Forum › Białołęka
POLSKIE PRODUKTY
# TERAWITA 07.05.2004 18:12 |
|
Jak wiecie teraz bedziemy miec większy wybór towarów z UE.
Polskie opakowania zmieniaja znaki nie wiem o co chodzi dokładnie.(podobno nie ma byc znaku TERAZ POLSKA itp.) Ja staram sie kupywać tylko polskie produkty gdyż pomagam wtedy naszej gospodarce, rynkowi. Czy jak kupujecie towar to patrzycie czy pochodzi z Polski? |
# Królewna Fiona 07.05.2004 18:39 |
|
Przede wszystkim wiele polskich towarów (szczególnie żywność) jest wciąż tańszych niż zagraniczne. I choćby z tego powodu je częściej wybieram. Wśród kosmetyków można znaleźć wiele znacznie lepszych od drogich zachodnich firm. Również ubrania stają się konkurencją (Reserve, Troll). A godło "teraz Polska" będzie cały czas, tylko nie będzie się ograniczało tylko do polskich produktów. Chodzi o to, że kraje UE nie mogą promować swoich narodowych produktów jako lepszych od wytworzonych w innych krajach (z wyjątkiem zastrzeżonych receptur - np. parmezan). I dlatego już wkrótce będziemy mogli kupić niemiecką kiełbasę ze znaczkiem "Teraz Polska"
|
# Andrzej 07.05.2004 21:37 |
|
Jeszcze nie wyprali i mózgu więc jak tylko mogę to kupuję POLSKIE TOWARY. Niestety obserwuję jak młodszej generacji poniżej 40 blizej do zachodnich towarów. Szkoda...
|
# Gemini 07.05.2004 21:54 |
|
A ja kupuję polskie produkty wtedy, gdy jestem przekonany, że są lepsze/tańsze niż zagraniczne. Popieranie produkcji chłamu we własnym kraju jest działaniem przeciw własnej gospodarce. Tylko dzięki prawdziwej konkurencji gospodarka staje się naprawdę silna.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.