Forum › Wawer
# wajra 26.02.2015 14:58 |
|
No trochę inaczej wygląda sprawa 77 niż napisaliście.
Kursuje ona cały tydzień od 4-5 do 23. W godzinach szczytu co 4-5 minut. W międzyszczycie co 7-8 minut. Rano i wieczorem co 10 minut. W soboty co 8 minut, w niedziele co 8-10. |
oHolender 26.02.2015 15:43 |
|
@wajra
Słuszna uwaga, dziękuję. Pierwsza koncepcja na 77 była taka, jak w tekście. |
# VW Garbus 27.02.2015 09:57 |
|
Z Wawra na lewy brzeg Wisły, w zalezności od lokalizacji to zaledwie 10 km w porywach do 15 km. Taką odległość na rowerze pokonuje się w czasie 30-60 minut więc moim zdaniem nie najmniejszej tragedii. Trzeba po prostu zmienić swoje zasiedziałe przyzwyczajenia i aktywnie dojeżdżać poruszać się po mieście, do pracy, szkół, sklepów.
|
# caffee 03.03.2015 14:15 |
|
#VW Garbus napisał(a) 27.02.2015 09:57 Rozbrajają mnie tacy ludzie jak Ty.Z Wawra na lewy brzeg Wisły, w zalezności od lokalizacji to zaledwie 10 km w porywach do 15 km. Taką odległość na rowerze pokonuje się w czasie 30-60 minut więc moim zdaniem nie najmniejszej tragedii. Trzeba po prostu zmienić swoje zasiedziałe przyzwyczajenia i aktywnie dojeżdżać poruszać się po mieście, do pracy, szkół, sklepów. Na pewno będę dojeżdżał w garniturze na rowerze podczas opadów i jeszcze podwożąc dziecko do przedszkola. A moja doba jest z gumy i mam na to czas. Zobacz jak się rozpędziłem. |
# VW Garbus 08.03.2015 16:46 |
|
Do Caffee
Złej baletnicy ... Jak widać owo powiedzonko jest ciągle aktualne. 1. Garnitur i rower wcale się nie wykluczają jeśli tylko wykaże się odrobiną kreatywności. Ja podpowiem, że istnieją co najmniej 3 rozwiązania. 2. Również na deszcz nie ma co zwalać winy bo Polska nie leży równikowej strefie deszczy monsunowych. Zdecydowanie mniej jest dni deszczowych niż słonecznych a jeśli się bliżej zapozna z historią meteorologii to możemy śmiało znależć nie jeden okres co najmniej 3 miesięcy bez dnia deszczowego. 3. Argument z dzieckiem jest najbardziej zabawny. Czyż dziecko nie może samo pojechać obok rodzica na własnym rowerku 500 m? Nawet jakby miało do przedszkola 1 km to także da radę. Na pewno będzie to dla niego spora frajda. 4. Doba z gumy? Sądzę, że to kierowcy najbardziej narzekają na długie godziny spędzane w korkach więc pojazd bezkorkowy da więcej czasu, nieprawdaż? |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuWawer
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.