Forum › Bielany
# aby odwalić wierszówkę 12.03.2016 15:53 |
|
Typowy przykład robienia ludziom wody z mózgu i nierzetelności informacyjnej. "Paliło się w szkole na Fontany". Tytuł beznadziejnie skonstruowany, kompletna amatorka. 1. Paliło się za winklem faje? A może światło? Żarówy w salach? 2. Jaki to jest numer ulicy Fontany? 3. Proszę pana "sensacyjnego" o dokładne podanie numeru szkoły podstawowej oraz nazwy patrona / patronki. Bo w tekście tego nie ma, a powinno.
|
# asd 12.03.2016 22:47 |
|
Ten patron teraz jest nie popularny i nie można w mediach podawać tego nazwiska!
(działacz ruchu robotniczego, inżynier architekt, działał w Związku Niezależnej Młodzieży Socjalistycznej "Życie") Szkoła to 214, Fontany 1? |
# tubylec 14.03.2016 11:53 |
|
Wszystkie ilustracje do art. nie pasują do szkoły przy ul. Fontany, ani od frontu, ani od strony boiska, gdzie w perspektywie widać duże bloki mieszkalne. Faktycznie bloki od strony boiska /ul. Al. Zjednoczenia/ mają zupełnie inny wygląd. Przez takie kombinacje cały artykuł staje się mało wiarygodny.
|
# tutejszy 14.03.2016 19:01 |
|
do tubylca - to naprawdę jest szkoła na Fontany 1. Zapewne mylisz swoje spostrzeżenia ze szkołą na Zjednoczenia.
|
# 545455 20.03.2016 11:43 |
|
Tak się składa że SP i Gimnazjum nie posiadają patrona więc skończ te pretensje do redaktora.
|
# bielanka 21.03.2016 15:23 |
|
posiadają patrona. To Stanisław Skrypij. Ostatnio była próba zmiany. Rada Warszawy nie przyjęła jednak propozycji, może i dobrze, bo czymże takim wybitnym zasłynął Tony Halik ?
Na ulicy Fontany są dwie szkoły: 214 (jako Zespól Szkół nr 56) oraz 133. Pożar był w SP 214. |
# Uczeń 15.03.2017 08:58 |
|
"Ewakuację przeprowadzono wzorowo: sprawnie i bez paniki" Jeśli można uznać za wzorowe kierowanie dzieci do szatni, znajdującej się zaraz obok sali, w której powstało niebezpieczeństwo, zamknięte drzwi ewakuacyjne od strony świetlicy szkolnej, to ja nie wiem czy osoba wydająca taką opinię ma pojęcie o bezpiecznej ewakuacji placówek oświatowych. Po pierwsze dzieci powinny opuścić szkołę najbliższym wyjściem ewakuacyjnym. Tak przynajmniej mnie uczono. Czy nie mam racji?
|
# ziuta 15.03.2017 12:48 |
|
Przez niemiłe uwagi "Prawdziwego Redaktora przez duże R" redaktor Gadomski usunął tekst o przedszkolach.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.