REKLAMA

Forum › Bielany

REKLAMA

# rurek

12.05.2015 15:18

Czy autor podał dobrą stronę wydarzenia FB. A może chodziło o ul. Żeromskiego? Od kilku lata apeluje do Dzielnicy o progi zwalniające na ul. Kwitnącej i Księżycowej. Bez rezultatów. Czy tam też ktoś ma tam ktoś zginąć?

# Bielanczyk

12.05.2015 17:20

To ten dziennikarz który zawsze pisze w pierwszej osobie? Widziałem, pisałem, przechodzilem? A teraz ulice pomyliłem. pamiętnik pisz a nie relacje autorze!

# Jola Bord

13.05.2015 14:16

Jestem za tym pomysłem - zwęzić przy zebrach, dopuścić parkowanie równoległe na prawym pasie, a może nawet zamontować progi zwalniające przed przejściami.
Tylko po co było budować tę autostradę? Bo projekt sprzed 10 lat już był gotowy? Co za ignorancja władzy....

REKLAMA

# Tadeusz

13.05.2015 14:22

#Jola Bord napisał(a) 13.05.2015 14:16
Jestem za tym pomysłem - zwęzić przy zebrach, dopuścić parkowanie równoległe na prawym pasie, a może nawet zamontować progi zwalniające przed przejściami.
Tylko po co było budować tę autostradę? Bo projekt sprzed 10 lat już był gotowy? Co za ignorancja władzy....

W urzędzie miasta i dzielnic pracuje za dużo "specjalistów", którzy studia kończyli za komuny, kiedy obowiązywała doktryna szerokich ulic, nie znają lub słabo znają języki i nie nadążają za doświadczeniami Zachodu, bo nie potrzafią przeczytać nawet artykułów w zachodnich portalach.

# asd

13.05.2015 17:40

litosci moze jakis fotoradar... ale nie swiatla. wystarczy ze kasprowicza sie nie da w ogole jezdzic....

# kuba

13.05.2015 18:46

Dokladnie ulica to nie parking swiatla sa za drogie natomiast napiszcie do ITD, Policji czy nawet by do straży miejskiej niech postawia przy przejciu dla pieszych po obu stronach radary i bedzie git :-)

REKLAMA

# qwerty

13.05.2015 21:29

niestety, pisałem także o tym już dawno, że to nie jest trafiona inwestycja, zrobiono "autostradę" w środku miasta, jak za czasów komuny, a wystarczylo nieznacznie poszerzyć starą Reymonta. Niestety inżynier ruchu albo jest starszym panem pamiętającym rozwiązania drogowe z lat 80-tych kiedy nie było wogóle samochodów na ulicach, zatrzymał się w tamtych czasach i czeka tylko do emertyury i nie obchodzą go ani kierowcy ani piesi ani rowerzyści w Warszawie, albo to zupełny ignorant biorąc pod uwagę ilość głupich, zupełnie niezrozumiałych rozwiązań. Każdy wypadek powinien być rozpatrywany pod kątem złej organizacji ruchu. Na zachodzie najpierw liczy sie dobro i bezpieczeństwo pieszych i rowarzystów a następnie kierowców, naprawdę nie trzeba wielkich pieniędzy żeby poprawić bezpieczeństwo, trzeba tylko trochę zaangażowania, wiedzy, chęci........

# eRDe

13.05.2015 21:43

#asd napisał(a) 13.05.2015 17:40
litosci moze jakis fotoradar...

Fotoradar bardzo by się tam przydał (w obydwu kierunkach) bo niektórzy mocno tam przesadzają. Na Kasprowicza kłopotem są nie tyle światła, co ich idiotyczne ustawienie.

# Soin - radna Warszawy

14.05.2015 15:06

Szanowni Państwo,
złożyłam w tej sprawie interpelację do prezydent Warszawy. Chcę Państwu pomóc rozwiązać ten problem. Jednocześnie zachęcam do kontaktu ze mną - asoin@radny.um.warszawa.pl

REKLAMA

# eRDe

14.05.2015 19:20

Miło przeczytać, że są radni zainteresowani mieszkańcami Bielan.
Dziękuję.
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBielany

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni