REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Lapówka za przyjęcie dziecka

# zapa

27.04.2004 15:40

do przedszkola na Strumykową, słyszałam - Czy to prawda?
dajcie znać, czy ktoś wie coś na ten temat?

# przedszkolak

27.04.2004 18:47

I teraz dopiero się obudziłeś !
Gdzie ty żyjesz ?
jak nie będziesz miał dowodów, to będą to pomówienia.

# ooo

29.04.2004 16:52

podobno do przedszkola przyjmowane są dzieci z ubogich rodzin, a przeważnie matki samotnie wychowujące dzieci.
Wystarczy zobaczyć jakie fury podjeżdzają po dzieci do tego przedszkola.....no chyba nie tych ubogich matek????

REKLAMA

# j23 znowu nadaje

29.04.2004 17:00

...a może by tak jakiś sprytny redaktor z Echa zrobił ślectwo redaktorskie ad. przyjęć do państwowego przedszkola przy Strumykowej.
ps. i na koniec taka mała plotka: podobno pewien lekarz, u którego leczy się ktoś z rodziny dyrektorki przedszkola, absolutnie nie miał problemu z przyjęciem swoich dzieci do tego przedzkola - i wcale a wcale nie jest ubogi!!!

ooo

29.04.2004 17:32

Uzywam niezbyt wymyslnego pseudonimu, a jednak komus sie spodobal. Musze sie zarejestrowac.

# xyz

29.04.2004 22:41

Podobno zapa, j23.... chcieli dać lecz nie chcieli wziąść. Opluwacie chyba jedno z najlepszych przedszkoli na Białołęce. A tak na marginesie wiem skąd inąd, że w tym roku preferencje miały smotne matki - także te żyjące w konkubinaci. Maci głąby wytłumaczenie dla tych fur.

REKLAMA

# normalny rodzic

04.05.2004 11:23

wszystko stoi na głowie!!! samotne matki, konkubeci - dlaczego więc dziecko z normalnej rodziny nie ma szans na państwowe przedszkole, jeśli do k... co miesiąc płace podatki, na kogo? między innymi na takie przedszkolę ! po co ? żeby jakaś spryciula z konkubencikiem miała większe szanse ode mnie.
poczekajmy jeszcze kilka lat, a w pierwszej kolejności będą przyjmowane dzieci pedałów, lesbijek, "samotnych matek", a dzieci z normalnych rodzin z automatu będą odrzucane do prywatnych przedszkoli!. Wszystko to popieprzone.

# Vladymir

04.05.2004 23:41

Normalny rodzic, popieram, masz 100 % racji. Mój Michał po raz kolejny nie dostał się do tego przedszkola. W odwołaniu od tej decyzji napisałem, że płacę podatki, z których zbudowano to przedszkole i nie rozumiem, dlaczego moje dziecko nie może z niego korzystać, skoro to ja je finansuję z mojej pracy. Filozofii premiowania konkubinatów, degeneratów i tym podobnych nie rozumiem: czy pracujący ojciec rodziny ma być gorzej traktowany, jak bezrobotny alkoholik lub samotna matka w konkubinacie ? A niby dlaczego ? Bo płacę na tych darmozjadów podatki ? Nie życzę sobie, aby z moich podatków były utrzymywane takie osoby oraz ich dzieci. A jeśli ktoś mimo wszystko wierzy w tzw. sprawiedliwośc społeczną, która nakazuje dopomagać słabszych i gorzej sytuowanych, to zapraszam na wycieczkę pod parking tego przedszkola w godzinach 16 - 17, kiedy odbierane są dzieci: wózki klasy volvo 740, meganki, sportowe peżociki, terenowe tojotki, a mamusie: klasyczne samotne matki bezrobotne i biedne: skórzane zielone spodenki, taka sama marynareczka, balejaże i solaria, no, prawdziwe dno biedy i bezrobocia. Wiodzę to codziennie, bo mieszkam obok tego przybytku edukacji.

# Lewatywy_Pana_Grahama

05.05.2004 08:04

..."zapraszam na wycieczkę pod parking tego przedszkola w godzinach 16 - 17, kiedy odbierane są dzieci: wózki klasy volvo 740, meganki, sportowe peżociki, terenowe tojotki, a mamusie: klasyczne samotne matki bezrobotne i biedne: skórzane zielone spodenki, taka sama marynareczka, balejaże i solaria"...ale Was Kolego Vlad "skeca", co ? Te bryki, te laski, te zielone skorzane spodenki ! Lewatywy maja dla Was dobra rade. Nie chodzcie tam w porze podwieczorku. Dla higieny psychicznej, "ostancie w domu"...:)))

REKLAMA

# eo

06.05.2004 12:03

Dla osoby która nie ma dzieci w wieku przedszkolnym lub wogóle nie ma dzieci ten problem wydaje się śmieszny ale dla "normalnych" rodzin nie . Moje dzieci też nie dostały się do tego przedszkola i również słyszałam że to "coś" kosztuje. Na szczęście moje dzieci chodzą już do szkoły i tam nie ma tego problemu że któreś nie zostanie przyjęte. Pozdrawiam wszystkich rodziców.

# Vladymir

08.05.2004 23:18

Chętnie z tej rady skorzystam, bo nie pociągaja mnie panie z tej grupy społecznej, ani tym bardziej ich zaradni konkubenci. Komentuję jeno fakt, jakie 'najbiedniejsze z najbiedniejszych" dzieci mają szansę dostać się do tego przybytku wiedzy i edukacji. A czy się zielona skóra komuś podoba, czy nie, to już jest poza tematem.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy