REKLAMA

Forum › Wola

REKLAMA

# pZz

09.03.2021 13:17

Jak mozna uwazac sie za milosnika zwierzat i jednoczesnie trzymac psa lub kota w mieszkanku w bloku. To samo koniarze. Niby kochaja, a wlaza na grzbiet i kaza sie wozic. Najbardziej smieszy mnie jak ktos sprzata kupy po psie. Zbita do siateczki, a luzna zostawia. Zlizac bym zalecal. Siki psa na elewacji niczym nie roznia sie od sikow czlowieka. Moze kazdy w potrzebie zacznie zalatwiac sie gdzie popadnie? Zaoszczedze na wodzie bo czaskoski oplate podnosi. A no i gdzie kagance i smycz? A druga mundra HGW zniosla obowiazek stosowania.

# Aka

09.03.2021 15:29

Oczywiście kotom i psom lepiej na ulicy lub w schronisku niż w mieszkaniu w bloku ;)

# Marian

09.03.2021 15:36

Powinien być zakaz trzymania psów w blokach.

REKLAMA

# xxx

10.03.2021 20:28

Tak jest trzymanie psów w blokach to barbarzyństwo.

# Jolaa

11.03.2021 14:01

Ludzie są ponad psami. Psy to nie człowiek i nie mają takich samych praw.

# titi

11.03.2021 15:05

jak widze te wasze komenatrze to mnie d... ściska. Zakaz psów w bloku! Bo co? Bo barbarzyństwo? Tak, a jak ktoś zapewnia mu odpowiednią dawkę ruchu to dalej barbarzyństwo? Ci co psa nie maja to najlepiej sie wypowiedzieć, a g... wiedzą. Nie pozdrawiam.

REKLAMA

# Nikt

11.03.2021 15:24

Potwierdź tylko, ze głosujesz na PIS, bo mam pewność na poziomie 99,99%

# Anna S

11.03.2021 16:20

Uważam, że odpowiedź muzeum była właściwa. To super, że jest coraz więcej miejsc otwartych na gości z psem. To miło świadczy o miejscu i jego przyjaznym stosunku do zwiedzających. Dlatego sądzę, że zwiększy to liczbę odwiedzających. Ciekawe czy szanowny Pan Alergik nie odwiedza znajomych ze zwierzakami a mijając psa na ulicy odwraca się z dezapropatą, aby przypadkiem alergen go nie dopadł. Skoro większość społeczeństwa wierzy, że maska zatrzyma wirus, dlaczego miałaby przepuścić alergen. A skoro Pan Alergik tak bardzo boi się o swoje zdrowie chyba lepiej aby pozostał w domu.

# Joa

11.03.2021 17:57

Rozumiem, że gdyby ten czytelnik miał alergię na trawę, to żądałby pozbycia się traw z całego kraju? Alergię się leczy, a nie żąda od otoczenia by się do nas dostosowało.

REKLAMA

# franciszka

11.03.2021 19:43

Brawo Muzeum! Mnie osobiście nie przeszkadzają futrzaki, wręcz przeciwnie, świat bez nich byłby gorszy. Reżim sanitarny dotyczy COVID, a nie utrzymania miejsca w kompletnej sterylności. Gdyby tak było, to z pewnością nie wolno było by tam wpuszczać ludzi! Dobrze, że zwierzęta nie mówią i nie mogą się oburzyć - pewnie niejeden pies czy kot ma alergię na człowieka...

# Me, myself and I

12.03.2021 09:00

Jeśli zwierzęta aż TAK ŹLE znoszą rozłąkę to niech ich właściciele siedzą z nimi w domu, a nie biegają po muzeach. Każdy wybór niesie ze sobą pewne konsekwencje.
Czy, będąc rodzicem noworodka, mogę z nim iść do filharmonii (przecież samego w domu nie zostawię!), umilić innym wysłuchanie koncertu bonusowymi dźwiękami z gardzieli malucha, zapachem zawartości pampersa (nie wyjdę z sali, żeby nic mnie nie ominęło, więc przewinę na miejscu) oraz mruczeniem kołysanki. Bo tak. Bo mi się należy. A reszta zamknąć mordy...

# Cudownie

12.03.2021 12:45

O tak! W końcu mogę pojsc do muzeum w ktorym panuje pełna harmonia o równośč. Przez przypadek moge wdepnac w gowno albo byc ugryzionym przez "pieseczka z problemami" ale to nic :) no coz, taki mamy twraz swiat:)

REKLAMA

# przyklad

13.03.2021 16:34

Lubie komentarze, które wyraznie jak w tym przypadku sugerują , ze zwierze ma swoje miejsce na ziewmi.Ludzie co z wami jest nie tak !Dla psów to jest buda dla człowieka mieszkanie.Komu na siłe zależy na tym , żeby uczłowieczać zwierzynę?!

# Kaja

21.03.2021 14:04

#Aka napisał(a) 09.03.2021 15:29
Oczywiście kotom i psom lepiej na ulicy lub w schronisku niż w mieszkaniu w bloku ;)
Najlepiej by im było w naturalnym środowisku. Do schroniska czy na ulicę (w mieście) też nie trafiają dobrowolnie. Człowiek je tam sprowadza.

# Arpa61

30.03.2021 03:40

Wrogowie zwierząt, 1, 2 i 3 pokolenie w mieście. Zieleń też by wycięli, bo to "wiocha". Alergicy, kurde-felek - w moim WARSZAWSKIM POKOLENIU NIE BYŁO ALERGIKÓW. - Alergicy, bo dostają od lekarzy recepty na ćpanie.

REKLAMA

# Arpa61

04.06.2021 17:54

#Marian napisał(a) 09.03.2021 15:36
Powinien być zakaz trzymania psów w blokach.
Dodałbym zakaz trzymania w blokach matołów. Np. Mariana.

# alergiczka

18.04.2022 16:54

chciałabym pana poinformować, ze mając psa i idąc bez niego do muzeum i tak wnoszę ze sobą alergeny, tak więc jeżeli ma pan aż taka alergie to musi pan ograniczyć wchodzenie do pomieszczeń z obcymi, nigdy nie wiadomo ile psiarzy pan spotka.
proponuje także leczenie u alergologa.
Podpisano
alergiczka chodząca z psem do muzeum
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuWola

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni