Forum › Bielany
# rurek 12.05.2015 15:18 |
|
Czy autor podał dobrą stronę wydarzenia FB. A może chodziło o ul. Żeromskiego? Od kilku lata apeluje do Dzielnicy o progi zwalniające na ul. Kwitnącej i Księżycowej. Bez rezultatów. Czy tam też ktoś ma tam ktoś zginąć?
|
# Bielanczyk 12.05.2015 17:20 |
|
To ten dziennikarz który zawsze pisze w pierwszej osobie? Widziałem, pisałem, przechodzilem? A teraz ulice pomyliłem. pamiętnik pisz a nie relacje autorze!
|
# Jola Bord 13.05.2015 14:16 |
|
Jestem za tym pomysłem - zwęzić przy zebrach, dopuścić parkowanie równoległe na prawym pasie, a może nawet zamontować progi zwalniające przed przejściami.
Tylko po co było budować tę autostradę? Bo projekt sprzed 10 lat już był gotowy? Co za ignorancja władzy.... |
# Tadeusz 13.05.2015 14:22 |
|
#Jola Bord napisał(a) 13.05.2015 14:16 Jestem za tym pomysłem - zwęzić przy zebrach, dopuścić parkowanie równoległe na prawym pasie, a może nawet zamontować progi zwalniające przed przejściami. Tylko po co było budować tę autostradę? Bo projekt sprzed 10 lat już był gotowy? Co za ignorancja władzy.... W urzędzie miasta i dzielnic pracuje za dużo "specjalistów", którzy studia kończyli za komuny, kiedy obowiązywała doktryna szerokich ulic, nie znają lub słabo znają języki i nie nadążają za doświadczeniami Zachodu, bo nie potrzafią przeczytać nawet artykułów w zachodnich portalach. |
# asd 13.05.2015 17:40 |
|
litosci moze jakis fotoradar... ale nie swiatla. wystarczy ze kasprowicza sie nie da w ogole jezdzic....
|
# kuba 13.05.2015 18:46 |
|
Dokladnie ulica to nie parking swiatla sa za drogie natomiast napiszcie do ITD, Policji czy nawet by do straży miejskiej niech postawia przy przejciu dla pieszych po obu stronach radary i bedzie git :-)
|
# qwerty 13.05.2015 21:29 |
|
niestety, pisałem także o tym już dawno, że to nie jest trafiona inwestycja, zrobiono "autostradę" w środku miasta, jak za czasów komuny, a wystarczylo nieznacznie poszerzyć starą Reymonta. Niestety inżynier ruchu albo jest starszym panem pamiętającym rozwiązania drogowe z lat 80-tych kiedy nie było wogóle samochodów na ulicach, zatrzymał się w tamtych czasach i czeka tylko do emertyury i nie obchodzą go ani kierowcy ani piesi ani rowerzyści w Warszawie, albo to zupełny ignorant biorąc pod uwagę ilość głupich, zupełnie niezrozumiałych rozwiązań. Każdy wypadek powinien być rozpatrywany pod kątem złej organizacji ruchu. Na zachodzie najpierw liczy sie dobro i bezpieczeństwo pieszych i rowarzystów a następnie kierowców, naprawdę nie trzeba wielkich pieniędzy żeby poprawić bezpieczeństwo, trzeba tylko trochę zaangażowania, wiedzy, chęci........
|
# eRDe 13.05.2015 21:43 |
|
#asd napisał(a) 13.05.2015 17:40 litosci moze jakis fotoradar... Fotoradar bardzo by się tam przydał (w obydwu kierunkach) bo niektórzy mocno tam przesadzają. Na Kasprowicza kłopotem są nie tyle światła, co ich idiotyczne ustawienie. |
# Soin - radna Warszawy 14.05.2015 15:06 |
|
Szanowni Państwo,
złożyłam w tej sprawie interpelację do prezydent Warszawy. Chcę Państwu pomóc rozwiązać ten problem. Jednocześnie zachęcam do kontaktu ze mną - asoin@radny.um.warszawa.pl |
# eRDe 14.05.2015 19:20 |
|
Miło przeczytać, że są radni zainteresowani mieszkańcami Bielan.
Dziękuję. |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.