REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

jak radzić sobie z anemią?

Liljana

15.02.2015 14:24

hej! jakie znacie domowe sposoby radzenia sobie z niedoborem żelaza?? Ja już próbowałam wszystkiego - jadłam wątróbkę, szpinak, buraki w mega ilościach i nic. Żelazo ani drgnęło :( Dopiero jak zaczęłam zażywać Chela ferr wyniki szybko wróciły do normy :)

# KarolinkaBarb

16.02.2015 20:14

Na pewno próbowałaś wszystkiego? :) Zobacz sobie na leczymysie.pl/anemia-objawy-leczenie/

# arnika1

04.03.2015 20:55

hmmm ja mam to samo... tez juz probowałam wątróbki ale słabo działa a w zasadzie nie dział... kupiłam ten chela ferr, faktycznie czuję się lepiej. zobaczymy co dalej będzie. Artykuły rożne czytałam o anemii....

REKLAMA

# paula

04.03.2015 22:05

Liljana napisała 15.02.2015 14:24
hej! jakie znacie domowe sposoby radzenia sobie z niedoborem żelaza?? Ja już próbowałam wszystkiego - jadłam wątróbkę, szpinak, buraki w mega ilościach i nic. Żelazo ani drgnęło :( Dopiero jak zaczęłam zażywać Chela ferr wyniki szybko wróciły do normy :)

Nie wiem czy to będzie pomocne, ale ja męczyłam się z anemią w ciąży i sporo cennych informacji znalazłam na stornie oseska. Między innymi że szczawiany, taniny i wapno, utrudniają wchłanianie żelaza. Ja akurat musiałam łykać jakieś kapsułki, ale to chyba nie jest reguła, najważniejsza jest odpowiednia dieta. Sałata, szpinak, mięso indycze, cukinia, natka pietruszki - to jadłam. Po więcej informacji odsyłam na bo stamtąd mam najwięcej informacji.

# Hanna

04.03.2015 22:23

Produkt lokowany. Reklama!!!!

emillka

11.03.2015 17:56

Na anemię doskonale pomaga napra z pokrzywy. Wystarczy pić szklankę codziennie przez miesiąc żeby ładnie poprawić sobie wyniki. Co więcej, poprawi się też kondycja włosów i paznokci co naprawdę też ma duże znaczenie;) a do tego pokrzywka wcale nie smakuje źle

REKLAMA

kobza0

22.03.2015 20:29

Jedź dużo produktów które mają dużo żelaza typu czerwone mięso, buraczki i pij soki np. buraczkowe. Powinno pomóc. Jeśli nie to tylko syropy są specjalne które mają w sobie sporo żelaza i dzięki temu anemii już nie będziesz mieć.

# żelazo

22.03.2015 22:54

Liljana - zjedz kawałek szyny tramwajowej to będziesz miała nadmiar żelaza .Jest nma ten temat kilkadziesiąt portali medycznych

# barbarakaliska

29.03.2015 19:38

Poczytajcie o anemii najpierw, a potem kombinować :)
http://leczymysie.pl/anemia-objawy-leczenie/

REKLAMA

kobza0

29.03.2015 20:30

Duże jedź rzeczy które posiadają w sobie żelazo np. buraczki, czerwone mięso. Jeśli to nie pomoże to wtedy weź tabletki które można kupić bez recepty one bardzo podwyższają ilość żelaza we krwi.

# pol-fan

29.03.2015 20:38

nie ma czegoś takiego jak anemia.
to lekarze i przemysł farmaceutyczny wymyślili i wmówili gawiedzi tę chorobę aby zarabiać na sprzedaży "superleków" wytwarzanych chemicznie przez fabryki różnych pigułek.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Butelki dla dzieci Kambukka
Kambukka Reno

REKLAMA