REKLAMA

Forum › Bemowo

REKLAMA

# Felczer

11.08.2023 13:50

I jak ta żywność ma się do zdrowej diety i polityki prozdrowotnej miasta?
O higienie w budach bez bieżącej wody i kanalizacji lepiej nie wspominac

# życzliwy

11.08.2023 15:31

O, widzę, że portal będzie miał super serie newsów z dzielnicy: "bierem co nie wygrało, a co wygrało ale mi się nie podoba, a co odpadło..."
Bez względu czy projekt się podoba czy nie, projekty wybrane do głosowania były znane od dawna i można było zgłaszać swoje uwagi i sprawę nagłaśniać wtedy.
Wolałbym zobaczyć artykuł jak wygląda relizacja projektów z BO na bemowie. Czy spełniły swoje założenia? I co zrobić aby następne edycje były lepsze...
ale lepiej robić serie "nie uwierzycie co wybrali?"

# abba

11.08.2023 16:05

To samo na Bielanach. Te projekty to lobbing grupy interesu

REKLAMA

# nnn

11.08.2023 17:04

Niedaleko, na stadionie Olimpii co niedzielę tłok taki, jakby ludzie nic przez tydzień nie jedli. Teraz znaleźli nowych frajerów na Bemowie.

# Chris

11.08.2023 18:02

Budżet nieobywatelski w wykonaniu Warszawy to niestety granda i fikcja. Cokolwiek wartosciowego zablokują urzędasy, w dzielnicach jest to sposób na lans dla radnych. Na moim osiedlu Radiowie od lat nic nie można sensownego zgłosić a jak będzie zgłoszone np miasteczko rowerowe dla dzieci do nauki to i tak przegra z projektami radnych. Mniejsze osiedla zawsze przegrają z blokowiskami . Żenada

# flow

12.08.2023 01:18

Jak widzę, kolejny artykuł tego samego "dziennikarza" na temat budżetu obywatelskiego. Szkoda, że znowu po fakcie i znowu krytyka wyboru mieszkańców.

REKLAMA

# Czymaj

12.08.2023 15:08

Nie głosowałem na ten "projekt", jestem w niemałym szoku że wygrał, jak przeczytałem opis to miałem wrażenie się się komuś odpieło kilka kabli

# jkk

12.08.2023 22:20

Czekam na realizację projektu obywatelskiego dotyczącego poprawy bezpieczeństwa pieszych na Batalionów Chłopskich. Totalny bajzel z parkowaniem trwa tutaj w najlepsze, a poza tym nic na dzialkach się nie dzieje.

# Rowerzysta tunelowy

16.08.2023 10:14

#jkk napisał(a) 12.08.2023 22:20
Czekam na realizację projektu obywatelskiego dotyczącego poprawy bezpieczeństwa pieszych na Batalionów Chłopskich. Totalny bajzel z parkowaniem trwa tutaj w najlepsze, a poza tym nic na dzialkach się nie dzieje.
A ja czekam na realizację projektu kontrapasa dla rowerow na ulicy Kossutha.

REKLAMA

# D@wid

22.08.2023 15:09

A na pływalnię nie ma pieniędzy. Dwukrotnie mniejszy Ursus ma dwie. Na Bemowie dobrze, że jest jedna, w dodatku nieciekawa.
Ten cały budżet obywatelski to jedna wielka farsa.

# Gromek

22.08.2023 16:04

#D@wid napisał(a) 22.08.2023 15:09
A na pływalnię nie ma pieniędzy. Dwukrotnie mniejszy Ursus ma dwie. Na Bemowie dobrze, że jest jedna, w dodatku nieciekawa.
Ten cały budżet obywatelski to jedna wielka farsa.

Gdyby podsumować wszystkie projekty sadzenia drzewek, krzewów i łączek kwietnych w całej Warszawie, to masz kasę na zbudowanie nowego basenu.

# Bemowiak

31.08.2023 06:03

"Dziennikarzyno" zapoznaj się z zasadami głosowania i wybierania danych projektów w BO. Jeśli ten projekt wygrał tzn. że spora cześć osób na niego głosowała. Po co pismaku bijesz pianę, już po fakcie? Ludzie jak widać chcą uczestniczyć w rożnego typu Wydarzeniach, zwróć uwagę ile osób było na ostatnich piknikach...

REKLAMA

# Dynamo

07.09.2023 10:56

#Bemowiak napisał(a) 31.08.2023 06:03
"Dziennikarzyno" zapoznaj się z zasadami głosowania i wybierania danych projektów w BO.

Podstawowa zasada BO to ogólnodostępność. Nie można o niej mówić w przypadku, gdy za coś trzeba zapłacić. Ten projekt powinien być odrzucony przez urząd

# projekty BO to często kabaret

10.10.2023 10:20

Brałem udział w głosowaniach w budżetach od paru lat, ale od może 2 już nie śledzę co wygrało i czy jest realizowane, ponieważ już ulewa mi się jak widzę kopiuj wklej typu przewijanie dzieci w parkach czy kolejny park dla psów oraz ławki tęczowe. Jeżeli ktoś musi koniecznie nie wiadomo gdzie spacerować z dzieckiem, które nawali w pieluchę, to jest chyba coś nie tak z rodzicem, który nie umie sobie poradzić. Nie mam ochoty oglądać kupy i gołe pupy w parkach jak ktoś będzie przewijał dziecko. Psy można normalnie wyprowadzić czy z nimi pobiegać, ale jak się psa wzięło dla ozdoby, a potem ciężko ruszyć cztery litery żeby nim się zająć i najlepiej puścić go luzem na terenie parku, to gratuluję. Zresztą widok psa z kagańcem na smyczy to prawdziwa sensacja, bo ze świecą szukać ludzi, którzy wyprowadzają tak czworonogi. Przecież nie gryzie i są ponad prawem. A co do ławek - to jest to przepychanka ideowa gdzi mamy w kraju wolność poglądów, ale często kończy się ona tam gdzie zaczyna manifestowanie tego w przestrzeni publicznej oraz prowadzenie jakiejś polityki. Najlepiej całe miesto zawalmy ławkami tęczowymi oraz patriotycznymi żeby zaraz oba warianty były zniszczone przez tumanów z różnych środowisk. Już zwykła ławka w tyłek kłuje i żal taką stawiać? Parodia te niektóre projekty. Czasem jak czytam opisy czy jakąś próbę uzasadnienia, to jest to kabaret albo służy to czyjemuś widzimisię, a można było spożytkować środki na coś z czego skorzysta więcej osób.
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBemowo

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kambukka Olympus
Kambukka Lagoon

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe