Forum › Białołęka
matt 03.03.2015 11:17 |
|
I bardzo dobrze :)
|
# evka 03.03.2015 13:39 |
|
tylko czy doczekamy się stabilnego oznakowania a nie prowizorki?
|
# meee 03.03.2015 13:40 |
|
ok, ale kiedy zniknie z jezdni ta blaszana prowizorka?
|
# marcinno 03.03.2015 14:03 |
|
Oj zgadza się, obecna organizacja spełnia swoją rolę i jest bardzo dobra. Proszę jej nie zmieniać. Pozdrawiam :)
|
# adu 03.03.2015 16:03 |
|
I BARDZO DOBRZE!!
kiedys na swiderskiej po poludniu korek byl do piotra i pawla (czyli jakies 40 aut) teraz max 2-3 auta na mehoffera czekaja chwile. Jak mozna uwazac ze jest to gorsze rozwiazanie? to pewnie te same 5 osob na krzyz ktore robia zadyme z progami zwalniajacymi, niedlugo bedziemy mieli sie chyba nawet na chodnikach!! To strasze ze zbiera sie grupa kilku osob i robi awanture przez ktora ciespi pozniej 99% spoleczenstwa |
# rafx 03.03.2015 16:48 |
|
Szkoda tylko że taki sznur aut nigdy nie pojawi się na Światowida która to powinna pełnić funkcję głównej trasy przejazdowej dla Tarchomina i Nowotworów. Nikłe są szanse, że Światowida odbierze ruch z innych uliczek, nawet jeśli zostanie poszerzona o kolejne pasy. Światowida pozostanie więc trasą tranzytową jedynie dla komunikacji miejskiej.
Sznury aut na Świderskiej i Myśliborskiej nie znikną do momentu poważnego przeorganizowania skrzyżowania Myśliborska-Światowida (puszczenie Myśliborskiej pod Światowida) i przeniesienia zjazdu tramwajowego z mostu M.C. Skłodowskiej za ulicę Myśliborską. |
tarantula01 04.03.2015 00:58 |
|
W żadnym wypadku. Obecna organizacja ruchu jest dobra i co ważne, nie powoduje opóźnień w kursowaniu komunikacji autobusowej.
Pozdrawiam Wojciech Tumasz |
tarantula01 04.03.2015 00:58 |
|
W żadnym wypadku. Obecna organizacja ruchu jest dobra i co ważne, nie powoduje opóźnień w kursowaniu komunikacji autobusowej.
Pozdrawiam Wojciech Tumasz |
# tarchodworzanin 04.03.2015 09:57 |
|
+1000 dla obecnej organizacji ruchu w tym miejscu, powinno tak zostać na stałe. Nie wiem, jak można optować za poprzednim rozwiązaniem, skoro obecne zlikwidowało korek :) To chyba jakiś mało wyrafinowany trolling chyba :)
Odnosząc się do zarzutu, że Świderska-Nowodworska-Odkryta zabiera ruch ze Światowida - i dobrze! Ruch powinien być równomiernie rozprowadzany po dostępnych ulicach, a nie na siłę wtłaczany w jedną. Takie podejście szybko doprowadziłoby do katastrofy. |
# ziomalwuwua 04.03.2015 13:47 |
|
ale po co te progi zwalniające? a jeżeli już to co 5 metrów je poustawiać.
|
# z_Odkrytej 04.03.2015 13:54 |
|
#rafx napisał(a) 03.03.2015 16:48 Szkoda tylko że taki sznur aut nigdy nie pojawi się na Światowida która to powinna pełnić funkcję głównej trasy przejazdowej dla Tarchomina i Nowotworów. Nikłe są szanse, że Światowida odbierze ruch z innych uliczek, nawet jeśli zostanie poszerzona o kolejne pasy. Światowida pozostanie więc trasą tranzytową jedynie dla komunikacji miejskiej. Nigdy nie mów nigdy :-) Ja po ustawieniu progów zwalniających na Odkrytej i Nowodworskiej przerzuciłam się na Światowida. Szkoda mi samochodu na jazdę po tym torze przeszkód. :-) |
# z_Odkrytej 04.03.2015 14:00 |
|
#tarchodworzanin napisał(a) 04.03.2015 09:57 +1000 dla obecnej organizacji ruchu w tym miejscu, powinno tak zostać na stałe. Nie wiem, jak można optować za poprzednim rozwiązaniem, skoro obecne zlikwidowało korek :) To chyba jakiś mało wyrafinowany trolling chyba :) Odnosząc się do zarzutu, że Świderska-Nowodworska-Odkryta zabiera ruch ze Światowida - i dobrze! Ruch powinien być równomiernie rozprowadzany po dostępnych ulicach, a nie na siłę wtłaczany w jedną. Takie podejście szybko doprowadziłoby do katastrofy. No niestety ale wstawianie progów zwalniających na mniejszych uliczkach wtłacza ruch na Światowida. Z moich rozmów ze znajomymi wynika, że nie tylko ja zaczęłam jeździć Światowida aby uniknąć jazdy po tych wertepach. Wolę jechać trochę dłużej ale za to nie rujnować zawieszenia. :-) A nowa organizacja bardzo mi się podoba :-) Super rozładowała korek ze Świderskiej. |
# tomasz 06.03.2015 10:37 |
|
Ta prowizorka to mały pikuś w porównaniu z tą, która jest na początku Mostu Północnego w stronę Modlińskiej - pogmatwane pasy ruchu, dziesiątki słupków, pachołków, niewykorzystana powierzchnia jezdni, czy pas kończący się na środku, tam kiedyś dojdzie do tragedii. Trudno powiedzieć, co autor miał na myśli.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.