Forum › Żoliborz
# MarcinN 09.08.2025 09:53 |
|
Argument o mieszkańcach Rembertowa moim zdaniem w punkt. Nie można przecież wymagać że będą się przesiadać w metro, które ma stację za rogiem. Ale co mają powiedzieć mieszkańcy Poznania, którzy przyjadą pociągiem? Czemu nikt nie pomyślał o torach pod główne wejście? A osoby przypływające promem że Sztokholmu? Port pełnomorski to absolutna konieczność. A co z Polonią z Chicago? Po przylocie musieliby przesiąść się w taksówkę, co przecież wyklucza dotarcie do teatru. Przenieśmy po prostu CPK pod Teatr Komedia i będzie spokój.
A cały skwer z którego ja osobiście korzystam wylać betonem pod pas startowy. |
# XXX 09.08.2025 10:23 |
|
#MarcinN napisał(a) 09.08.2025 09:53 Argument o mieszkańcach Rembertowa moim zdaniem w punkt. Nie można przecież wymagać że będą się przesiadać w metro, które ma stację za rogiem. Ale co mają powiedzieć mieszkańcy Poznania, którzy przyjadą pociągiem? Czemu nikt nie pomyślał o torach pod główne wejście? A osoby przypływające promem że Sztokholmu? Port pełnomorski to absolutna konieczność. A co z Polonią z Chicago? Po przylocie musieliby przesiąść się w taksówkę, co przecież wyklucza dotarcie do teatru. Przenieśmy po prostu CPK pod Teatr Komedia i będzie spokój. A cały skwer z którego ja osobiście korzystam wylać betonem pod pas startowy. Problem byłby mniejszy, gdyby mnóstwo miejc parkingowych w przestrzeni publicznej w okolicy teatru nie zostało sprywatyzowanych dla mieszkańców. |
# Henryka 11.08.2025 06:23 |
|
Odwieczny problem Warszawy. A powiem wam że w Sztokholmie nie ma problemu z miejscami parkingowymi. Jest ich sporo i to w garażach podziemnych czy nawet pod chmurką. Dlaczego Warszawa nie weźmie z nich przykładu?
|
# ludwik 12.08.2025 12:52 |
|
#MarcinN
gdzie Rembertów ma stację metra? Bo chyba mi umknęła.Fakt, dawno nie było mnie w tamtych okolicach, może coś wybudowali. |
# Dziadek parkingowy 17.08.2025 14:28 |
|
#Henryka napisał(a) 11.08.2025 06:23 Bo w rozumieniu większości obywateli naszego kraju prawo do bezpłatnego (lub płatnego - aż 2,50 zł za dobę!!!) parkowania autka pod domem to jego niezbywalne prawo, gwarantowane przez OTUA, konwencje ONZ, encykliki papieskie, konstytucję USA i zasady prawa naturalnego. A każdy kto uważa inaczej ich zdaniem jest komunistą, faszystą, nacjonalistą, rowerzystą, hulajnogistą, tęczowym spyerdoxem i w ogóle wredną małpą.Dlaczego Warszawa nie weźmie z nich przykładu? Jednakowoż w konstytucji żadnego państwa na świecie nie ma zapisu o powszechnym prawie do bezpłatnego miejsca postojowego dla prywatnego samochodu. I co, zatkało kakao? |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuŻoliborz
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.