Forum › Bemowo
# lideksynubeka 17.11.2019 17:39 |
|
Wizja śmiała, godna prezydenta Starzyńskiego. Tyle, że Rafalala jej nie zrealizuje. Bo za śmiała. Za rządów Bufetowej zaproponowałem też wizję uwzględniającą jej mały rozumek: poniważ korki na Połczyńskiej tworzą się na zachód od Lazurowej, to tam należałoby dociągnąć tramwaj od Powstańców i tam też postawić parking P+R. Co wyszło? To co wyszło, czyli pusty parking i dodatkowy przystanek tramwajowy.
|
# ktoś 18.11.2019 08:55 |
|
dobrze jest jak jest aktualnie.Tramwaje na tym odcinku są zbędne tylko spowodują większy hałas-jest już wystarczająco głośno przez latające nad Jelonkami samoloty
|
# aaa 18.11.2019 09:58 |
|
#lideksynubeka
pusty parking? ja tam widzę pełny parking. |
# Tramwaje są potrzebne 18.11.2019 23:52 |
|
Ekipa LechKacza nie zmieniła planów, lecz wybrała jeden z kilku wariantów planowanego przebiegu linii metra. Konsekwencją dawnego niezdecydowania planistów i decydentów co do przebiegu tej linii jest dzisiejszy brak tramwajów zarówno na Górczewskiej (nie licząc dojazdówki do pętli na Górcach) jak i na Człuchowskiej.
|
# qaz 19.11.2019 01:18 |
|
Powinien jechać z pętli przy Górczewskiej- Lazurowa- Połczyńska- Powstańców Śląskich
|
# lideksynubeka 19.11.2019 12:32 |
|
@Tramwaje są potrzebne
Toteż przed wojną posuwał Lesznem i Górczewską tramwaj aż do Księcia Janusza. Po wojnie torów na Górczewskiej nie odbudowano,tramwaje z Leszna zjeżdżały na pętlę przy Staszica w latach 60 tych. Dziś byłby to świetnu dojazd do centrum. Przez Górczewskie i Leszno. |
# zjelonek 19.11.2019 14:08 |
|
#aaa napisał(a) 18.11.2019 09:58 Ja tam stacji SKM nadal nie widzę.#lideksynubeka pusty parking? ja tam widzę pełny parking. |
# Gimmama 19.11.2019 16:09 |
|
Jestem za, ponieważ komunikacja miejska na ul. Lazurowej (odcinek Człuchowska - Połczyńska) to jakiś dramat
Jedna kursująca lina w stronę centrum. Rano bardzo trudno wejść do zatłoczonego autobusu, który kursuje napewno nie wg rozkładu. |
# dddd 19.11.2019 18:29 |
|
#lideksynubeka napisał(a) 17.11.2019 17:39 Wizja śmiała, godna prezydenta Starzyńskiego. Tyle, że Rafalala jej nie zrealizuje. Bo za śmiała. Za rządów Bufetowej zaproponowałem też wizję uwzględniającą jej mały rozumek: poniważ korki na Połczyńskiej tworzą się na zachód od Lazurowej, to tam należałoby dociągnąć tramwaj od Powstańców i tam też postawić parking P+R. Co wyszło? To co wyszło, czyli pusty parking i dodatkowy przystanek tramwajowy. Od jakiegoś czasu parking jest raczej zapełniony, a nie pusty |
# qvertz 23.11.2019 13:57 |
|
Kąśliwa uwaga, że winą Kaczyńskiego jest, że metro ominęło rzekomo Jelonki - nie jest zgodna z prawdą. Docelowo, to osiedle będzie kiedyś połączone drogą szynową w kierunku Dworca Zachodniego za pomocą już istniejącej odnogi kolejowej zwanej czasem kolejową obwodnicą Warszawy. Musi tylko powstać specjalny tor dla SKM jadących ze Śródmieścia, tak by mogły obsługiwać Odolany a następnie skręcić w prawo w obwodnicę i jechać dalej w kierunku Wola Parku. Na to potrzebne są jednak miliardy do wydania. Miasto pod rządami lewaków jest już zadłużone i prace ruszą, ale w perspektywie 10-25 lat. Podobnie jak brakujący odcinek miejski trasy N-S. Warto zobaczyć jego projekt na mapach miejskich - portal oficjalny Ratusza. Wciąż jest w planach miejscowych i studiach zagospodarowania.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBemowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.