać dużego dzika w nocy w odległości ok 2-3 metrów i w ogóle nie był zainteresowany kontaktem. Wyjątek stanowią samice z młodymi, ale to tylko na wiosnę i tylko gdy człowiek reaguje nerwowo i gwałtownie co może być odczytane jako atak na młode. Wystarczy się spokojnie oddalić i po kłopocie. |
# Bella 01.06.2017 21:55 |
|
Mieszkam tu od zawsze. Kiedyś- patrz 30 -20 lat temu nie było dzików w okolicy i nie wolno zrzucać winy na ludzi,że wyrzucają pokarm-dlatego dziki przychodzą. Dziki wywracają do góry nogami las przy ul. Bielszowickiej i Obiegowej, nikt tam jedzenia nie wyrzuca-same ryją. O zawał serca przyprawić może ekipa około 15 sztuk , ryjąca właśnie w nocnych porach. Odyńce ponad metr wysokie-coś niesamowitego-nie widziałam w życiu takich wielkich dzików. Nikt z tym nic nie robi. Mam nadzieję,że nie zdarzy się żaden wypadek. Dziki potrafią być bardzo groźne. Tym razem to nie my wtargnęliśmy na ich terytorium tylko one na nasze.
|
Anna Morovy 09.08.2017 14:19 |
|
nie wiem co się dzieje, ale tych dzików jakby więcej z roku na rok. Niedawno byłam u znajomych na działce i wieczorem nawet nie szło się ruszyć nigdzie, bo wszedzie te dziki...
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuWawer
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.