REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

POLSKIE PRODUKTY

# TERAWITA

07.05.2004 18:12

Jak wiecie teraz bedziemy miec większy wybór towarów z UE.
Polskie opakowania zmieniaja znaki nie wiem o co chodzi dokładnie.(podobno nie ma byc znaku TERAZ POLSKA itp.)
Ja staram sie kupywać tylko polskie produkty gdyż pomagam wtedy naszej gospodarce, rynkowi.
Czy jak kupujecie towar to patrzycie czy pochodzi z Polski?

# Królewna Fiona

07.05.2004 18:39

Przede wszystkim wiele polskich towarów (szczególnie żywność) jest wciąż tańszych niż zagraniczne. I choćby z tego powodu je częściej wybieram. Wśród kosmetyków można znaleźć wiele znacznie lepszych od drogich zachodnich firm. Również ubrania stają się konkurencją (Reserve, Troll). A godło "teraz Polska" będzie cały czas, tylko nie będzie się ograniczało tylko do polskich produktów. Chodzi o to, że kraje UE nie mogą promować swoich narodowych produktów jako lepszych od wytworzonych w innych krajach (z wyjątkiem zastrzeżonych receptur - np. parmezan). I dlatego już wkrótce będziemy mogli kupić niemiecką kiełbasę ze znaczkiem "Teraz Polska"

# Andrzej

07.05.2004 21:37

Jeszcze nie wyprali i mózgu więc jak tylko mogę to kupuję POLSKIE TOWARY. Niestety obserwuję jak młodszej generacji poniżej 40 blizej do zachodnich towarów. Szkoda...

REKLAMA

# Gemini

07.05.2004 21:54

A ja kupuję polskie produkty wtedy, gdy jestem przekonany, że są lepsze/tańsze niż zagraniczne. Popieranie produkcji chłamu we własnym kraju jest działaniem przeciw własnej gospodarce. Tylko dzięki prawdziwej konkurencji gospodarka staje się naprawdę silna.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni