Forum › Białołęka
# swed 19.04.2018 11:48 |
|
Zastanawiające jest to że przy obecnych problemach lokalowych dla szkół i przedszkoli władze dzielnicy i miasto nie korzystają z budowy bazującej na kontenerach. W ten sposób tymczasowo tj na kilka lat można rozładować nadmiar uczniów. Przecież jest mnóstwo terenów na których można takie budynki postawić.
|
# _mieszkaniec 20.04.2018 09:00 |
|
@swed - to moze od razu kazmy dzieciom uczyc sie w namiotach? A zimą można przeciez postawic iglo...
Jesli chodzi o TYMCZASOWE rozwiązania, to najem lokali mógłby być OK, tylko pewnie jest jakieś durne prawo, ktore tego zabrania. Może to właśnie należałoby zmienić. Jeśli chodzi o rozwiązaia DOCELOWE, to te szkoły muszą po prostu powstać... |
# swed 20.04.2018 11:33 |
|
@_mieszkaniec: nie demonizuj i nie strasz ludzi namiotami. Rozwiązanie o którym myślę są od wielu lat stosowane choćby w Skandynawii (w USA też ale tamtych rozwiązań bym nie rekomendował bo to architektoniczne pokraki) i nie powiesz mi że klimat należy tam do specjalnie przyjaznych.
Zamiast bić pianę i planować na lata wprzód należy rozwiązywać problemy tu i teraz. Mam dziecko w wieku przedszkolnym i w nosie mam czekanie aż rozładują górkę z mojego rocznika. Pierwszy z brzegu przykład budownicta masz tutaj: http://tiny.pl/g2fvj |
# rodzic_2011 24.04.2018 10:16 |
|
Władze powinny pomyśleć o kolejnej szkole przy ulicy Głębockiej. Obecna szkoła 356 jest przeludniona do granic możliwości. Priorytetem powinny być szkoły,przedszkola, parki, baseny, ulice a nie kolejne bloki. Gdzie dzieci z nowych osiedli będą chodzić do szkoły, jak do nich dojeżdżać?
|
# z ZB 24.04.2018 10:58 |
|
Nie nie, nie szkoły. Będą osiedla. Nie bez powodu deweloperzy zatrudniają radnych PO.
|
# Ciekawski 24.04.2018 18:00 |
|
Skoro szkołę w której ma się uczyć około 1000 dzieci nazywamy gigantem, to jak nazwać szkołę nr 356 przy ul.Głębockiej w której uczy się obecnie ponad 1400 dzieci?
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.