Forum › Białołęka
Kanalizacja na Wiśniewie
# Hrabia Wiśniowiecki 13.02.2005 14:54 |
|
No i się chyba wreszcie doczekamy. Nasze ukochane Wiśniewo zyska wreszcie kanalizację. Podobno ma zostać zakończona do września 2005 r. Dzwoniłem w piątek do Gminy i tak mi jedna baba powiedziała. Dla mnie bomba, nie będę musiał już wreszcie zamawiać tych śmierdzących szambowozów. Ale mamy też i złych mieszkańców, którzy podobno na skargi na roboli dzwonią, że pompy wodne im w nocy spać nie dają ? A to jak oni mają wypompować tę wodę z dołów inaczej ? Chcecie mieć tą kanalizację, czy nie ? Trzeba trochę wytrzymać tą budowę, skończą i będzie ok. !!
|
# Ekonomista 13.02.2005 14:58 |
|
... no tak, ale jakie to będą koszty, ktoś wie ? Chodzi mi oczywiście o koszty przyłączenia się do tej kanalizacji, znowu wydatek. Pewnie znowu projekt, wszystkie papierki urzędowe itd. ekipa, która mi to zrobi ... Wie ktoś jakiego to rzędu będą koszty ?
|
# Dyzio. 13.02.2005 19:47 |
|
Przy sprzedaży ziemi to kazdy kombinuje jak by tu wpisać że w zasadzie to oddalo się za darmo (przed U Skarbowym )kanalizację trzeba zrobić ale jak najtaniej ,wodociągi to samo-to w zasadzie z czego ma być ,i za co ten postęp ???
|
# Ekonomista 14.02.2005 23:25 |
|
Słuchaj, w zasadzie to ja nie specjalnie nadążam za twoim tokiem, o co ci chodzi ?
|
# Dyzio. 15.02.2005 07:57 |
|
Chcę tobie tylko pokazać pokrętnosć głoszonych sloganów.Kazdy pragnie postępu ale nie dopuszcza myśli że do tego powinien coś dolożyć.Pieniedzy ,wyrozumiałości ,zmiany myślenia itp..
|
# Ekonomista 15.02.2005 09:19 |
|
Doskonale to rozumiem i problem nie tkwi w tym, o czym piszesz. Poprostu widzisz, że mając dom, stale do niego dokładasz, wcześniej podłączałem gaz-koszty, potem podłączałem wodę-znowu koszty, teraz będę podłączał kanalizację-dalej koszty, a bieżąca eksploatacja również kosztuje. Wkładasz zatem kasę i to nie małą cały czas, a mieszkając w bloku sikasz na wszystko z góry, płacisz czynsz i nic cię więcej nie interesuje. A nam, domkowcom, zaraz jeszcze dalej powymyślają jakieś dodatkowe podatki, itd. Oczywiście, jestem za postępem, o ile postępem można nazwać posiadanie normalnej kanalizacji ? Swojego myślenia zmieniać nie muszę, bo doskonale zdaję sobie sprawę, że te koszty będę musiał ponieść, bo kanalizacja ważną sprawą jest.
|
# pmk 15.02.2005 15:46 |
|
Przepraszam, ale to jakies kosmiczne nieporozumienie. Mieszkam w budynku wielorodzinnym i za wszystko co wymieniles "Ekonomisto" zaplacilem w cenie metra mieszkania deweloperowi, ktory sam robil ulicę, kanalizację , wodociąg, gazociąg, kładł kable energetyczne pod ziemią. Też płacę bieżąca eksploatację i podatki, a jak sikam z góry na wszystko, to też płacę za wytworzone w ten sposob ścieki (mieści się to w czynszu/zaliczce). Być moze budowa domu bez infrastruktury jest tańsza, ale w mieście kiedyś trzeba ją do niego doprowadzić i też samemu za nią zapłacic. Poprostu, u dewelopera za wszystko płacisz na wejsciu, mając domek, możesz koszty rozłożyć w czasie, wegetując bez wodociagu, kanalizacji czy prądu.
|
Polia 30.11.2016 19:49 |
|
W razie nieprzewidzianych zdarzeń z kanalizacją lub też hydrauliką, to polecam zawsze korzystać z pogotowia hydrauliczno - kanalizacyjnego Hydrokret. Kiedyś też tak podchodziliśmy bezmyślnie do usterek, aż kanalizacja była w takim stanie, że szkoda gadać. Panowie z pogotowia nam pomogli, teraz zawsze od razu się z nimi kontaktujemy, nawet w najmniejszych awariach https://www.hydrokret.pl/. Nie warto takich rzeczy zostawiać na później.
|
DominikK 06.06.2019 14:27 |
|
Dawno nie widziałem, żeby tam https://www.wektorsc.eu/. Przeoczyłem coś?
|
# mosiek 27.02.2023 18:34 |
|
Sama kanalizacja jest niezwykle ważną instalacją i ja równieąż chcę powiedzieć, zę dobrze jest wiedzieć na jej temat jak najwięcej. Od siebie chcę dodać, że na jednej ze stron https://www.dostudni.pl/sprzatanie-po-wybiciu-kanalizacji-szamba-sciekow,b221.html czytałęm o tym jak posprzątać po wybiciu kanalizacji. Są to na pewno bardzo ważne sprawy.
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.