Forum › Bemowo
| # eeeeh? 18.12.2025 12:10 |
|
|
Widzę, że często przytaczany jest argument, że w okolicy planowanej budowu znajduje się już basen na Wat-cie.
Basen na WAT po pierwsze: jest niedostępny dla osób z zewnątrz (wymagane przepustki wojskowe). Po drugie: jest po prostu za mały. To obiekt szkoleniowy dla żołnierzy, a nie ogólnodostępny obiekt sportowy, którego potrzebują mieszkańcy. |
|
| # Spławik 18.12.2025 20:48 |
|
|
O co ten kwik? Przecież do tego miejsca bez problemu można dojechać autobusami komunikacji miejskiej, tudzież rowerami, zaś mieszkańcy okolicznych osiedli mogą tam przyjść na piechotę. Ruch to zdrowie.
Utrata terenu spacerowego? No to mieszkańcy sąsiadującego z tym miejscem osiedla będą mogli chodzić na spacery wokół basenu zamiast po krzaczorach. |
|
| # Ktoś 20.12.2025 07:39 |
|
|
Basen na WAT jest dostępny dla wszystkich i nie są potrzebne żadne przepustki.
Pływaliśmy z bratem na tym basenie-nadmieniam, że nie mamy w rodzinie ani wśród znajomych żadnego wojskowego i żadne przepustki nie były potrzebne, a co za tym idzie wymagane |
|
| # ratownik 20.12.2025 18:02 |
|
|
Najlepiej by było gdyby przy każdej podstawówce był 25 metrowy basen. 4 tory wystarczą żeby dzieci nauczyć pływać.
|
|
| # Zdegustowany 24.12.2025 23:22 |
|
|
O co ten kwik? A no chociażby o to że tam jest za mało miejsca to po pierwsze po drugie ulica lazurowa na tym odcinku już jest zakorkowana a co będzie z chwilą otwarcia basenu że już nie wspomnę o uciążliwości basenu hałas chemikalia etc na basen na rowerze najlepiej w zimę i niech wrócą śnieżne mroźne zimy
|
|
| # Orto Graf 24.12.2025 23:47 |
|
|
#Zdegustowany napisał(a) 24.12.2025 23:22 A ja jestem ZDEGUSTOWANY Twoją nieudolnością w zakresie stosowania zasad interpunkcji. Do szkoły (podstawowej) czym prędzej wrrróć!!!O co ten kwik? A no chociażby o to że tam jest za mało miejsca to po pierwsze po drugie ulica lazurowa na tym odcinku już jest zakorkowana a co będzie z chwilą otwarcia basenu że już nie wspomnę o uciążliwości basenu hałas chemikalia etc na basen na rowerze najlepiej w zimę i niech wrócą śnieżne mroźne zimy |
|
| # Aleksadra. 10.01.2026 05:50 |
|
|
Czyli ponownie olali projek budowy basenu na Wawrze. A szkoda moja babcia tam mieszka i z chęcią by poszła na basen ale jak ma jechć przez pół miasta to jej się to po prostu nie opłaca.
|
|
| # Konfitura 15.01.2026 21:55 |
|
|
Do "Ktosia" twierdzącego, że basen WATu jest dostępny dla wszystkich.
Pogooglałem chwilę i nie jest to prawdą. Dostęność basenu jest podzielona i przydzielona na wyłączność żołnierzom i kadetom studiującum na WAT. Nawet jeśli WAT basen udostępni, to w każdej chwili mogą taką decyzję wycofać. Podobnie było z boiskiem, sam na nim wielokrotnie biegałem lub trenowałem na otwartej siłowni znajdującej się obok, aż strażnik przy bramie zaczął domagać się legitymacji studenta WAT i wejść nie pozwalał. Basen przy WAT należy traktować jakby go nie było. Jest wojskowy a nie cywilny i kropka. |
|
| # esteta 15.01.2026 21:57 |
|
|
Kwa ale brzydki na tej wizualizacji.
BLEEEEE |
|
| # Bemek2 16.01.2026 21:24 |
|
|
Oby się udało !!!
|
|
| # aster 21.01.2026 08:43 |
|
|
Obecna lokalizacja przy Lazurowej to najlepsze możliwe miejsce. Odklejone paniusie z pieskami niech sobie łażą do lasu bemowskiego , już rzygam tymi waszymi psiaczkami na każdym kroku , wszystko dookoła na żółto brudne , kupy nie sprzątane, powinien byc zakaz psów w miastach albo bardzo wysokie podatki na sprzątanie po tych czworonożnych syfach. Odnośnie basenu na WAT to jest to kłamstwo. 2 krotnie dzwoniłem się dowiedzieć i nie ma takiej możliwości żeby osoby postronne tam przychodziły, chyba, że akurat ktoś kogoś wpuścił bo miał dobry dzień i żołnierze nie mieli tam zajęć.
|
|
| # Ella 26.01.2026 22:24 |
|
|
Sąsiedzi - osoby,które nazywają obiekt na WAT basenem,chyba nigdy nie były na pływalni n.p. na Ochocie ul.Rokosowska albo na odnowionej Warszawiance czy też na tego typu obiektach na Woli czy Pradze Północ lub Południe.Wszędzie tam są osobne baseny dla dorosłych z tuszami wodnymi i masażami,są baseny do nauki pływania,sauny itp."wynalazki" dla zdrowia mieszkańców.Proszę wybrać się na wycieczkę do miejscowaści Siedlce - gdzie jest przepiękny ośrodek sportowy,cały kompleks basenów.Tylko Bemowo ma jeden malutki basenik przy szkole i osławiony,zapyziały basen WAT,gdzie praktycznie nie ma nic.A obiekt w niczym nie przypomina nowoczesnej pływalni.Nasi seniorzy chcąc skorzystać z programu "Senior sprawny" muszą się tułać po całej Warszawie.Czekamy na prawdziwy obiekt godny Bemowa.Pływanie to prosty kręgosłup bez bólu,rozwija całą sylwetkę .Ale dla prostych ludzi najważniejszy jest wypasiony parking.Koszmar
|
|
Najnowsze informacje na TuBemowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.