REKLAMA

Forum › Bielany

REKLAMA

# adamb

13.06.2016 09:59

bzdura z tym parkingiem...nie dość że wszystko pozastawiane w tamtym rejonie to jeszcze ten parking może spowodować problemy na tym odcinku jezdni...trzeba zrobić wjazdy i wyjazdy...niech przebudują obecny P+R..powinien być na drugie tyle samochodów..należałoby go przebudować w górę

# fafarafa

13.06.2016 10:37

Słojowe parkingi robić poza Bielanami co to mnie obchodzi, że coś tam słój..... Warszawa dla Warszawiaków piwnica dla Słoików!!!!!!!!!

# Minu

13.06.2016 11:09

Nie chcę parkingu zamiast zieleni dla samochodów spoza Warszawy!Smród,hałas i wycieki ze strych szrotów.

REKLAMA

# drugastrona

13.06.2016 11:35

#fafarafa napisał(a) 13.06.2016 10:37
Słojowe parkingi robić poza Bielanami co to mnie obchodzi, że coś tam słój..... Warszawa dla Warszawiaków piwnica dla Słoików!!!!!!!!!

Twoi przodkowie też byli słojami, więc z łaski swojej morda w kubeł.
A ten parking to akurat głupota, bo zakorkuje Kasprowicza, kiedy wszyscy będą wjeżdżać i wyjeżdżać.

# adam z bielan

13.06.2016 11:41

Teren, gdzie działają developerzy na Wawrzyszewie to w zasadzie jedna wielka samowolna, zaś miasto nic tam chyba nie robi poza przyklepywaniem kolejnych blokowisk. Zero przedszkoli, ośrodków zdrowia, a także parkingów, co pokazuje dobitnie, że o rozrost tego miasta, który jest naturalną konsekwencją jego rozwoju w zasadzie nikt nie dba.
Początek linii metra, zwłaszcza od strony wjazdu z takich dzielnic jak Targówek czy Białołęka powinien mieć zapewniony parking na kilka tysięcy pojazdów. I to od początku jak stacja powstała. I na to powinien być rozbudowany istniejący P+R. Te pomysły które są teraz, żeby odbierać ostatnie kawałeczki trawników mieszkańcom, to jest w ogóle groteska.
Developerzy radzą sobie jak mogą ustawiając wszędzie słupki - po dowody zapraszam choćby na Nocznickiego. A parkujące tam samochody w niewielkiej części należą do mieszkańców. Często tam spaceruję i widać np. podjeżdżający samochód, którego kierowca nie udaje się do bloku a właśnie do metra. Bo nie wspomnę o stylu parkowania na Kaliszówce. Ja się w sumie tym kierowcom nie dziwię, bo gdzie mają zostawić samochód? Przecież o to chodzi, żeby nie jechali nimi do centrum, a skorzystali ze środków komunikacji miejskiej. Ale miasto nie może sobie zabetonować parkingami całej dzielnicy i przerzucić konsekwencji na mieszkańców Bielan.

# fafafafafa

13.06.2016 11:47

#drugastrona napisał(a) 13.06.2016 11:35

Twoi przodkowie też byli słojami, więc z łaski swojej morda w kubeł.
A ten parking to akurat głupota, bo zakorkuje Kasprowicza, kiedy wszyscy będą wjeżdżać i wyjeżdżać.
Ano nie byli, kubeł to Twój idol

REKLAMA

# Człowiek z Bielan

13.06.2016 12:43

DLACZEGO W WAS JEST TYLE NIENAWIŚCI ? JESTEŚCIE LUDŹMI ZWANYMI DALEJ INTELIGENTNYMI ?
JAKA JEST DEFINICJA SŁOJA ? MOŻE SIĘ OKAZAĆ , ŻE WSZYSCY JESTEŚMY SŁOJAMI , A JAŚLI NAWET TO CO Z TEGO.
PROSZĘ O WIĘCEJ KULTURY W WYPOWIEDZIACH ,PARKING CHCĄ NAM ZAFUNDOWAĆ WŁODARZE BIELAN
A NIE LUDZI SPOZA GMINY.

# Pierre de Lony

13.06.2016 12:50

Opinia ludzi nie jest ważna. Teraz się liczy kasa i dobrze ustawiony przetarg.
Co włodarzy obchodzą opinie mieszkańców Wrzeciona, gdzie co 4 lokal jest zadłużony.
Szwagier Janusz wygra przetarg na budowę parkingu, będzie git.

# papsko

13.06.2016 15:53

takie same akcje jak #adam z bielan widzę codziennie u siebie na Starch Bielanach - nigdy tam nie ma wolnych miejsc parkingowych, mimo że mieszkańcy Oczapowskiegol, Kleczewskij i innych w okolicy metra Stare Bielany czy Wawrzyszew też jeżdzą autami do pracy i teoretycznie powinno być miejsce... a nie ma bo widzę jak wysiadają z auta i myk do metra... ludzie! do Metra Młociny też możecie dojechać tramwajem !!! nie zajeżdżajcie nam Bielan !!!

REKLAMA

# eRDe

13.06.2016 17:40

Tak jak ktoś napisał wcześniej, pod poprzednim tekstem na ten temat, parking P&R zaczyna się przy hucie, a kończy na Słodowcu:(

# jam

13.06.2016 22:21

najwyrzszy czas na wyprowadzke

# Pierre de Lony

13.06.2016 22:31

#jam napisał(a) 13.06.2016 22:21
najwyrzszy czas na wyprowadzke
Nie znam wyrazu "najwyrzszy" w języku polskim. Możesz zreferować co autor miał ma myśli??

REKLAMA

# Księżycowy

13.06.2016 22:32

Napisał Mentalista ,żeby zadać sobie pytanie - dlaczego ?
Dlaczego tak musi być jak ktoś chce ?
Nie ważne czy jest to urząd gminy czy ktokolwiek ....
WAŻNE JEST ,ŻE MY NIE CHCEMY A JEŻELI NA TO POZWOLIMY TO ZARAZ ZECHCĄ OPARKINGOWAĆ SKWERY DO SŁODOWCA, BO NIKT NIE ZAPRZECZA I NIE OPONUJE .
Proszę pamiętać ,że za dwa lata ma powstać galeria nie opodal ,także i tak będziemy mieli Sajgon
komunikacyjny.

# Pierre de Lony

14.06.2016 09:45

Dobrym pomysłem było ustawienie parkomatów na terenie LIDLa przy Kasprowicza. Teraz w połowie parking pusty.
Jest w końcu możliwość zaparkowania pod sklepem.
Proponuję zrobić parkomat wzdłuż bloku Nowe Bielany / tuż przy Costa, PKOBP /. Widzę ludzi tam parkujących i wchodzących do metra. Auta stoją pół dnia.
Pomysł P+R na pasie zieleni jest chory. Chcą zrobić z okolicy betonową pustynię dla parkujących szrotów. 80% parkujących w okolicy aut to jeżdżące starocie - jak ktoś dobrze zauważył - z cieknącymi miskami olejowymi.

# gorszy sort

14.06.2016 10:39

#Pierre de Lony napisał(a) 14.06.2016 09:45
Dobrym pomysłem było ustawienie parkomatów na terenie LIDLa przy Kasprowicza. Teraz w połowie parking pusty.
Jest w końcu możliwość zaparkowania pod sklepem.
Proponuję zrobić parkomat wzdłuż bloku Nowe Bielany / tuż przy Costa, PKOBP /. Widzę ludzi tam parkujących i wchodzących do metra. Auta stoją pół dnia.
Pomysł P+R na pasie zieleni jest chory. Chcą zrobić z okolicy betonową pustynię dla parkujących szrotów. 80% parkujących w okolicy aut to jeżdżące starocie - jak ktoś dobrze zauważył - z cieknącymi miskami olejowymi.
Słojowej rewolucji już nic nie zatrzyma jest nas więcej i możemy mieć parking gdzie chcemy, nawet u Ciebie w łazience.
Bielańczycy nie zasługują normalne warunki życia muszą mieć co najmniej tak zyebane jak my na Tarcho lub WND. My lud pracujący wsi w mieście chcemy parking i go dostaniemy. Nasza prezydent to załatwi, jestem dumnym słojem kroczącym do socjalistycznego społeczeństwa szczególnie kosztem Bielan, Żoliborza i ..... #uj wie czedo tam macie!!!!

REKLAMA

# Pierre de Lony

14.06.2016 11:43

#gorszy sort napisał(a) 14.06.2016 10:39

Słojowej rewolucji już nic nie zatrzyma jest nas więcej
Bielańczycy nie zasługują normalne warunki życia muszą mieć co najmniej tak zyebane jak my.
My lud pracujący wsi w mieście chcemy parking i go dostaniemy. Nasza prezydent to załatwi, jestem dumnym słojem kroczącym do socjalistycznego społeczeństwa szczególnie kosztem Bielan, Żoliborza i ..... #uj wie czedo tam macie!!!!
Mnie akurat słoiki mało interesują. Nie dzielę ludzi na słoików i niesłoików. Jego sprawa gdzie się urodził.
Włodarze Bielan to też w połowie słoiki więc mnie to wali.
Po Twoim poście widać że masz straszne kompleksy małej wsi i musisz się wywyższyć lub dorównać wg Ciebie do rodowitych Warszawiaków. Jednak mentalność "chłopa ze wsi" nie zmienia się od pokoleń.
Ty będziesz miał problem z parkowaniem przy Metrze a nie ja. Ja mogę dojść piechotą do Metra :)

# cycu

14.06.2016 22:43

Nie wiem co za pajac ma w interesie (może małym) wpisywanie debilnych uwag .
Tu słoiki nie zaglądają chyba ,że miejscowe (zamieszkałe w nowo wybudowanych blokach) i w ich gestii jest raczej,żeby parkingu nie było.
Pierwszy wpis ,,gorszy sort'', to na pewno jakiś palant (nawet może miejscowy) o rozdwojonej jaźni,
tak zwany prowokator potocznie .

# slok

14.06.2016 22:57

2 ha betonu. Gorecej latem. Wiecej halasu i spalin. Nic tylko popierac nowy parking na tyle ludzi co 1,5 wagonu metra.

REKLAMA

Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBielany

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Wyjazdy sportowe
Wyjazdy sportowe

REKLAMA

Kambukka Olympus
Kambukka Lagoon

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Butelki dla dzieci Kambukka
Kambukka Reno

REKLAMA