Forum › Wola
# Magda 23.01.2013 13:21 |
|
Wyremontujcie to się spadkobiercy znajdą ;)
|
# www.seiren.pl 23.01.2013 17:34 |
|
Przy takim podejściu do przeszłości, równie dobrze możemy całe miasto zrównać z ziemią, zaorać....i nauczyć się niemieckiego ;/ Widząc, jak szybko znikają pozostałości warszawskiej zabudowy, czasem odechciewa się wszystkiego. Ja rozumiem, że nam miasto demolowali w 1939 i 1944, ale żeby w 2013 nadal je burzyć, to już jakaś przesada.
|
# Marcin 23.01.2013 18:17 |
|
Witam wszystkich zainteresowanych, ilość pustostanów na Woli z dnia 30 września 2012r według ZGN przy ul. Bema 70 łącznie 1798 pustostanów w tym 369 do zasiedlenia. Pozostawiam te dane do osobistej oceny
Pozdrawiam Marcin |
# hopla 24.01.2013 12:52 |
|
Jak dla mnie mogliby zrobić taki manewr jak z Sienna 46, zostawili tylko fasadę a środek zlikwidowali i postawili od zera. Fasada została wyremontowana i mamy piękną kamienicę. Nowoczesną w środku i tradycyjną na zewnątrz.
Mogliby jak dla mnie zrobić tym samym sposobem pekin i pozostałe wymienione kamienice + te na Żelaznej, Chłodnej, Siennej, Miedzianej itd. itp. ... Jest to dla mnie kompromis pomiędzy nowoczesnością a tradycją, jak również jedyne racjonalne wyjście z sytuacji, bo jak zostawią to samym sobie, to te kamienice skończą jak ta zawalona na rogu Grzybowskiej i Żelaznej... |
# emka 05.02.2013 10:19 |
|
#www.seiren.pl - POPIERAM I ZGADZAM SIĘ W 100%. Ale czego się spodziewać po debilach, którzy nazywają się "urbanistami" i po tych którzy żądzą naszym Warszawą? Im tylko kasa we łbach, a nie miasto i historia... smutna prawda
|
aneczka3010 22.03.2013 10:12 |
|
Witam wszystkich
Ja poszukuję pustostanu na Woli, ponieważ urząd wykreślił mnie z listy o przydział mieszkania , nie mam gdzie się podziać z synem i mężem. Bardzo proszę o namiary na lokal będe bardzo wdzięczna. Najbardziej zależy nam na Kole. Mój adres aneczka3010@tlen.pl. Napewno się odwdzięczę |
# ozzie 05.09.2013 18:41 |
|
@Magda - spadkobiercy są i walczą o odbiór kamienicy od dwudziestu czterech lat...
|
# ozzie 05.09.2013 18:44 |
|
@Magda: Spadkobiercy są i w przypadku jednej z tych kamienic walczą o jej odbiór od dwudziestu czterech lat...
Miasto woli utrzymywac takie budynki-upiory, z których nikt nie ma ani pożytku ani dochodu... Bezsens! |
# ozzie 05.09.2013 18:47 |
|
A tu możecie poczytać o tym, co się dzieje z kamienicy przy ul. Wroniej 50:
www.ekonomia.rp.pl/artykul/890174.html |
# Wronia 50 22.06.2014 00:37 |
|
Spadkobiercy sa i walczą o odzyskanie kamienicy Wronia 50 od ćwierć wieku. Tak demokratyczna Polska spieszy sie z naprawianiem krzywd dokonanych przez komunistów. Historyczna kamienica rozpada sie a 200 metrów dalej miasto pompuje miliony złotych w "rewitalizację" ulicy Chłodnej. Typowy polski absurd.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuWola
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.