Forum › Bemowo
# Tubylec 16.12.2024 12:39 |
|
Zasada jest prosta. Jak masz psa, to masz obowiązki. Pies powinien chodzić na smyczy i w kagańcem w miejsach publicznych takich jak park, czy ulica, a właściciel powinien sprzątać po pupilu. Jak tego nie robi, każdy ma prawo taką osobę upomnieć.
|
# Wwa 16.12.2024 13:57 |
|
Prosta, ale dla wielu psiarzy mentalnie hermetyczna. Nadal króluje osławiony przez Skyscrapercity psi sralnik na terenach ogólnie dostępnych. Wysrać się psem na chodnik to niestety norma na Bemowie. Jest światełko w tunelu - jednak sporo świadomych właścicieli psów sprząta po swoich pupilach. Chwała im za to.
|
# jkk 16.12.2024 14:58 |
|
Nie dalej jak wczoraj wieczorem na Batalionów Chlopskich vis a bis sklepu Na Rogu, będąc w zasięgu kamer, kierowca zatrzymał się we wjeździe na działkę, wysiadł z pojazdu, wszedł w pobliże bramy a następnie zaczął oddawać mocz, co trwało dłuższą chwilę. Obserwatorka tego zdarzenia zwróciła uwagę na niestosowność zachowania na co główny aktor odrzekł, że robi to samo co czynią psy. Faktem jest, że pieski konsekwentnie sikają na słupki ogrodzeń. Właściciele psów różnie na to reagują, najczęściej udając,że niczego nie widzą. Kiedyś na zwrócona uwagę właścicielka psa stwierdziła, że przecież piesek musi się gdzieś wysikać - zaproponowałem jej aby podała mi swój adres, ja też czasem muszę...
|
# flow 16.12.2024 23:47 |
|
#jkk napisał(a) 16.12.2024 14:58 Ale Ty winisz psy za zachowanie tego kierowcy? I poważnie poszedłbyś się wysikać komuś pod blokiem? Psy sikają, koty sikają, ptaki i wiewiórki też. W niektórych miejscach również jeże, jenoty, lisy. Trudno jest sprzątnąć mocz, ale zwierzęta rzadko sikają na chodniki - w tej kwestii są dużo lepiej wychowane niż ludzie. Kupa na trawniku też niestety nie zawsze jest psia. Zapewniam, że właściciele psów częściej po nich sprzątają, niż niektórzy ludzie po sobie.Nie dalej jak wczoraj wieczorem na Batalionów Chlopskich vis a bis sklepu Na Rogu, będąc w zasięgu kamer, kierowca zatrzymał się we wjeździe na działkę, wysiadł z pojazdu, wszedł w pobliże bramy a następnie zaczął oddawać mocz, co trwało dłuższą chwilę. Obserwatorka tego zdarzenia zwróciła uwagę na niestosowność zachowania na co główny aktor odrzekł, że robi to samo co czynią psy. Faktem jest, że pieski konsekwentnie sikają na słupki ogrodzeń. Właściciele psów różnie na to reagują, najczęściej udając,że niczego nie widzą. Kiedyś na zwrócona uwagę właścicielka psa stwierdziła, że przecież piesek musi się gdzieś wysikać - zaproponowałem jej aby podała mi swój adres, ja też czasem muszę... |
# flow 16.12.2024 23:53 |
|
#Wwa napisał(a) 16.12.2024 13:57 Psy bardzo rzadko srają czy sikają na chodnik. Zdarza się to szczeniętom lub schorowanym zwierzętom w podeszłym wieku, ale nawet w schronisku mają problem z załatwieniem swoich potrzeb w klatce. Jeśli natkniesz się na mocz lub kał na chodniku, to w 90% sprawka człowieka.Prosta, ale dla wielu psiarzy mentalnie hermetyczna. Nadal króluje osławiony przez Skyscrapercity psi sralnik na terenach ogólnie dostępnych. Wysrać się psem na chodnik to niestety norma na Bemowie. Jest światełko w tunelu - jednak sporo świadomych właścicieli psów sprząta po swoich pupilach. Chwała im za to. |
# flow 16.12.2024 23:56 |
|
#Tubylec napisał(a) 16.12.2024 12:39 Oczywiście. Tylko brudzą najczęściej ludzie, zwłaszcza na ulicach i chodnikach. Psy raczej nie piją małpek, nie jedzą batoników i przede wszystkim nie wydalają na betonie.Zasada jest prosta. Jak masz psa, to masz obowiązki. Pies powinien chodzić na smyczy i w kagańcem w miejsach publicznych takich jak park, czy ulica, a właściciel powinien sprzątać po pupilu. Jak tego nie robi, każdy ma prawo taką osobę upomnieć. |
# jkk 17.12.2024 09:32 |
|
Flow. Wspomniany przeze mnie taksówkarz sam siebie przyrównał do piesków. Natomiast, jeśli chodzi o sikanie, to psy uwielbiają to czynić przy drzewach, słupkach itp. Niestety podlane słupki lubią szybko rdzewieć, parkan zmienia kolor lub zimą rozsadza go mróz. Gdyby właściciele psów ponosili koszty napraw to zapewne zwrócili by uwagę na swoje psy w czasie spacerów.
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBemowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.