REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

# swed

19.04.2018 11:48

Zastanawiające jest to że przy obecnych problemach lokalowych dla szkół i przedszkoli władze dzielnicy i miasto nie korzystają z budowy bazującej na kontenerach. W ten sposób tymczasowo tj na kilka lat można rozładować nadmiar uczniów. Przecież jest mnóstwo terenów na których można takie budynki postawić.

# _mieszkaniec

20.04.2018 09:00

@swed - to moze od razu kazmy dzieciom uczyc sie w namiotach? A zimą można przeciez postawic iglo...
Jesli chodzi o TYMCZASOWE rozwiązania, to najem lokali mógłby być OK, tylko pewnie jest jakieś durne prawo, ktore tego zabrania. Może to właśnie należałoby zmienić. Jeśli chodzi o rozwiązaia DOCELOWE, to te szkoły muszą po prostu powstać...

# swed

20.04.2018 11:33

@_mieszkaniec: nie demonizuj i nie strasz ludzi namiotami. Rozwiązanie o którym myślę są od wielu lat stosowane choćby w Skandynawii (w USA też ale tamtych rozwiązań bym nie rekomendował bo to architektoniczne pokraki) i nie powiesz mi że klimat należy tam do specjalnie przyjaznych.
Zamiast bić pianę i planować na lata wprzód należy rozwiązywać problemy tu i teraz. Mam dziecko w wieku przedszkolnym i w nosie mam czekanie aż rozładują górkę z mojego rocznika.
Pierwszy z brzegu przykład budownicta masz tutaj:
http://tiny.pl/g2fvj

REKLAMA

# rodzic_2011

24.04.2018 10:16

Władze powinny pomyśleć o kolejnej szkole przy ulicy Głębockiej. Obecna szkoła 356 jest przeludniona do granic możliwości. Priorytetem powinny być szkoły,przedszkola, parki, baseny, ulice a nie kolejne bloki. Gdzie dzieci z nowych osiedli będą chodzić do szkoły, jak do nich dojeżdżać?

# z ZB

24.04.2018 10:58

Nie nie, nie szkoły. Będą osiedla. Nie bez powodu deweloperzy zatrudniają radnych PO.

# Ciekawski

24.04.2018 18:00

Skoro szkołę w której ma się uczyć około 1000 dzieci nazywamy gigantem, to jak nazwać szkołę nr 356 przy ul.Głębockiej w której uczy się obecnie ponad 1400 dzieci?

REKLAMA

Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl