REKLAMA

Forum › Wawer

REKLAMA

# Janina

17.11.2014 10:20

Ten artykuł winien być jedynie początkiem publicznej debaty (chociaż SLD to nie moja bajka), ale nie będzie, bo też szyby naszych domów są niebieskie od telewizorów, a biblioteki w wielu rezydencjach są mniejsze od ekranów tychże samych telewizorów. Litewski Polak - J. Piłsudski zwykł o nas mówić - " Polacy? Wspaniały naród, tylko ludzie k...wy". I coś w tym jest. Byłam na zebraniu przedwyborczym zorganizowanym na 3 dni przed wyborami o 20.00 - przyszło 15 wyborców i 5-ciu kandydatów. Czy jesteśmy warci lepszego zarządzania i losu? Teraz rozpoczyna się okres grzewczy - chcesz mieć raka? Zamieszkaj w Wawrze, bo tu ludzie palą tym, co mają pod ręką ( miałem i mułem węglowym też), dziurawe szamba to standard ( wielu też nie słyszało o szambeksie wychodząc z założenia, że "sukces jest jak smród - tylko swój ładnie pachnie"), a jak trzeba cokolwiek podpisać to wychodzi homosowieticus. Cywilizacja nadchodzi, ale gdy już przyjdzie to wielu z nas nie będzie stać na mieszkanie w tym miejscu, dla wielu to miejsce stanie się udręką - planów MPZP nie uchwala się latami, deweloperzy budują na terenach, które były zarezerwowane pod drogi i obiekty publiczne - tak się kreci biznes. A nasi radni? "Z dala od polityki" - nr 1 na liście PO, "Zawsze bezpartyjny" - od 8 lat nr 1 na liście PiS. Radni do Sejmiku i Rady Warszawy o nic starać się nie muszą, bo tam decyduje wybór proporcjonalny - nie ważne, na kogo oddajesz głos, ważne na jaką listę, a mandat dostanie i tak ten, kto jest nr 1, 2, 3 ale nie 7, czy 12....Wspaniały naród, tylko...
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuWawer

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni