REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

# Dariusz Jerzak

09.06.2007 10:08

Nie zgadzam się z prostego powodu. Problemy związane z komunikacją dzielnicy Białołęka będą większe, a miasto i tak musi w system komunikacyjny zainwestować. Od obietnicy, że zrobi to teraz zamiast za kilka lat nowa ulica nie powstanie. Obietnic mieliśmy już wystarczająco dużo, działań niewiele.
Podstawowa obietnica Pani Prezydent mówiąca o przekazaniu władzy dzielnicom do dnia dzisiejszego czeka na realizację.
Jedynym efektem zgody na bazar przy ul.Marywilskiej będzie rozrost korków na Modlińskiej,Marywilskiej i Płochocińskiej do koszmarnych rozmiarów ( jeśli tego co jest w tej chwili nie można tak nazwać). Trzeba też pamiętać, że bazar działa w sobotę i niedzielę. Dojdzie więc zwiększony ruch w rejonie wylotu w stronę Zegrza w weekendy, a więc w czasie wzmozonych wyjazdów i powrotów.

# Monika B.

09.06.2007 18:57

Wszystko pięknie i logicznie. Ja tylko chciałabym być pewna, że Pan Burmistrz mówiąc o Białołęce pamięta, że to nie tylko Tarchomin! Mieszkam w Zielonej Białołęce, która zdaje się być zapomniana przez wszystkich. Nie ma kanalizacji, dróg, przedszkoli, szkół, sklepów. Nie ma niczego. A misto wydaje kolejne pozwolenia na osiedla - giganty nie zostawiając na infrastukturę miejsca. Ciekawa jestem, którędy poprowadzi się drogi, żeby do tych osiedli dojechać? Kiedy zacznie się budować przedszkola i szkoły do których pójdą za dwa - trzy lata dzieci mieszkańców tych osiedli? Chciałabym wierzyć, że Pan Burmistrz ma jakąś wizję zmiany tego stanu rzewczy. Na razie ja płącę podatki dla Białołeki. A z przedszkola korzystam na Bródnie, ze szkoły średniej na Żoliborzu, do sklepu jeżdżę na Targówek lub do Marek, na basen i na pocztę jeżdżę na Bródno... Kanalizacji ani wodociągu nie mam, gaz mam - bo sama go sobie wychodziłam, do domu docieram piaszczystą, dziurawą i nieoświetloną drogą... No i jak to wierzyć w tą wizję świetlanej przyszłości Białołęki?
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA