Forum › Białołęka
jak radzić sobie z anemią?
Liljana 15.02.2015 14:24 |
|
hej! jakie znacie domowe sposoby radzenia sobie z niedoborem żelaza?? Ja już próbowałam wszystkiego - jadłam wątróbkę, szpinak, buraki w mega ilościach i nic. Żelazo ani drgnęło :( Dopiero jak zaczęłam zażywać Chela ferr wyniki szybko wróciły do normy :)
|
# KarolinkaBarb 16.02.2015 20:14 |
|
Na pewno próbowałaś wszystkiego? :) Zobacz sobie na leczymysie.pl/anemia-objawy-leczenie/
|
# arnika1 04.03.2015 20:55 |
|
hmmm ja mam to samo... tez juz probowałam wątróbki ale słabo działa a w zasadzie nie dział... kupiłam ten chela ferr, faktycznie czuję się lepiej. zobaczymy co dalej będzie. Artykuły rożne czytałam o anemii....
|
# paula 04.03.2015 22:05 |
|
Liljana napisała 15.02.2015 14:24 hej! jakie znacie domowe sposoby radzenia sobie z niedoborem żelaza?? Ja już próbowałam wszystkiego - jadłam wątróbkę, szpinak, buraki w mega ilościach i nic. Żelazo ani drgnęło :( Dopiero jak zaczęłam zażywać Chela ferr wyniki szybko wróciły do normy :) Nie wiem czy to będzie pomocne, ale ja męczyłam się z anemią w ciąży i sporo cennych informacji znalazłam na stornie oseska. Między innymi że szczawiany, taniny i wapno, utrudniają wchłanianie żelaza. Ja akurat musiałam łykać jakieś kapsułki, ale to chyba nie jest reguła, najważniejsza jest odpowiednia dieta. Sałata, szpinak, mięso indycze, cukinia, natka pietruszki - to jadłam. Po więcej informacji odsyłam na bo stamtąd mam najwięcej informacji. |
# Hanna 04.03.2015 22:23 |
|
Produkt lokowany. Reklama!!!!
|
emillka 11.03.2015 17:56 |
|
Na anemię doskonale pomaga napra z pokrzywy. Wystarczy pić szklankę codziennie przez miesiąc żeby ładnie poprawić sobie wyniki. Co więcej, poprawi się też kondycja włosów i paznokci co naprawdę też ma duże znaczenie;) a do tego pokrzywka wcale nie smakuje źle
|
kobza0 22.03.2015 20:29 |
|
Jedź dużo produktów które mają dużo żelaza typu czerwone mięso, buraczki i pij soki np. buraczkowe. Powinno pomóc. Jeśli nie to tylko syropy są specjalne które mają w sobie sporo żelaza i dzięki temu anemii już nie będziesz mieć.
|
# żelazo 22.03.2015 22:54 |
|
Liljana - zjedz kawałek szyny tramwajowej to będziesz miała nadmiar żelaza .Jest nma ten temat kilkadziesiąt portali medycznych
|
# barbarakaliska 29.03.2015 19:38 |
|
Poczytajcie o anemii najpierw, a potem kombinować :)
http://leczymysie.pl/anemia-objawy-leczenie/ |
kobza0 29.03.2015 20:30 |
|
Duże jedź rzeczy które posiadają w sobie żelazo np. buraczki, czerwone mięso. Jeśli to nie pomoże to wtedy weź tabletki które można kupić bez recepty one bardzo podwyższają ilość żelaza we krwi.
|
# pol-fan 29.03.2015 20:38 |
|
nie ma czegoś takiego jak anemia.
to lekarze i przemysł farmaceutyczny wymyślili i wmówili gawiedzi tę chorobę aby zarabiać na sprzedaży "superleków" wytwarzanych chemicznie przez fabryki różnych pigułek. |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.