REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

SELGROSS ROSEN

# piotrek

15.07.2004 22:12

KONTROLOWANIOE PO ODEJŚCIU OD KASY JEST BEZPRAWNE O CZYM POINFORMOWAŁEM KIEROWNICTWO SELGROOSSA JEDNOCZEŚNIE NIE PODDAJĄC SIĘ BEZPRAWNEJ KONTROLI ZAWARTOŚCI MOJEGO KOSZYKA I POŻEGNAŁEM SIĘ Z TĄ FIRMĄ.
APEL- KLIENCIE SELGROSSA-NIE POZWÓL NA PRZESZUKIWANIE SWOJEGO KOSZYKA, MASZ DO TEGO PRAWO, JESTEŚ POLSKIM OBYWATELEM I ŻADNE NIEMIECKIE WEWNĘTRZNE ROZPORZĄDZENIA NIE STANOWIĄ W POLSCE PRAWA.
"NIE BĘDZIE NIEMIEC PLUŁ NAM W TWARZ"

# ochrona

16.07.2004 12:42

szanowny Panie Piotrze chyba nie masz racji. W chwili gdy otrzymywałes karte podpisałes dokument w ktotym wyraziłeś pozwolenie na kontrolę

# Ola

17.07.2004 08:12

Ależ, Piotrze nie musisz w Selgrosie robic zakupów...oddaj po prostu kartę i już.....

REKLAMA

# Gemini

17.07.2004 13:23

Nie pierwszy i nie ostatni to sklep, który swoich klientów traktuje jak złodziei. Ostatnio do Auchan nie chcieli mnie wpuścić z małym plecakiem. Nie to nie. Jest wiele innych sklepów, które zachowują przynajmniej pozory, że zależy im na kliencie.

# Actor

17.07.2004 13:36

ochrona: Privatorum conventio iuri publici non derogat!!

# piotrek

17.07.2004 21:22

ale to przyzwolenie na kontrolę jest niezgodne z prawem, zresztą jak zwykle zakamuflowane drobnym maczkiem, ostatnio w gazecie czytałem art. jak to jeden rolnik podpisał umowę na pożyczkę 20 tys. zł. dziś nie ma już nic nawet własnego domu, a mógł dokładnie przeczytac co podpisuje powie za chwilę ola+ochrona. szczerze-może 1 % ludzi dokładnie studiuje drobny maczek w umowach, podchwytliwy pisany językiem prawniczym, tak aby jak najmniej z tego zrozumieć(osobiście nie czytam tych tasiemców). tzn. że gdyby człowiek podpisał taką umowę i znalazłaby się tam klauzula o przeznaczeniu (np za życia) na organy do transplantacji, to rozumiem, że podpisał i basta-bzdura-jeszcze raz powtarzam prawo jest tylko jedno, a w moich szpargałach nikt nie ma prawa grzebać, nawet żona(moja oczywiście)

REKLAMA

# JK

17.07.2004 22:28

Nie ma innego wyjścia jak czytać umowy - zwłaszcza to, co jest napisane drobnym maczkiem!

# prawnik

17.07.2004 23:02

Proponuję w takich sytuacjach uwzględnik art. 58 KC

# gosc

18.07.2004 17:01

czego dotyczy ten artkuł?

REKLAMA

# Vladymir

18.07.2004 22:41

dotyczy nieważności czynności prawnej z powodu jej sprzeczności z prawem lub z zasadami współżycia społecznego.

# ochrona

19.07.2004 11:54

w każdym sklepie strefą chronionego obiektu jest linia kas, natomoast w placówkach typu sel gros i makro , wejście za za ,,bramkę'' i tu tkwi sedno sprawy. ( ne bedę męczył się na szukanie odpowiednika po łacinie)
A tak na marginesie pracownik ochrony nia ma prawa wymagać pozostawienia torby czy innego przedmiotu w przechowalni jeżeli myśli że może coś być tam schowane niech pilnuje klienta

# misso+

24.07.2004 08:50

Z tym Selgorsem nie uważam żeby było tak źle, w końcu kontrolują tyko zawartość koszyka z kwitkiem kasowym i wcale nie zawsze, nie każdemu klientowi. Bywam tam w miarę często, a zdarzyło mi się to raz czy dwa.
Ale Auchan mnie rzeczywiście wkurzył. Nie lubię torebek, więc chodzę z małym plecakem, takim do którego format A4 nie wejdzie. I jak ostatnio byłam w Auchan to facet koniecznie mi chciał ten plecak zafoliować. I nie dał się przekonać, że jak będzie chciał to może mi ten plecak dokładnie zbadać przy wyjściu, bo idę robić zakupy, a nie kraść. Jestem w ciąży, a spodnie ciążowe rzadko mają kieszenie. I gdzie w takiej sytuacji mam wsadzić komórkę jakby mi dzwoniła, portmonetkę do zapłacenia za kosmetyki czy jakieś inne rzeczy - przecież za niektóre się płaci jeszcze na terenie sklepu, a nie przy kasie?! Nosić to wszystko w rękach czy desperacko drzeć folię w razie potrzeby?! Nie chciało mi się z nim kłócić, ale teraz żałuję, że nie poszłam z tym do jakiegoś kierownika. No i zrezygnowałam z zakupów w tym sklepie.
W ogóle na Tarchominie nie ma już gdzie robić zakupów... Z Championem afera "przeterminowana", w Auchan każą foliować plecaki... Bezsens!

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe

REKLAMA

REKLAMA

Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024
Boże Narodzenie 2024

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025
Sylwester 2024/2025